berge
Annonce

Hvorfor vælge en byggeteknisk rådgiver?

  • Boligforeninger
  • Byggepladsen
  • Byggeriets udvikling
  • Materialer og Løsninger
  • Den effektive byggeproces
  • Renovering
  • Målbar bæredygtighed
  • 2025-07-11

    Hos Bergelin Arkitekter A/S – Rådgivende arkitekter og bygningskonstruktører møder man mangeårig erfaring med byggeteknisk rådgivning inden for renovering af ejendomme, boligforeninger og fredede bygninger.

    Til Artikel


    Bør man vælge en byggeteknisk rådgiver til et byggeprojekt, eller kan man klare sig uden? Det er et spørgsmål som ofte bliver stillet, når private bygherre skal i gang med at bygge nyt, renovere eksisterende eller starte byggeprojekter op i små/store andels- og ejerforeninger.

    Som udgangspunkt kan man klare sig uden rådgiver, når der er tale om simple opgaver, hvor der ikke ændres eller tilføjes på ejendommens bygningsdele i en sådan grad, at der kan opstå ansvarspådragende fejl eller der er dokumentations- eller myndighedskrav til udførelsen. Bygherre påtager sig al ansvar for de udførte arbejder, hvor håndværkeren eller entreprenøren blot har ansvaret for den håndværksmæssige udførsel.

    I mere komplekse projekter er der flere fordele i at have en byggeteknisk rådgiver tilknyttet, ifølge Bergelin Arkitekter – Rådgivende arkitekter og bygningskonstruktører.

    7 grunde til at vælge en byggeteknisk rådgiver:

    - Rådgivers opgave er at guide bygherren hele vejen igennem forløbet og garantere, at byggeprojektet bliver udført korrekt fra start til slut(!)
    - Rådgiver indarbejder og sikrer, at krav fra gældende bygningsreglement, servitutter og lokalplaner overholdes for at opnå byggetilladelse, når påkrævet
    - Rådgiver identificerer potentielle udfordringer, vælger de korrekte materialer og konstruktionsmetoder og fører tilsyn med dette i byggeperioden
    - Rådgiver igangsætter de nødvendige miljøundersøgelser rettidigt og definerer korrekt håndtering samt deponering af farlige materialer
    - Rådgiver koordinerer de forskellige faser under projekteringen og udførelsen med håndtering af informationer og tværfaglige problemstillinger mellem parterne
    - Rådgiver styrer tid og økonomi igennem processen og opdaterer bygherre løbende for at mindske konsekvenserne, såfremt projektet afviger eller der opstår uforudsete udfordringer.
    - Rådgiver udarbejder vedligeholdelses- og driftsplan for at forlænge bygningens levetid og reducere omkostninger

    2hghj

     

    Hvilken rådgiver vælger man?

    Udover kompetencer er det vigtigt, at en rådgiver er uvildig og kun arbejder for bygherren. En rådgiver skal være komplet uafhængig af entreprenører, leverandører, administratorer eller andre parter i og omkring byggesagen.

    Rådgiver har ofte gode og sunde samarbejdspartnerskaber, hvilket er en fordel for bygherre, så længe det kun er professionelt med henblik på at løse opgaven bedst muligt for bygherren.

    Når man derfor vælger en byggeteknisk rådgiver, handler det ikke bare om faglighed – det handler om tillid. Der skal være gode referencer, ærlige anbefalinger og kemi til stede. For i sidste ende er det et unikt hjem, der skal håndteres med den største omhu.

    Læs mere om boligforeninger i Bygge- & Anlægsavisens artikelserie

    Anbefalede artikler