
Isoleringsproducent sænker CO₂-aftryk i nye EPD’er
I forbindelse med de nye klimakrav i byggeriet, lancerer Isover nye miljøvaredeklarationer med over 20 % lavere CO₂-udledning – samtidig med skærpede klimakrav i bygningsreglementet.
Mick Schou Rasmussen, CEO i Saint-Gobain Denmark
Fra 1. juli 2025 lancerer Saint-Gobain Isover nye tredjepartsverificerede miljøvaredeklarationer (EPD’er), der dokumenterer en gennemsnitlig CO₂-reduktion på over 20 procent for virksomhedens glasuldsprodukter. Lanceringen falder sammen med de opdaterede klimakrav i bygningsreglementet, hvilket ifølge Isover vil styrke både virksomhedens og kundernes position i et marked med stigende fokus på byggematerialers klimapåvirkning.
– Med de nye regler oplever vi en stigende efterspørgsel efter dokumentation af de enkelte byggematerialers klimaaftryk set i livscyklusperspektiv, og her står vi og vores kunder nu stærkere end nogensinde, siger Mick Schou Rasmussen, CEO i Saint-Gobain Denmark i en pressemeddelelse.
Biogas og dokumenteret CO₂-reduktion
Det markante fald i produkternes CO₂-aftryk skyldes primært overgangen til 100 % biogas på fabrikken i Vamdrup pr. 1. januar 2025. Biogasforbruget er dækket af certifikater med oprindelsesgaranti, som modsvarer det forventede årlige gasforbrug.
– Biogas er en vigtig brik i den grønne omstilling af Danmarks energiforsyning, og med købet af biogas-certifikater bidrager vi til at udfase brugen af naturgas som energikilde, forklarer Mick Schou Rasmussen.
Dokumentation til professionelle aktører
Ifølge Isover har de nye EPD’er praktisk betydning for entreprenører, håndværkere og bygherrer, der nu får adgang til opdateret dokumentation for materialernes CO₂-aftryk. Dette er afgørende i en tid, hvor dokumentationskravene vokser – især i forbindelse med udbud og projekter med klimamål.
– Vi kan nu levere glasuldsisolering med et CO₂-aftryk, der for de fleste produkters vedkommende er væsentligt lavere end tidligere. Og vi stopper ikke her, siger Mick Schou Rasmussen og understreger, at arbejdet med at forbedre EPD’erne fortsætter.
Genbrugsglas og cirkulære tiltag i fokus
Ud over brugen af biogas, baserer Isover sin produktion i vid udstrækning på genbrugsglas – op til 75 %, afhængigt af tilgængelighed. Med initiativer som "Glas til uld", hvor udtjente vinduesruder fra renoveringer genanvendes, forsøger virksomheden at styrke den cirkulære tilgang i byggebranchen.
Andre initiativer inkluderer elektrificering af produktionen, anvendelse af biobaserede bindemidler og take-back-ordninger, der sikrer, at overskydende isolering ikke ender som affald.