<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Duster7

Nytænkt Duster er konge i terrænet

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • 2023-11-29

  Der er en ny Duster på vejene i foråret 2024. SUV’en er lige rykket en liga op i udstyr og repræsenterer et teknologisk og designmæssigt tigerspring.

  I Danmark kom man først på Dacia-bølgen med introduktionen af Dacia Lodgy i 2013 – den store syv- personers bil. Året efter kom Duster på programmet og siden har RN Danmark solgt i alt 8.820 styks herhjemm og opbygget en loyal skarer af Duster entusiaster, der har samlet sig i klubber med egne arrangementer og stærke fællesskaber.

   

  Kørt over på en ny platform med flere fordele

  Nu kommer så den helt nye Duster, der har sit Duster DNA, men også er nytænkt, skriver RN Danmark i en pressemeddelelse. Først og fremmest er den gamle platform skrottet, og den er nu på den fælles CMF-B platform, der genkendes fra Renault Captur og fra Dacia Jogger - med en lang række fordele.

  Både mere optimal pladsudnyttelse, men også om muligheden for teknologiske nyskabelser. Endnu bedre komfort ombord som følge af færre vibrationer og mindre støj. Og naturligvis endnu bedre køreegenskaber.

  Den nye Duster er ikke længere end forgængeren, men er blevet bredere og lidt lavere – og så er der blevet bedre plads i kabinen og langt mere bagageplads.

  Duster10   

  Sikkerhedssystemer i en anden liga

  Når det handler om førerassistentsystemer er Duster rykket op i en helt anden liga i forhold til den eksisterende. Cruisecontrol og automatisk nødbremsesystem, der opdager fodgængere, cyklister og motorcyklister er standard. Trafikskiltegenkendelse, advarsel mod for høj fart, lane departure warning og lane keep assist for blot at nævne nogle få nye features – er nu også standard i ny Duster. Desuden er automatisk op- og nedblænding standard på Journey og Extreme modellerne.

   

  Ny turbomotor

  Den nye Duster kommer med tre forskellige motorvarianter. ECO-G 100 (LPG), Hybrid 140 hk og TCe 130 hk. En helt ny stærk 130 hk turbobenzinmotor, der debuterer i Duster. Den er koblet til en manuel sekstrins gearkasse, og fås til både 4X2 og 4X4 versionen.

  For 4x2 og 4x4 er det ikke blot muligheden for træk på to eller fire hjul, der adskiller de to. Mens frihøjden i 4x2 varianten er på 209 mm er den i 4x4 varianten hævet til 217 mm – hvilket er det største i klassen og højere, end den ellers pænt terrænkompetente forgænger. Samtidig har 4x4 versionen andre for- og bagkofangere, der tillader endnu større indkørsels- og afgangsvinkler. Tilkørselsvinklen i 4x4 versionen er hele 31 grader, mens afkørsel er 36 grader, hvilket gør en Duster til noget nær en konge i terrænet.

  Duster5

   

  Fem forskellige indstillinger

  I 4x4 versionen kan man vælge forskellige køreindstillinger:

  Auto - hvor systemet automatisk distribuerer kraft efter, hvor der mangler greb.

  Sne – der optimerer ESC systemet og antiskridsystemet.

  Mudder og Sand - når terrænet er skiftende. Og skal der køre off road, er der Off Road indstillingen, der fungerer i lock mode.

  Eco indstillingen - der distribuerer kræfter med mindst muligt brændstofforbrug for øje.

  Bilens beskyttelsesplader for og bag, samt andre synlige elementer er lavet af indfarvede genanvendte materialer. Det betyder, at man ikke risikerer grimme synlige ridser, idet materialet netop ikke er lakeret. For det andet består det af materialet Starkle – som er 20 % genanvendt propylen.

  Duster6

   

  Robust udenpå og indvendig

  Det robuste look går igen i kabinen, der er blevet fuldstændig nytænkt. Der er nu en helt ny 10.1-tommers centralt placeret touchskærm, som blandt indeholder Media Display eller Media Nav Live.

  Media Display har indbygget fire højtalere og kommer med trådløs Apple CarPlay og Android Auto connectivity. Dette system findes i Expression og Extreme modellerne. I Journey får man Media Nav Live, der udover det som Media Display har, også fås med Arkamys 3D lydsystem og seks højtalere, samt real time trafikupdates.

  Det robuste ydre går også igen i kabinen. Formen fra de Y-formede lygter går igen ved blandt andet dørpanelerne - og det er også muligt at få en version med vaskbart mikrofiber betræk på sæderne.

  Den nye Duster forventes til Danmark til foråret. Den kommer i motorvariant – 130 hk Tce med 4X2 og 4X4, samt i tre versioner. Expression, Journey og Extreme. Endnu er der ikke oplysninger om priser.


  3 versioner af ny Duster

  Duster Expression – blandt andet: Media Control, Fixed roofbars, 7 tommer digitale førerdisplay, 10.1 tommer touchskærm, trådløs AppleCar Play/Android Auto, 17 tommer alufælge.

   

  Duster Extreme - blandt andet:  Modular roofbars, vaskbar TEP microfiber stof, gummimåtter på gulvet, 17 tommer alufælge

   

  Duster Journey – blandt andet: 18 tommer alufælge, klimaanlæg, hands free key card, elektronisk parkeringsbremse, trådløs mobilopladning, Arkamys 3D lydsystem  Anbefalede artikler