<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_2812
Annonce

Malerarbejde til boligblokke, kirker, KOKS og Isfjordscenter

 • Byggeriets udvikling
 • Nordatlantisk Byggeri
 • Renovering
 • Tag og Facade
 • Byggeprojekter
 • 2024-04-14
 • | Af Malene K. Holm

  Grønland er stort, men malerfirmaet Jens’ Malerforretning rejser gerne rundt og løser opgaver i hele landet. Isfjorden Kangia har sat Ilulissat på verdenskortet, men også mange i Grønland kender den lille malerbutik med stor erfaring.

  IMG_3719


  Som et af de ældste malerfirmaer i Grønland, har Jens’ Malerforretning en bred erfaring om valget af de rette materialer, hvad enten det gælder nybyggeri, spjældopgaver eller vedligehold og renovering af historiske bygninger.

  Når man tager rundt til kunderne langt væk fra Ilulissat, er det lidt af en rejse, men hen over årene er det blevet til opgaver i hele Vestgrønland fra Nuuk til Qaannaq for malerfirmaet. Malermester Niels Erik Bro fortæller, at rejseaktiviteten rundt til byer og bygder har gjort, at mange kender malerfirmaet og malerbutikken.

  - Det har været med til at vende bøtten i svære tider, at vi har en stor kundekreds, fortæller Niels Erik Bro.

  I opgavearkivet ligger hospitalet i Nuuk, hvor operationsafdelinger, skadestuer og patienthotel skulle males. Der er også det prisbelønnede Isfjordscenter i Ilulissat, hvor man fortsat står for vedligehold på den vingeformede bygning. Jens’ Malerforretning var med som underentreprenør hos KJ Greenland, forklarer Niels Erik:

  - Der var store krav til opgaven og det er blevet en flot bygning, tegnet af Dorte Mandrup. Vi stod for det indvendige og udvendige malerarbejde plus gulvslibning og oliering, som krævede erfaring. Egetræsgulvet giver vi stadig olie mindst en gang om året. I sådan et stort prestigefyldt projekt er kommunikation og samarbejde vigtigt. Det skaber resultatet i sidste ende.

   

  Det gode samarbejde og udstyr

  - Det at komme så meget rundt til forskellige opgaver giver oplevelser og ny viden for medarbejderne. Derfor prioriterer vi at tage ud, men jeg sørger altid for. at der også er  nogen hjemme i Ilulissat til at holde forretningen kørende. Kunderne er også glade for, at vi plejer at komme ret hurtigt ud, siger Niels Erik:

  Hvorfor hedder firmaet Jens’ Malerforretning ApS? - Det kommer sig af, at min far startede firmaet i 1995 og jeg kom med i 1997. I 2016 overtog jeg så min fars part i firmaet, fortæller Niels Erik.

  Faren Jens Stenild Bro maler stadig, nu med 60 års erfaring med penslen. Selv har Niels Erik malet i 40 år. I firmaet er man gennemsnitlig otte medarbejdere, og senest er to murere og en tømrer er kommet til. Man vil også gerne have lærlinge, for der bliver ikke uddannet nok malere i Grønland.

  - Vi sætter det gode samarbejde forrest og sørger for støt at udvikle os. Har man godt udstyr og høj sikkerhed, er man godt kørende. Så vi sparer ikke på udstyret og holder hele tiden øje med, hvad der kommer af nyt udstyr, der gør arbejdet nemmere for os, fortæller Niels Erik.

  IMG_2734

   

  Nænsom og langtidsholdbar renovering

  Vedligeholdelsesopgaver er der mange af. For boligblokke, butikker og hoteller skal jævnligt holdes i god stand.

  - Lejligheder og huse skal males ude og inde. Der skal laves nyt badeværelse eller slibes gulve. Vi laver det hele, undtagen el og vvs. Lige nu er vi i gang med at lave nye badeværelser i 24 lejemål for et boligselskab.

  Om lidt skal man i gang på fire store boligblokke i Ilulissat, hvor ståltaget trænger til at blive malet.

  - Det er et omfattende projekt til over fem millioner med store sikkerhedsforanstaltninger på så højt et byggeri. Ståltage kræver en særlig maling, så tagene ikke skal regne med at blive malet mere i bygningens levetid, fortæller Niels Erik.

  - Andre opgaver, der er spændende er renovering af gamle bygninger her i Grønland. Fordi det er en anden måde at gribe tingene an på, når man kun må bruge materialer, som blev brugt i gamle dage. For eksempel har vi malet to af Grønlands ældste huse, hvor den færøske michelin-restaurant KOKS holder til i øjeblikket. Husene er ført tilbage til oprindelige materialer og farver.

  Kirker er også på favoritlisten og i fremtiden skal Niels Eriks folk snart i gang med renovering af Zionskirken, hvor man skal lave alt det udvendige arbejde, og klokketårnet skal repareres og males op. Her er der igen brug for al erfaringen om materialer og nænsom renovering. 

  Jens’ Malerforretning

  Elisabeth Thomsenip Aqq. 29

  Ilulissat

  Tlf. 00299 54 52 17

   

  Anbefalede artikler