<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Artelia ingeniør
Annonce

Ny Artelia-direktør lægger stor vægt på faglig og personlig udvikling

 • Byggeriets udvikling
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Virksomhedsnyt
 • 2023-08-02
 • | Af Martin Ekelund
 • Trods fusion og navneskift er der ingen store omvæltninger på vej i Artelia (tidligere MOE), forsikrer den nytiltrådte CEO Alex Fraenkel. Han har nemlig selv været med til at lægge kursen.


  Der er sket flere forandringer i den hæderkronede danske rådgivende ingeniørvirksomhed Artelia (tidligere MOE) inden for de sidste fire års tid. Virksomheden, som blev stiftet i 1930, blev i 2019 en del af den internationale, multidisciplinære ingeniørkoncern Artelia Group, men beholdt indtil for nyligt sit eget navn. For at tydeliggøre tilknytningen til Artelia Group, skiftede virksomheden nemlig i marts 2023 til samme internationale navn ”Artelia” som resten af koncernen.

   

  I juni 2023 har Artelia Danmark også sagt goddag til en ny direktør i form af Alex Fraenkel, som overtager roret fra Christian Listov-Saabye, der nåede at tilbringe 21 år i direktørstolen. Alex Fraenkel kom fra en stilling som direktør for Artelia Byggeri København.

   

  Læs også: Kæmpe trækonstruktion til kontorhus skyder nu i vejret

   

  Alex FraenkelDirektør Alex Fraenkel

  Ingen grund til forandringer - men…

  Som en virksomhed i konstant udvikling erkender Alex Fraenkel vigtigheden af at tilpasse sig en skiftende arbejdsverden og imødekomme nye forventninger, men det betyder ikke, at han har tænkt sig at ændre fundamentalt på kursen for Artelia Danmark, og det er der en god grund til.

   

  - Jeg har været med til at lægge kursen, og vi har haft en rigtig god, sund vækst og sunde økonomiske tal gennem mange år, så der er ikke som sådan noget, der skal fikses. Vi er stadig den samme multidisciplinære rådgivende ingeniørvirksomhed, der har digitalisering og bæredygtighed som strategiske pejlemærker, udtaler Alex Fraenkel til Bygge- & Anlægsavisen.

   

  Fraenkel er dog fuldt bevidst om vigtigheden i at holde sig opdateret og i fremdrift, for derved at forblive en attraktiv arbejdsplads, der kan tilbyde både karrieremuligheder og stærk faglig udvikling for sine ansatte.

   

  - Vi har en kultur, der bygger på tillid, fleksibilitet og allervigtigst: at du kan være dig selv. Vi løfter i flok, fremmer fællesskabet og ser et mangfoldigt arbejdsmiljø som et stort plus – vi mener faktisk, at det gør os både stærkere og klogere. Men vi er altid åbne over for nye input, fortsætter Alex Fraenkel.

  Derfor har Artelia Danmark søsat et initiativ, de kalder ”En endnu bedre arbejdsplads”, der skal gøre det nemmere for medarbejderne at komme med input, som kontinuerligt kan medvirke til at forbedre både deres eget arbejdsliv samt virksomhedens overordnede arbejdsgange.

   

  Læs også: Byggeriet af P-hus i Roskilde har opnået ultra-lavt CO2-aftryk

   

  Vigtigt med nyt blod

  Fraenkel nævner også vigtigheden af at rekruttere og støtte unge talenter. Artelia ser værdien i at ansætte nyuddannede ingeniører og at have en kultur, der giver dem mulighed for at opbygge en solid karrierevej i virksomheden. De unge medarbejdere tager nemlig ny viden og innovative tilgange med sig til virksomheden, og spiller dermed en afgørende rolle i Artelias forretningsudvikling.

   

  - Det er rigtig vigtigt, at vi tager så mange unge nyuddannede ind som overhovedet muligt. Udover at vi jo skal have en fødekæde til fremtidige ledere og alle vores projekter, så kommer de også med noget ny viden fra universiteterne. Især inden for bæredygtighed og brugen af digitale værktøjer som programmer til 3D-modellering. De er simpelthen vigtige for forretningen, forklarer direktøren.

   

  Læs også: De unge skal have den gode fortælling om bygge- og anlægsbranchen

   

  Alex fortæller om Artelia ved et åbent hus arrangement_


  Gode karrieremuligheder

  Alex Fraenkel er samtidig fuldt ud bevidst om vigtigheden i, at nyuddannede ingeniører også anser Artelia som værende en attraktiv arbejdsplads, hvor der er plads til både faglig og personlig udvikling.

   

  Derfor er man meget fokuseret på at give medarbejderne mulighed for at udbygge både fagtekniske og menneskelige kompetencer. Her er sparring, feedback og teamwork vigtige nøgleord i Artelia, som også tilbyder karriereudviklingsmuligheder inden for bl.a. projektledelse og ledelse.

   

  - Vi har et talentprogram. Når de unge begynder at få en lille smule mere erfaring, og der snakker vi 3, 4 eller 5 års erfaring, så piller vi de allerdygtigste ud, og kommer dem på et talenthold, fortæller den nytiltrådte direktør, der fremhæver sig selv som et godt eksempel på de karrieremuligheder, som Artelia kan tilbyde:

   

  - Jeg blev ansat her i 1993, og det var mit første ingeniørjob. Jeg har fået mulighed for at arbejde med rigtig mange af de ting, som jeg gerne vil. Jeg har fået mulighed for at udvikle mig, og har haft forskellige positioner undervejs, lyder det.

   

  Anbefalede artikler