<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Image (00A)
Annonce

Nye vådrumspaneler: Nu gider eleverne tage bad

 • Anlæg
 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Renovering
 • Indeklima
 • 2023-08-01

  Trørødskolens svømmehal fik farverige Fibo vådrumspaneler på væggene i bade- og omklædningsrum fra grossist A. Rindom A/S.


  Trørødsskolens svømmehal lokker igen eleverne i vandet efter en midlertidig lukning i løbet af sommerferien 2022, hvor bade- og omklædningsfaciliteter blev renoveret. Bygherren valgte til væggene i rummene en bæredygtig løsning med Fibo vådrumspaneler fra grossistfirmaet A. Rindom A/S.

   

  Idrætschef Claus Madsen fra Ruderdals Kommune fortæller, at de badende var begyndt at springe brusebadet over og gå direkte til svømmebassinet, fordi baderummet var blevet for klamt.

   

  - Ingen gad bade længere, for ingen havde lyst til at være der, så jeg tænkte, at der måtte kunne laves en løsning, så det blev et fedt sted at være, fortæller Claus Madsen.

   

  Han blev af sin byggerådgiver gjort opmærksom på muligheden for at indrette rummene med Fibo vådrumspaneler i stedet for de traditionelle fliser.

   

  - Jeg kan godt lide at tænke i innovative løsninger, så da jeg gennem vores rådgiver blev opmærksom på mulighederne med Fibo paneler, så tog jeg til Nordjylland og kiggede et sted, hvor de var brugt og fandt ud af, at vi skulle den vej. Vi har nu sat Fibo paneler op i fire forskellige farver, og skabene har fået låger med pangfarver, og vi spiller musik i rummet, så vi har skabt noget nutidigt, hvor børnene har lyst at sidde og hænge ud, siger han.

   

  Det var også med i idrætschefens overvejelser, at der er økonomiske fordele ved panelerne, da de er billigere end fliser i både opsætning og vedligeholdelse.

   

  - Det er en jo gammel skole, og det er nogle meget store baderum, så hvis vi skulle pille fliser ned og sætte op igen, var det blevet meget dyrt i arbejdsløn. Den her løsning er næsten til halv pris. Samtidig er det nemmere at gøre rent, og vi sætter også en robot ind. Så rent driftsmæssigt får jeg også en fordel ud af det, siger idrætschefen.


  Image (00C)
  Image (006)
  Image
   
   

   

  Læs også: Camilla Juul Petersen, Anker & Co: Lys under vand skaber stemning, men kræver omtanke

  TR103


  Designet til vådrum

  Projektleder Lars Langkjær fra Danske Idrætssvømmehaller, DISH, var bygherrerådgiver og byggeleder ved renoveringen, og han anbefaler Fibo vådrumspaneler særligt på grund af kvaliteten og de mange muligheder med det visuelle udtryk.

   

  - De er designet til at være i vådrum, og der så mange muligheder i farver og udtryk, at alle vil kunne finde noget, som de synes om. Vi har ledt efter alternativer til fliser til byggeri af svømmehaller, og her er produktet, som vi også i fremtiden anbefaler, siger Lars Langkjær, DISH.

   

  Mange farver

  Grossisten A. Rindom er leverandør af de norske Fibo paneler, som forhandles gennem den lokale tømmerhandel eller byggemarked. Forhandlerne har typisk har et begrænset sortiment, så derfor rådgiver grossisten i projekter som på Trørødskolen, hvor der er mulighed for at vise flere muligheder med panelerne og eventuelt undervise håndværkerne i opsætningen.

   

  Der er leget med farverne i baderummene, hvor paneler i farven ”cracket cement” er gennemgående på flere vægge, mens den bageste væg er farvet. Hos pigerne er paneler med cement-look sat sammen med paneler i mat lyserød, mens cement-looket hos drengene er sammen med højglans tyrkisgrøn (Aquamarine).

   

  - Det er vores erfaring, at jo mere spændende det er at komme ind i rummet, jo mere bliver der passet på det - både af dem, der skal gøre det rent hver dag, men så sandelig også af dem der bruger det, siger distriktschef Peter Roschmann, A. Rindom:

   

  - Panelerne er nemme at tørre af, fordi de har en homogen og glat overflade, hvor fliser jo har fuger, og du har ikke behov for aggressive rengøringsmidler, siger han.

   

  Bæredygtigt projekt

  - Vores paneler udfylder samme opgave som fliser, og det her er et spændende bæredygtigt renoveringsprojekt, hvor der er sparet en masse penge ved, at panelerne er limet direkte op på de gamle fliser, så det har ikke været nødvendigt at rive dem ned og køre dem i depot, siger Peter Roschmann og tilføjer:

   

  - Det et sydnorsk produkt, så vi bruger ikke en masse CO2 på at transporten. Det har højst kørt 300 kilometer, før det er på vores lager i Brøndby, forklarer Peter Roschmann.

   

  Panelerne er i bæredygtigt materiale og certificeret efter både FSC (Forest Stewardship Council) og PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification.

   

  Anbefalede artikler