<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
_SRF6377small
Annonce

Miljømærkede PVC-byggeprodukter indgår nu i BREEAM

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Tag og Facade
 • Målbar bæredygtighed
 • 2022-03-21
 • Byggeriet står for en stor del af CO2-udledningerne og lægger beslag på mange af jordens ressourcer. BREEAM-certificerede PVC-byggeprodukter kan bidrage til at gøre byggesektoren klar til en bæredygtig fremtid.

  Rørsystemer, vinduer, døre, tagrender, tagplader og kabelbakker er blot nogle af de mange plastbaserede produkter, som bruges i moderne byggeri. PVC, også kendt som vinyl, har gennem mange år været den mest anvendte plast i byggesektoren. Det skyldes plasttypens gode egenskaber. PVC er langtidsholdbart, genanvendeligt, prisbilligt og de sidste mange år uden uønskede tilsætningsstoffer.

  Dertil kommer, at PVC hovedsageligt fremstilles af salt, hvilket betyder at det i udgangspunktet er over 50% fossilfrit. Europæiske producenter har allerede lanceret den første bio-attribuerede PVC-plast, som er lavet af salt og træaffald, hvilket for alvor gør materialet klar til en fossilfri fremtid.

  _SRF3753small

   

  Miljømærke gør det let for grønne bygherrer

  VinylPlus-miljømærket er et certificeringsværktøj, som gør det lettere for bygherrer at identificere de mest bæredygtige PVC-byggeprodukter. Mærket er udviklet i samarbejde med det grønne konsulenthus The Natural Step, og certificeringsprocessen foretages af tredjepart.

  For at opnå mærket skal virksomheden dokumentere en lange række bæredygtighedskriterier. Det gælder bl.a. indhold af genanvendt materiale, at PVC-råvaren er produceret efter de høje europæiske standarder, at der kun bruges sikre tilsætningsstoffer og at produkterne indsamles til genanvendelse.

  Indtil videre har 11 virksomheder modtaget mærket for 130 forskellige PVC-produkter, der er produceret 22 forskellige steder i Europa. Vinduesprofiler står for den største andel af de certificerede produkter, men også vinylgulve og forskellige membraner er tilgængelige. Grundet stor interesse fra markedet er mange flere PVC-byggevarer på vej.

   

  breeam opslag 1920x1280 transBreem opslag  Første BREEAM-godkendte mærke for plastprodukter

  BREEAM er Europas mest udbredte miljøcertificeringssystem for bygninger og er det ældste, der stadig findes. BREEAM-certificeringen ser både på, hvor bæredygtigt byggeriets design er, og på de anvendte produkters indvirkning på miljøet. Hidtil har plastprodukter ikke været anerkendt af BREEAM. Det har VinylPlus-mærket dog lavet om på.

  Miljømærket er det første certificeringsværktøj for plastbyggeprodukter, som indgår i BREEAM. Det er kun naturligt, at det netop er PVC, som er den første byggeplast der miljøcertificeres, idet PVC er den mest benyttede plast i byggeriet.

  Ved at vælge VinylPlus-mærkede PVC-byggeprodukter kommer bygherren således tættere på opfyldelse af kriterierne i BREEAM-ordningen.

   

  Grønnere belgiske indkøbere kan vælge miljømærket PVC

  VinylPlus-produktmærket er ikke kun anerkendt af førende miljøcertificeringssystemer. Mærket er godkendt af det belgiske føderale institut for bæredygtig udvikling som et mærke, der opfylder kravene i EU-direktivet om offentlige indkøb.

  High Resolution-_LVT skoleLVT skole


  Produktmærket indgår nu i vejledningen til bæredygtigt indkøb i produktkategorierne vinduer og døre, produkter indeholdende genanvendt plast, beskyttelsesfilm, og gulvbelægninger. Det sker på linje med kendte miljømærker som Svanemærket, FSC, PEFC, Cradle to Cradle og Der Blaue Engel.

   

  DTU: PVC den mest genanvendte byggeplast

  Når det gælder genanvendelse af plast i byggeriet, har PVC-industrien gennem mange år taget teten. Allerede for mere end 20 år siden dannede en række danske producenter og forhandlere af de hårde PVC-byggeprodukter WUPPI-ordningen, som sørger for at disse produkter kan blive indsamlet til genanvendelse.

  Ordningen drives i samarbejde med Marius Pedersen A/S, som har mange års erfaring med at gøre affald til ressourcer.

  WUPPI-ordningen er med til at sikre, at PVC ifølge en nylig rapport fra DTU er den suverænt mest genanvendte byggeplast i Danmark.

  Anbefalede artikler