
Måltider i en sundere og bedre fortolkning på arbejdspladsen
Frokost- og aftensmåltider bør være sundere og af langt højere kvalitet end standardløsningen, hvis medarbejdere skal yde deres optimale indsats. Det har Kokkens Madpakke sat sig som mål.
Veltillavet sund mad på arbejdspladsen betyder mere effektive medarbejdere, som har færre sygedage og sandsynligvis performer langt bedre end med middelmådig take-away. Det behøver ikke være forbeholdt store virksomheder at kunne tilbyde deres medarbejdere en bedre madkultur på arbejdspladsen. Det kan selv den mindste virksomhed prioritere – for lækker mad holder på de gode medarbejdere.
- Vi laver alle typer måltider – fra klassiske danske hverdagsretter til eksotiske retter, herunder elementer fra det molekylære køkken med f.eks. dehydrering mm. Forskellen hos os i forhold til andre leverandører er, at vi løfter kvaliteten til en sundere version og med f.eks. oksefilet i biksemaden, da vi bruger dyrere råvarer. Vores koncept er en optimeret fortolkning af frokostretter, siger Yasmina Tawbe, som både leverer frokostretter, individuelt pakkede madpakkemåltider og traditionelle buffetløsninger.
Kokkens Madpakke lægger vægt på, at det skal være nemt og bekvemt for kunderne. Derfor har man også chauffører, som kan levere maden om aftenen til kontoret, så maden er klar til dagen efter, når kunderne møder ind.
- Sundhed kommet for at blive, og det har mit kokketeam og jeg taget konsekvensen af ved at starte vores virksomhed med måltidspakker af højeste kvalitet. Vi anvender udelukkende ”whole food” – det vil sige hele lokale råvarer i sæson og ingen kemiske produkter. Vi fremstiller også selv vores egne juicer, kanapeer, fingermad osv., fortæller Yasmina Tawbe og fortsætter:
- Retterne er ikke nødvendigvis plantebaserede, da der altid indgår kød og andre animalske produkter. De har naturligvis vegetarretter, men nøgleordet er friske råvarer, hvor velkendte retter laves i en sundere og grønnere version. Da sund mad hænger tæt sammen med et godt helbred, samarbejder vi med Kræftens Bekæmpelse omkring forskellige aktuelle temaer, som f.eks. mad til børn og unge.

Masser af smag
Kokkens Madpakke har fra starten oplevet en stor efterspørgsel på sund og nem mad på arbejdspladsen, som holder sig inden for det afsatte budget. Den bæredygtige fremtid ligger dem på sinde, så de fleste retter er tilberedt med økologiske råvarer og med fokus på smag.
- Vores menukort kommer hele jorden rundt – bare i en sundere version. Vi stræber efter at få økomærket, men det er en lang proces, som vi arbejder på i øjeblikket. Vores mad er tilberedt af faglærte kokke med erfaring fra de bedste restauranter, og vi sætter en ære i at komme ud og præsentere det i forbindelse med smagsprøver for nye kunder, forklarer Yasmina Tawbe, som også lægger stor vægt på det visuelle.
At det er faglærte kokke, som laver frokostretter til madleveringsservice, sikrer et højt niveau, og det er grunden til, at Kokkens Madpakke har kunne rykke fra et lille køkken i Kronprinsessegade til store køkkenfaciliteter på Strandlodsvej.
- Luksusmadpakkerne, der serveres i portionsbakker, skal gerne inspirere vores kunder til at træffe et sundere valg. Som en professionel madleverandør går vi op i, at vores menuer forbedrer medarbejdernes sundhed og livskvalitet – intet mindre, slutter Yasmina Tawbe og påpeger, at selv om navnet ’madpakke’ måske kan give associationer til skoletidens madpakke med leverpostej og spegepølse, laver man ikke smørrebrød, men buffet- og portionsanretninger til virksomheder.