<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Nic's VVS
Annonce

Kreative VVS-løsninger og god kundeservice i det arktiske

 • Materialer og Løsninger
 • Nordatlantisk Byggeri
 • Energi og Energioptimering
 • VVS
 • 2023-11-22
 • | Af Frank Ulstrup
 • VVS- og smedeforretningen Nic’s VVS sætter god service forrest. Ligegyldigt om Nic Rasmussen og hans folk hjælper en kunde inde i Nuuk eller bygger forskercamps på en forblæst fjeldside, så kan man regne med VVS-firmaet.

  nic VVS2


  Der har været fart på VVS- og smedeforretningen Nic’s VVS siden 43-årige Nic Rasmussen startede virksomheden i Nuuk i 2018 med en enkelt ansat.

  Både fordi der sker rigtig meget i byggeriet i Grønland og fordi Nic Rasmussen ikke er typen, der sidder på hænderne, når muligheden for at udvikle forretningen, byder sig.

  I løbet af de sidste par år har opgaverne i hans firma bevæget sig mere i retning af projektarbejde, og man er meget lydhør overfor alle forespørgsler, som kunderne kommer med.

  Eksempelvis er en smedebutik kommet til, fortæller Nic Rasmussen, der oprindelig er uddannet maskinarbejder:

  - Vi får mange forespørgsler på mere traditionelt smedearbejde med klipning og bukning. Det tog vi nu konsekvensen af i tilkøbet af 900 m2 værksteds- og lagerplads.

  Udover smedeforretningen har vi fået masser af lagerplads. For lagerplads er et must i Grønland, når man ud over opgaver i det maritime og forskningsrelaterede også laver ventilation, kloak, fjernvarme og varmepumper.

  Med tre ugers leveringstid fra Danmark har vi behov for at have rigtig meget på lager, hvis vi skal kunne yde den høje service, som vi insisterer på, siger Nic Rasmussen.


  Rejetrawlere, forskercamps og varmepumper

  - Har du problemer med vand, varme eller afløb, så tøv ikke med at ringe til Nic’S VVS står der på Nic Rasmussens VVS-hjemmeside. Men skal man have modificeret sin rejetrawler, bygge en forskercamp in the middle of nowhere – så ringer man også bare til Nic.

  For Nic’s VVS er uden tvivl en meget bredt favnende forretning, for sådan er det i Grønland, fortæller Nic Rasmussen:

  - Der er en generel tendens til, at virksomheder heroppe favner bredere, og at man påtager sig opgaver, som i Danmark ville blive sendt videre til andre faggrupper.

  I Grønland er forholdene bare anderledes med færre specialister og i det hele taget færre håndværkere, lyder forklaringen.

  Og Nic Rasmussen er kun glad for den store spændvidde i opgaverne, for det gør arbejdsdagen langt mere udfordrende og varieret:

  - På den måde lærer man hele tiden noget nyt, og det er meget sjældent kedeligt. Den ene dag kan det være helt traditionelle opgaver i beboelsesejendomme. Næste er det så en rejetrawler, der skal have ændret installationerne, smiler Nic Rasmussen.

  nic3
  nic5
   
   

  Hjælper forskere i ødemarken

  Én af de mere eksotiske opgaver er etablering af forskercamps langt ude, hvor der er ’ingenting’.

  Det kan være forskergrupper, der søger efter mineraler i undergrunden, og som har brug for basale faciliteter. Det er en opgavetype, hvor Nic og hans folk skal være innovative og kreative:

  - Typisk bliver vi fløjet ud med helikopter og skal så finde et egnet sted til lejren. Det skal gerne være tæt på en sø, hvor vi kan pumpe vand fra, og så skal vi ellers en lejr op at stå med de til rådighed stående midler.

  Der bliver spist mange leverpostejmadder de første par dage, indtil man får etableret et lille køkken, så der kan laves varm mad.

  Man skal kunne regne med os

  På sådanne opgaver er rammerne ret så primitive, men også vanvittigt udfordrende og det er sjovt, lyder det fra Nic Rasmussen:

  - Når vi er derude er det jo begrænset, hvad vi har af værktøj og materialer, så det handler ofte om at være kreativ. I vores almindelige VVS-forretning kalder vi det jo for god service – at vi altid tager telefonen, kommer med det samme og overholder aftaler. Men når du er en halv time med helikopter fra Ilulissat og har et minimum af fornødenheder med dig, så bliver den slags dyder endnu vigtigere.

  - Her skal man kunne regne med os. Og det krav forsøger vi egentlig at leve op til ligegyldigt, om vi besøger en kunde i det centrale Nuuk, eller om vi står på en forblæst fjeldside.

  Nuuk vokser

  Væksten og de mange bygge- og anlægsprojekter har sat deres tydelige præg på Grønland og på Nuuk i særdeleshed, også for den unge VVS’er:

  - Når jeg kikkede ud over byen for et par år siden, kunne jeg måske se fem byggekraner. I dag er der 25. Der bliver bygget helt vildt – både i forhold til lufthavnen, men også fordi kommunen forventer, at Nuuk vil have 30.000 indbyggere i 2030. Det betyder, at der pt mangler boliger til omkring 10.000 mennesker. Så vi har rigeligt at se til og klager bestemt ikke, lyder det.

   

  Anbefalede artikler