Oplev unges glæde ved at bruge hænderne i udstillingen FAGLÆRT
20 lærlinge fortæller i egne ord om kærligheden til det fag, de har valgt i livet i en udendørs fotoudstilling fra TEC, som alle kan opleve i juni på Kgs. Nytorv.
Der mangler flere faglærte i arbejdsstyrken, men hvorfor egentlig blive håndværker? Det kan man nu få tyve forskellige bud på i udstillingen FAGLÆRT, som TEC – Technical Education Copenhagen har udviklet. Her fortæller de unge lærlinge om, hvorfor de lige har valgt det fag, de har gjort til deres.
20-årige Hjalte er én af de 20 lærlinge, som FAGLÆRT portrætterer, og han siger:
- Jeg er jo nok forelsket i faget. Nu har jeg lyst til at stå op hver dag. Jeg er mere glad. Frisk. Det har virkelig ændret mig at starte som karosseritekniker. Det siger de gamle derhjemme også.
Andre unge er Rosa på 20 år og Ibrahim på 35. Rosa har, siden hun var barn, drømt om at blive lastbilchauffør og køre flotte lastbiler ligesom sin far.
For elektrikeren Ibrahim på 35 år hard et handlet om at kunne noget, mange andre ikke kan:
- Det får mig til at føle mig særlig, fortæller han.
I alle portrætterne handler det for lærlingene om glæden ved at bruge sine hænder og have en faglig stolthed:
- Lige nu kredser mange vigtige samtaler om, hvordan vi får flere til at vælge en faglært vej, siger Morten Emborg, direktør på TEC – Technical Education Copenhagen I en pressemeddelelse:
- Men alt for sjældent hører vi personlige beretninger fra de håndværkere, som er i støbeskeen. Dem, som er i gang med de uddannelser, som vi håber, mange flere vil tage. De her lærlinge er nogle af de vigtigste rollemodeller og stærkeste faglige ambassadører, vi har. Det er dem, som kan kickstarte nye typer af samtaler om arbejde og uddannelse. Og det er præcis dét, vi gerne vil med FAGLÆRT.
Den gratis udstilling FAGLÆRT åbner d. 3. -11. juni 2024 på Kongens Nytorv, 1050 København K.
Udstillingen skal herefter videre til Folkemødet på Bornholm, Frederiksberg Runddel, Ungdommens Folkemøde og BLOX.
Lærlingeportrætterne er også udgivet i en bog med forord af børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye. Bogen bliver blandt andet sendt til grundskoler, uddannelsesvejledere og jobcentre i hovedstaden samt en række politikere og meningsdannere.
Udstillingen FAGLÆRT
Der er mulighed for at huse udstillingen. Interesserede kan kontakte TEC.