<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
usisaat-lokale
Annonce

Ny kombi-terminal tilbyder lune temperaturer og digital lagerstyring

 • Den effektive byggeproces
 • Nordatlantisk Byggeri
 • 2023-11-28
 • | Af Frank Ulstrup

  Usisaats nye 5400 m2 store kombi-terminal i Nuuk holder frosten fra døren, og virksomheden har netop implementeret et digitalt lagerstyringssystem, som også er et Track’n Trace-system, så man som travl entreprenør altid har overblik over godset.

  KennethKenneth Jahn Andersen

  Med benhård frost og kamp om lagerpladsen, har det været en udfordring for mange entreprenører i Grønland at holde maling, fugemasser og andre følsomme byggematerialer frostfri.

  Det faktum er formentlig også den direkte anledning til, at Usisaats nye opvarmede kombi-terminal i Nuuk har fået en flyvende start siden den stod færdig sidste år:

  - Der har været ekstrem stor interesse for terminalen og for det, den kan tilbyde vores kunder, siger direktør, Kenneth Jahn Andersen.

  Han fortæller at stort set al lagerplads blev lejet ud på rekordfart, hvilket skyldes, at der ikke blot er plads til 799 paller, men også til 120, 20 fods containere, hvilket gør det til en ret unik løsning, som mange er glade for – ikke mindst de mange entreprenører og håndværksvirksomheder der i øjeblikket er aktive i Grønland.

  Hos Usisaat tilbyder man ikke alene opbevaring og lagerplads – men også shipping og fragt – og virksomheden er således vant til at håndtere eksempelvis værktøj og materialer, så de hverken bliver udsat for fugt eller temperatursvingninger, og da sikkerheden også i top, kan man som kunde være fuldstændig tryg.

   

  Usibox faldt i entreprenørernes smag

  En anden ting, som entreprenørerne har været glade for, er lagerhotellet Usibox, der er en pendant til danske Pelikan Self Storage. Her kan man leje aflåste, overvågede og opvarmede lagerrum på 3 – 24 m2 – og man har adgang til dem stort set døgnet rundt.

  Men at det var entreprenørerne, der kastede sig over muligheden, kom som lidt af en overraskelse, erkender Kenneth Jahn Andersen:

  - Løsningen var egentlig tænkt til privatkunder, men entreprenører og håndværkere optager faktisk størstedelen af pladsen. Igen tror jeg det må tilskrives den store bygge- og anlægsaktivitet, der er i Grønland i øjeblikket, og som stiller ekstraordinært store krav om forsvarlig lagerplads.

  Læs også:

  Bæredygtigt byggeri i Danmark er ikke nødvendigvis bæredygtigt i Grønland

  usisaat-varehus
  Usisaat-container
   
   

  Omfattende flytteservice

  Ud over det store lager huser terminalen også Usisaat Auto Service og en lang række kontorfaciliteter, hvorfra Usisaat administrerer resten af sin forretning. Og det er en forretning, der spænder vidt, fortæller Kenneth Jahn Andersen:

  - Ud over autoservice og lagerfaciliteter er vores primære forretningsområder spedition via skib og fly samt flytteservice til og fra Grønland. Vores flytteforretning er faktisk noget, som både selvstyret og kommunerne benytter sig flittigt af, når de f.eks. henter medarbejdere og specialister til sygehus- og skolevæsenet fra Danmark.

  Dertil kommer, siger Kenneth Jahn Andersen, at virksomhederne i byggesektoren også er ved at få øjnene op for, at flytteforretningen gør udstationering af medarbejdere og projektledere en hel del lettere:

  - Vi henvender os til alle, der skal have foretaget en bohaveflytning, hvad enten der er tale om privatpersoner, virksomheder eller offentlige institutioner. Vi sørger for, at bohavet bliver pakket i en container, og derefter fragtet sikkert til Grønland eller Danmark, og videre ud til en aktuelle adresse. Kan boligen ikke overtages med det samme, stiller vi selvfølgelig containeren i vores opvarmede og overvågede terminal, lyder det.

  Track’n Trace – med mere

  Overvågning og sporing er i det hele taget et område, som Usisaat fokuserer mere og mere på. Dermed er det ikke bare lagerfaciliteterne, som overvåges døgnet rundt – det gør godsets rejse også:

  - Vi har netop implementeret et digitalt lagerstyringssystem, som også er et Track’n Trace-system. Det betyder, at vores speditionskunder hele tiden har en opdateret status over, hvor deres gods befinder sig. Præcis som du har det, når du bestiller noget på en webshop i Danmark.

  Kenneth Jahn Andersen fortæller, at entreprenørerne igen er den kundegruppe, der har været mest begejstret for tiltaget:

  - Det handler om, at det ikke bare er en Track’n Trace-løsning. Vi er gået skridtet videre og tilbyder at holde styr på kundernes lagerbeholdning hos os, ved hjælp af kundeweb, QR- og stregkoder samt fotos. Med de enorme mængder materialer kunderne modtager, er det let at miste overblikket, så det er en løsning, vi får meget ros for.

   

  Anbefalede artikler