<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Lygten-37_Principskitse-3D_1-845x684 (002)
Annonce

Lygten, København NV

NP-Stål leverer 250 tons stål til tre nye etager på Nørrebro

 • Byggeriets udvikling
 • Nordatlantisk Byggeri
 • Byggeprojekter
 • 2022-10-31
 • Tekst af Frank Ulstrup
 • Ejendommen på hjørnet af Lygten og Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter skyder i vejret med tre etager. En ekspres-leveret stålkonstruktion fra NP-Stål ApS har muliggjort projektet, der ud over erhverv rummer 75 ungdomsboliger.

  Da Bygherre Obel-LFI Ejendomme i samarbejde med KBS Byg A/S besluttede at renovere den eksisterende treetagers ejendom på hjørnet af Lygten og Rentemestergade i Københavns Nordvest kvarter, landede der en kæmpe opgave hos NP-Stål ApS i Ringe.

  20220902_205456 (003)Lygten/Rentemestervej, København NV


  For ud over en gennemgribende renovering, skulle ejendommen også udbygges med ikke mindre end tre etager, hvilket krævede en bærende og særdeles solid stålkonstruktion.

  Dertil kom, at den 250 tons tunge konstruktion skulle produceres og leveres i en fart, så bygherres tidsplan kunne overholdes, og så ungdomsboligerne på de tre nye etager hurtigt kunne tages i brug.

  Kvalitet til tiden

  At det gav travlhed hos NP-Stål på Fyn, er lidt af en underdrivelse, fortæller ejer Henning Foged:

  - Det er en meget stor konstruktion, som vi både skulle beregne og producere på fire måneder, så vi har haft lynende travlt.

  Han tilføjer, at NP-Stål dels har opnået sin succes og gazelle status ved altid at levere rettidigt. Projektet i Nordvest skulle ikke være nogen undtagelse, og derfor var forsinkelser ikke en mulighed:

  - Det ligger jo i kortene. Når man som virksomhed vil være kendt for at levere kvalitet til tiden, så er der ikke andre muligheder. Derfor har alle vores trofaste medarbejdere også givet den en ekstra skalle, så vi kunne nå deadline, smiler Henning Foged.

  Opført i 1985

  Bygningen på Lygten 37, blev oprindeligt opført til KONE Elevator i 1985 og har siden da huset bl.a. KEA - Københavns Erhvervsakademi samt IT og multimedieuddannelser.

  Efter renovering og ombygning er etagearealet skudt i vejret til 9000 m2 med erhverv i stueetagen, kontor på første og anden sal samt altså ungdomsboliger på de tre nye etager. 


  Med til projektet hører også, at der på hjørnet af den eksisterende bygning er etableret en ny mellembygning som trappehus med en åben port mod gården. I overbygningen indrettes 75 boliger, med eget køkken, wc-bad og altan.

  Større end normalt

  Henning Foged lægger ikke skjul på, at leverancen, der beløb sig til 10 mio. kr., er væsentligt større end dem, NP-Stål normalt håndterer:

  - Selve konstruktionens omfang er cirka fem gange større end vores gennemsnitlige ordrer. Derfor er vi også stolte over at have løst opgaven til bygherres tilfredshed – og ikke mindst på den korte tid, vi havde til rådighed, siger han og tilføjer, at samarbejdet med de øvrige håndværkere og rådgivere på projektet også har kørt efter en snor:

  - Der har været en rigtig god kommunikation og en forståelse for de forskellige parters særlige behov og udfordringer. Det er den slags, der gør projekter til en fornøjelse at deltage i, lyder det.

  31Privat byggeri 2022
  Gitterkonstruktion_"Gitterkonstruktion" fra Avenue T.
   
   

   

  Tilbage til Nordatlanten

  For NP-Stål, der er etableret i 2009, må Lygten 37 gerne blive et springbræt til opgaver af lignende omfang – og også gerne ude i verden. F.eks. i Nordatlanten, hvor Henning Foged tidligere har arbejdet med konstruktioner i stål:


  - Vi ser med interesse på den vækst, som både Grønland, Island og Færøerne oplever, og vi mener, at vi har noget at byde ind med i forhold til de kommende projekter. Dertil kommer, at jeg personligt har rigtig gode erfaringer med det nordatlantiske område, og derfor gerne vil byde ind igen, lyder det fra Henning Foged.

   

  Om NP-Stål ApS

  • NP-Stål fremstiller stålkonstruktioner til stort set alle formål – herunder trapper og gelændere. Omkring 60% af produktionen er bygningsstål
  • Virksomheden tilbyder samtlige relaterede ydelser, herunder tegning, beregning, byggetilladelse, rådgivning samt nedrivning og montage
  • NP-Stål er grundlagt i 2009 i Ringe på Fyn og beskæftiger i dag 32 mand

   

   

  Anbefalede artikler