<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
d67a8642-5d8b-4bc3-a783-062814b3a2b3

Kim Poulsen, direktør og ejer af KS Treecare (til højre) og Nikolaj Baron som overtager som generations ejer i virksomheden og som Direktør

Hos KS Treecare tager næste generation over

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Landskab
 • Anlæg
 • Træ
 • 2022-11-24
 • | KS Treecare
 • KS Treecare har i de sidste 4år haft fokus på vækst og digitalisering for at gøre klar til et generationsskifte. Fra årsskiftet tager Nikolaj Baron over efter sin far Kim Poulsen samtidig med, at de indvier nyt kontor.

  KS Treecare blev etableret for 22 år siden af Kim Poulsen og en tidligere partner. Virksomheden beskæftiger sig med alt det grønne arbejde – beskæring og fældning af træer, stubfræsning og fjernelse af bjørneklo. Hen ad vejen er træplantning, etablering af grønne arealer, beskæring og landskabspleje også blevet en del af forretningen.

   

  Virksomhedsstrategi og digitalisering

  På papiret er det fortsat 58-årige Kim Poulsen, der er direktør og ejer af KS Treecare. Men fra årsskiftet tager sønnen Nikolaj Baron over, både som anden generations ejer af virksomheden og som direktør:

   

  - De seneste tre år har vi arbejdet målrettet på at gøre KS Treecare så stor og veldrevet, at virksomhedens overskud kan finansiere Nikolajs overtagelse af butikken, siger Kim Poulsen.

  9d729be8-6666-4f90-9180-7de714308cc6KS Treecare og deres generationsskifte, Kim Poulsen, direktør og ejer af KS Treecare (til højre) og Nikolaj Baron som overtager som generations ejer i virksomheden og som Direktør (til venstre)


  Han forklarer, at god sparring med en virksomhedskonsulent, formuleringen af en virksomhedsstrategi, digitalisering og effektiv digital markedsføring har været tiltag, som har løftet KS Treecare betydeligt.

  De seneste tre år er bruttofortjenesten vokset med 46 %, overskuddet er vokset med 58 %, og virksomhedens medarbejderstab er vokset fra 13 til 18 fuldtidsansatte.

   

  Tillid er en forudsætning

  - Nikolaj har allerede fungeret som driftsleder i KS Treecare gennem halvandet år. Det er ham, der styrer virksomhedens drift, har kontakten med de faste kunder og dialogen med medarbejderne, siger Kim Poulsen. Han nyder selv at have sluppet håndtaget på den daglige drift og at koncentrere sig om det, han er bedst til, nemlig relationer og salgsarbejde:

   

  - Af os to er det helt klart Nikolaj, der har mest flair for driften. Jeg er glad for at se, hvordan han har vundet kundernes tillid og kan motivere medarbejderne. Og jeg er glad for at have fået noget mere frihed og fritid, siger Kim Poulsen.

   

  - Jeg har jo været med Kim ude på opgaver, siden jeg var en stor skoledreng. Jeg er vokset op med virksomheden og har arbejdet her, siden jeg blev anlægsgartner for 12 år siden, smiler Nikolaj Baron og forklarer:

   

  - Kim og jeg er vant til at arbejde sammen og vi supplerer hinanden godt. Alligevel har de seneste års udvikling betydet, at jeg nu er helt tryg ved at overtage virksomheden. I arbejdet med strategi og digitalisering har vi fået set på KS Treecare med friske øjne. Det har været nemt at tage beslutninger om at gøre tingene endnu bedre.

   

   

  Drømmer om vækst

  Spørger man den kommende ejer og direktør, er kursen for fremtiden klar: KS Treecare skal være de største og bedste inden for træfældning og træpleje. Flere opgaver med vedligeholdelse af grønne arealer skal vindes, og væksten skal fastholdes.

   

  KS Treecare har allerede en solid kundebase af anlægsgartnere, andelsboligforeninger, boligselskaber, entreprenører, grundejerforeninger, kommuner, landskabsarkitekter, menighedsråd, kirkegårde, private, virksomheder og offentlige kunder – blandt disse er også Glyptoteket, Naturhistorisk Museum, Louisiana og Dyrehavsbakken.

   

  - Vi gør meget for at fastholde gode medarbejdere og uddanne flere unge inden for vores fag. Rekruttering er altid faldet os nemt, for vi har spændende kunder og opgaver. Jeg tror, det er årsagen til, at vores medarbejdere og lærlinge finder frem til os, siger Nikolaj Baron.

   

   

  Godt udstyr og arbejdsmiljø

  KS Treecare bliver ofte kaldt ud, når der er opgaver, som andre anlægsgartnere ikke kan løse – for eksempel når arbejdet er fysisk krævende og kan være risikabelt. Derfor går både Kim og Nikolaj op i at investere i udstyr og maskiner, som skåner og beskytter medarbejderne., fortæller de i en pressemeddelelse.

   

  07e53aa5-5b1f-4c33-bbb9-0b107241ab48KS Treecare og deres generationsskifte, Kim Poulsen, direktør og ejer af KS Treecare (til højre) og Nikolaj Baron som overtager som generations ejer i virksomheden og som Direktør (til venstre)  - Vi har lige købt en lastvognslift, og vi har masser af udstyr, som skåner og beskytter vores folk. Vi er i færd med at udskifte vores værktøj til lettere og batteridrevet materiel. Det larmer mindre, oser mindre og er lettere at håndtere. Vores folk er dygtige og skal helst holde i mange år, siger Nikolaj Baron.

   

  Mange af medarbejderne hos KS Treecare har haft 10-års jubilæum i virksomheden, og det er der flere gode grunde til. Ud over dem som allerede er nævnt, påpeger Nikolaj, at kulturen i KS Treecare betyder meget:

   

  - Kim og jeg er et sikkerhedsnet for medarbejderne, hvis de har vanskeligheder med en opgave. Alle begår fejl, så det taler vi om og prøver at lære af. Og så har vi sociale arrangementer, der binder os sammen som team.

  Netop nu er KS Treecare også i færd med at etablere et helt nyt kontor og nye mandskabsfaciliteter. Her bliver der varmeveksler, genindvinding af varme og på sigt solceller på taget.

   

   

  Anbefalede artikler