<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
_DSC7456_3_besk

”Ædedolkene” fra MIS Recycling gafler 3,5 millioner tons beton, tegl, asfalt, sten og skærver i sig om året. Den 1. april fejrer virksomheden 25-års jubilæum.

Knusekongerne fra Sorø fylder 25 år

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Nedrivning
 • 2023-03-28
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • For 25 år siden startede to venner en lille smedevirksomhed. I dag er MIS Recycling Danmarks største knuseentreprenør – med mere end 50 medarbejdere og maskiner.

  Postterminalen i København for Tscherning, Kemiras fabriksanlæg i Fredericia for NKR og Carlsberg-siloen for P. Olesen og Norrecco. Det er bare nogle af de bygninger, som har været igennem knusemaskinen hos MIS Recycling.

   

  Faktisk bliver det til mere end 3,5 millioner tons beton, tegl, asfalt, sten og skærver hvert år. Men det lå måske ikke i kortene fra starten, at to gode venner fra Sorø ville blive Danmarks knusekonger.

   

  Klistret til hinanden

  Martin Henriksen og Henrik Hvid mødte hinanden på fodboldbanen som 7-årige – Martin var målmand og Henrik angriber. Venskabet blomstrede hurtigt på grønsværen, og de har hængt sammen som velcroen på målmandshandskerne lige siden. 

   

  Historien om MIS Recycling blev fløjtet i gang i 1998, hvor de begge var fyldt 25 år. Henrik Hvid skulle have været landmand, og Martin Henriksen overvejede at blive bager eller grønthandler, men de planer blev skudt til hjørne.

   

  – Jeg fik mit svendebrev i hånden og gik direkte ind til værkføreren og sagde op. Martin og jeg ville prøve noget helt andet. Så vi tog chancen, startede egen virksomhed og knoklede røven ud af bukserne, siger Henrik Hvid og griner.

   

  MIS_5_Avis_600Martin Henriksen og Henrik Hvid var 7 år gamle, da de blev venner på fodboldbanen. Som 25-årige startede de MIS Recycling.

  Et simpelt regnestykke

  Virksomheden blev døbt Midtsjællands Industri Smedie, og de to venner greb alt det arbejde, de kunne komme i nærheden af. Men inden for et år blev navnet ændret til MIS Recycling, og arbejdsopgaverne begyndte også at pege i en mere klar retning: Knusning.

   

  – Det var dét, der virkelig interesserede os, og vi fik ret hurtigt en knuseaftale i hus med DSV Miljø. Det blev ligesom startskuddet, og jeg husker stadig den første knuser, vi lejede. En Lokomo-kæbeknuser så stor som et skur, siger Martin Henriksen med et smil.

   

  Der gik heller ikke længe, før Martin og Henrik fik den gode idé, som for alvor gav MIS Recycling vind i sejlet. Fra knusebranchens maskinrum kunne de nemlig se, at de omkostningstunge anlæg ofte stod stille mange dage om året. Så hvorfor ikke tilbyde et koncept, hvor man kunne få MIS Recycling til at knuse materialerne for en fast pris per ton?

   

  – En knuser skal køre rigtig meget for at tjene sig selv hjem. Så der var mange penge at spare ved at outsource knusningen og samtidig sælge maskinen til os. Det var heldigvis et let regnestykke for de fleste, så vi begyndte stille og roligt at opkøbe flere og flere knuseafdelinger. I dag er der faktisk ikke mange entreprenører, som har deres egen betonknuser, siger Martin Henriksen stolt.

   

   

  Snuden i sporet og strøm på knuseren

  Martin Henriksen og Henrik Hvid havde fundet en opskrift til succes. Og selvom virksomheden også begyndte at neddele træ og have-/parkaffald og fik sin egen miljødivision BAKKEGAARD Recycling i 2016, er knusning stadig hjørnestenen i MIS Recycling i dag.  

   

  – Vi får hele tiden nye idéer, med det er vigtigt, vi husker at holde snuden i sporet, så vi kan holde fast i vores markedsposition. Der er kommet meget mere konkurrence på knusemarkedet, og kravene udvikler sig hele tiden, konstaterer Henrik Hvid.

   

  – Vi har altid været fremme i skoene, når det kommer til at minimere både CO2, støv og støj. Vi investerer i nyeste teknologi og har allerede knusere, som kan køre på 100 % strøm. Det er så vigtigt, vi holder os skarpe og bliver ved med at udvikle os, fortsætter Martin Henriksen.

   

   

  De første 25 år – og de næste 25

  Med 55 medarbejdere og cirka 60 maskiner er MIS Recycling Danmarks største knuseentreprenør. Og selvom Martin Henriksen og Henrik Hvid kun har rundet de 50 år, er de allerede begyndt at tænke over, hvad der skal ske med virksomheden i fremtiden.

   

  –  Det handler om løbende at få unge kræfter ind, så vi kan slippe noget af den daglige drift og få frigjort tid til et par af de idéer, vi går og nørder lidt med. Så vi kommer nok ikke til at være lige så synlige, når vi skal fejre vores 50-års jubilæum, siger Henrik Hvid og smiler.   

   

  – Nej, vi skal ikke blive ved med at stå i forreste geled, men have mere fokus på udviklingen af firmaet end driften, siger Martin Henriksen og fremhæver nogle ting, der har kendetegnet MIS Recycling gennem alle 25 år.

   

  – Vi stræber efter at være de bedste i branchen. Sådan har det altid været. Vi er gode til at træffe hurtige beslutninger, lave et ordentligt stykke arbejde og skabe langvarige relationer til kunder og samarbejdspartnere. Det lyder måske banalt, men det er sindssygt vigtigt i den her branche. 

   

  FAKTA: MIS RECYCLING A/S

  55 medarbejdere

  Omkring 40 biler og 60 maskiner

  Hovedkontor i Sorø og afdeling i Taulov

  Har miljødivisionen BAKKEGAARD Recycling i Fredericia

  Arbejder også i Sverige, Tyskland og endda i Grønland, hvor virksomheden knuser råmaterialer til en ny startbane i Nuuk.  

   

   

  Anbefalede artikler