<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Billede 5

Ny multihal på Færøerne opføres med hjælp fra dansk forskallingsleverandør

 • Byggeriets udvikling
 • Nordatlantisk Byggeri
 • 2024-04-03
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • Færøerne oplever en stigende befolkningstilvækst, hvilket stiller store krav til infrastrukturen ‒ især omkring hovedstaden Thorshavn. Derfor opfører man nu en ny multihal, som skal være et sportsligt og kulturelt samlingspunkt for befolkningen.

  For at realisere visionen om Thórshavns nye multihal valgte totalentreprenøren Articon at samarbejde med forskallingsleverandøren PERI Danmark, som har bidraget med deres MAXIMO vægforskalling og rådgivning, og dermed bidraget til en effektiv byggeproces. De to aktører har tidligere arbejdet sammen, og derfor var Articon heller ikke i tvivl om, at PERIs løsninger skulle vise sig at være de helt rigtige til projektet på Færøerne.

  - Med den nye multihal kiggede vi ind i et komplekst projekt, der krævede specialiserede kompetencer og løsninger. Fra tidligere ved vi, at PERI er i stand til at løse opgaver, som kræver lidt ekstra, og derfor har vi været trygge og glade for at have dem med, fortæller projektansvarlig for Articon, Eyðfinn Guttesen.

   

  Effektive og økonomiske besparelser takket være ankerteknik

  Da totalentreprenøren, Articon, besluttede sig for at benytte in-situ-støbning som den foretrukne støbeteknik til projektet, var der ifølge projektlederen hos PERI, Christian Brolund, heller ingen tvivl om, at PERIs MAXIMO vægforskallingssystem var den perfekte løsning til projektet.

  Med sit solide kendskab til Articon og deres behov vidste han, at forskallingssystemet med sine mange tekniske fordele ville sikre en effektiv og gnidningsfri proces.

  - Med systemets færre ankerhuller reducerer man behovet for mandskab, hvilket i sidste ende medfører økonomiske besparelser for projektet som helhed. Og takket være ankerteknikken, som ikke kræver afstandsrør og konusser, reducerer man installationstiden og tilføjer dermed effektivitet til projektet, fortæller Christian Brolund.

  billede 2

  Læs også:

  Henning Larsen: Færgeterminal i Tórshavn inspireret af maritim arv

  Når kommunikation og logistik går op i en højere enhed

  Spørger du Articon og PERI, strækker tilfredsheden sig langt ud over MAXIMOs mange funktioner og fordele. Også samarbejdet, rådgivningen og den gode dialog har spillet en afgørende rolle for projektets succes.

  - PERI har været en stærk samarbejdspartner fra starten af projektet – først med deres rådgivning og sparring, og derefter med deres rettidige levering. Det har haft afgørende betydning for projektet, det er kommet godt fra start, forklarer Eyðfinn Guttesen.

  Følelsen er gensidig fra Christian Brolund, der værdsætter den tydelige kommunikation fra bygherres side.


  - De har været utroligt opmærksomme på at formidle deres behov og ønsker, hvilket virkelig har hjulpet os. Det er særligt vigtigt, når man tænker på, at byggeriet foregår på Færøerne, hvor logistikken kan være en udfordring. At sende ekstra materiel er ikke så ligetil, så en klar forventningsafstemning var vigtig for os i vores rådgivning, fortæller Christian Brolund.

  Multihallen forventes at stå færdig i starten af 2025, og vil blive taget i brug i løbet af 2025.

   

  Anbefalede artikler