<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Isfjordcentret
Annonce

KJ Greenland havde hovedentreprisen på det ikoniske Isfjordcenter i Ilulissat.

KJ Greenland styrker ledelse og forretningsudvikling

 • Byggeriets udvikling
 • Nordatlantisk Byggeri
 • 2024-04-08
 • | Af Morten Bøcker
 • | Foto: KJ Greenland

  Efter kraftig vækst igennem en årrække, har KJ Greenland, der er blandt Grønlands største byggefirmaer, udvidet ledelsen. En af de stiftende ejere får frigjort tid til fortsat forretningsudvikling.

  Lige siden Karl og Jens Jensen gik ind i bygge- og entreprenørvirksomhed i Grønland for 30 år siden, har ”aftalt kvalitet til aftalt tid” været de grundlæggende værdier. Og sådan skal det fortsat være, selv om virksomheden de senere år har haft en vækstkurve med form som en ishockeystav og har rundet en omsætning på 400 mio. kr., der placerer KJ Greenland som en af Grønlands største entreprenørvirksomheder og den største i Nordvestgrønland.

  Derfor besluttede virksomheden sidste år at udvide ejerkredsen med Mads H. Nørgaard, der har titel af vicedirektør, og Bjarke Fuglsang Cortes, der tiltrådte som projektchef i afdelingen for storskalabyggerier, herunder bygningerne i de nye lufthavne i Ilulissat og Qaqortoq.

  De to brødre, Karl og Jens Jensen, der startede det hele, har hidtil været ledere af afdelingerne i henholdsvis Ilulissat og Aasiaat. Jens fortsætter som sådan i Aasiaat, mens Karl bliver bakket op af   Mads H. Nørgaard på posten i Ilulissat. Det sker som led i et rettidigt generationsskifte og for at frigive noget af Karl Jensens tid til at udvikle forretningen yderligere og fastholde de gode kunderelationer, virksomheden har opbygget gennem tiden.

  KJ Greenland har over årene opbygget en afdeling i Nordvestgrønland, altså nord for Ilulissat, som ledes af Karl Jensen selv med god opbakning fra lokale kræfter. Løsning af de krævende og til tider ekstremt udfordrende opgaver i disse områder ligger stifteren dybt på sinde at løfte.

  - Væksten tog for alvor fart i 2017 på grund af mange store byggeprojekter, og medarbejderantallet er steget støt op til de cirka 300, vi er i dag, siger Mads H. Nørgaard.

  - Med så voldsom vækst ligger fokus naturligvis på driften; på at sikre og overholde kvalitet og tidsplaner på de enkelte projekter. Nu har vi fået tilført mere ledelseskraft, så vi kan holde skarpt fokus på, at vores værdier følger med, når organisationen vokser, og vi stadig har en høj grad af troværdighed, som er grundlaget for vores forretning, siger Mads H. Nørgaard.

   

  Stærkere byggeledelse og generationsskifte

  Mads H. Nørgaard og Bjarke Fuglsang Cortes har både forstærket byggeledelsen i virksomheden og er indtrådt i ejerkredsen, så man kan sige, at vejen er banet for det rettidige generationsskifte over år.

  Mads H. Nørgaard har været ansat i KJ Greenland siden 2019, og hans første projekt som projektleder var Isjordscentret i Ilulissat, som KJ Greenland havde hovedentreprisen på.

  Han er uddannet tømrer i 2001, og i 2017 tog han eksamen som bygningskonstruktør.

  I en periode under ansættelsen i KJ Greenland boede han i Danmark, men siden han indtrådte i ejerkredsen bag firmaet, har adressen været i Grønland.

  Bjarke Fuglsang Cortes er også uddannet tømrer, officer fra forsvaret og har ligeledes bygningskonstruktøreksamen. Bjarke Fuglsang Cortes kommer med international erfaring, idet han har fungeret som projektleder for LEGO System A/S og senest fem år i Asien for et privatejet familiekontor.

  Bjarke har udmærket sig i KJ Greenland gennem lufthavnsbyggerierne og derigennem skabt en stærk profil i virksomheden og blandt virksomhedens samarbejdspartnere.

   

  KJ Greenland har mange ekspertiser

  I de seneste år har større byggerier fyldt godt i KJ Greenlands portefølje af opgaver.

  Isfjordscenteret står som det mest ikoniske projekt. Og lufthavnsbyggerierne profilerer virksomheden som en væsentlig spiller i udviklingen af Grønland.

  I Aasiaat opføres i øjeblikket de såkaldte 20 + 40 boliger, og i både Aasiaat og Ilulissat opføres standardkollegier for det grønlandske selvstyre.

  Yderligere har KJ Greenland for tiden hovedentreprisen på op førelse af ny politistationen i Ilulissat og Upernavik samt renovering af politistationen i Uummannaq.  

  Virksomheden udfører også en række delopgaver for private og offentlige bygherrer i fag- hoved- og totalentreprise.

  Hertil kommer anlægsopgaver i form af fundamenter, veje og kloakering samt stenknusning, sprængning og minøropgaver. KJ Greenland er faktisk startet på minør- og entreprenørarbejder med jord, sten og sprængning, og Karl Jensen har stadig minørbevis.

  Havnebyggeri, uddybning og dykkeropgaver er også blandt de mange ekspertiser, som gør KJ Greenland til en aktør, der kan påtage sig en bred vifte af opgaver i landet.

  Anbefalede artikler