<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Foto 1_1920

Claus Larsen, der er ejer af tømrer & snedkerfirmaet Guldfeldt har erhvervet sig to ”grønne” nøgler fra direktør og partner Jan Berg fra Flexlease.nu

Hvornår er leasing af flåden den rette løsning?

 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • 2023-05-15
 • | Tekst af Sean Fitzgerald Coard

  Når man ikke kender fremtiden, så er det godt med fleksibilitet, og her er det vigtigt at kende til mulighederne inden for leasing af varevogne, kassevogne, firmabiler, trailere mm. Bygge- & Anlægsavisen har taget en snak med Jan Berg, der er direktør og partner i Flexlease om de forskellige overvejelser om leasing for entreprenør- og håndværksvirksomheder.

  Foto 3 Portræt_Farve_Jan_Berg_01_600Jan Berg er direktør og partner hos Flexlease.nu


  Der er forholdsvist mange leasingselskaber i Danmark, der enten driver et leasingselskab eller formidler leasingydelser. Mulighederne inden for leasing er mange, og det kan til tider være svært for landets erhvervsdrivende indenfor bygge- og anlægsindustrien at gennemskue faldgruberne.

  Flexlease formidler leasing til små og mellemstore virksomheder. Deres leasingfirma formidler leasingydelser, hvilket betyder at de fonder midler til selve leasingen og er uvildige rådgivere i den forbindelse. Firmaet samarbejder med forskellige finansieringsselskaber, hvor de udvælger det finansieringsselskab/bank, der matcher kundens behov.

   

  Kom i den rigtige retning

  Når du kigger i retning af leasing, findes der to muligheder for leasing. Operationel leasing og finansiel leasing. Operationel leasing kan sammenlignes med leje. Her betaler man for brugsretten til vognen i en given periode og med et maksimum for antal kørte kilometer. Derved kender virksomheden sin udgift i hele perioden, så længe kilometerantallet ikke overskrides. Efter endt leasingperiode afleveres vognen retur. Denne løsning vælges ofte af stører virksomheder

   


  Når vi taler finansiel flexleasing, finansierer virksomheden udelukkende varevognen, kassevognen, pickuppen, firmabilen eller trailerens værdi samt evt. den forholdsmæssige eller fulde registreringsafgift. Leasingperioden er fleksibel. Virksomheden er derved selv med på up og downsiden på restværdien efter endt leasing, såvel er ansvarlig for at afhænde den. Der er ingen begrænsning hvad angår vognene på kilometerantallet. Flexleasing er velegnet til ALLE former for køretøjer: varevogne, kassevogne, pick-ups, firmabiler og trailere Desuden er den finansielle løsning, den der ofte vælges af små og mellemstore virksomheder. Jan Berg udtaler:

   

  – Der er meget tilpasning til den virksomhed, der ønsker at lease en flåde, samt der er ofte er meget mix af vognstørrelser. Det er som udgangspunkt samme fabrikant/mærke der typisk vælges. Årsagen er bl.a. eftermarkedet, da det er den nemme løsning, hvor virksomheden kan bruge samme værksted. Samtidig gøres der med denne løsning ikke forskel på medarbejderne og der opstår ikke misundelse internt.

   

  Foto2_1600
  Foto 21_1600
  Elektrikervirksomheden Nielsen Electric A/S har lige fået ny flåde, hvor de har fået levering af varevogne i en tid hvor bilbranchen har haft leveringsproblemer.

   

  Hvordan opnår du den rigtige leasingaftale?

  Der er ikke et leasingformat, der generelt er økonomisk mere holdbart end andre. Det afhænger af de vogne, du leaser. Du vil f.eks. betale en højere forholdsmæssig del af registreringsafgiften ved nyere vogne end ved brugte vogne, der er over 36 måneder gammel. Til gengæld er efterspørgslen på personvogne over 36 måneder høj, og priserne er derfor skudt i vejret. I nogle tilfælde kan det bedre betale sig at lease nyere vogne med færre reparationsudgifter og et lavere værditab.

   

  Følgende parametre er vigtige i beslutningsprocessen for din kommende flåde:

  • Bilens/vognens pris
  • Leasingsaftalens løbetid
  • Forholdsmæssig registreringsafgift
  • Bilens/vognens restværdi efter leasing (og altså værditab i forhold til købsprisen)
  • Den månedlige leasingydelse

   

  Den vigtigste parameter er værditabet. Du bør overveje, om der er et marked for de vogne du har valgt til din kommende flåde. Du er nemlig selv ansvarlig for at finde en køber efter endt leasing, og den proces er betydelig lettere, hvis du vælger de rigtige modeller, den rigtige farve, indretning osv. Det er vigtigt at bemærke, at der er marked for både dyrere og billigere flåder. Prisen er ikke den afgørende faktor.

   

   

  Udover førstegangsydelsen, som består af udbetaling/nedskrivning, i sjældne tilfælde depositum, består den løbende leasingydelse af forholdsmæssig registreringsafgift, rente af forudbetalt forholdsmæssig registreringsafgift for hele leasingaftalens løbetid, rente af vognenes anskaffelsespris fratrukket eventuel udbetaling og/eller depositum.

   

  Rente oplyses sjældent, da leasingselskabet ikke har pligt til det. Du kan selv påvirke størrelsen af den løbende leasingydelse ved at betale mere i udbetaling og/eller depositum eller vælge en kortere leasingperiode, hvorved renteudgifterne bliver lavere. Størrelsen på udbetalingen er meget individuel i forhold til kundens ønsker, da nogen søger mindst mulig forrentning, andre størst mulig likviditet til at arbejde med.

   

  Ved leasing af flåde for varevogne, kassevogne, pick-ups og firmabiler er leasingperioden normalt 36-60 måneder, men det er meget km afhængigt. Flådens vogne udskift primært inden 200.000 km. Berg slutter af:

   

  – Alle virksomheder vil gerne fremstå grønne, men samtidig skal hverdagen fungere. Derfor er der flere og flere virksomheder, der mixer flåden med el og fossile vogne, så det passer til behovet i dagligdagen.

   

  Anbefalede artikler