<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_6026_1960

Holbøll og Næstved Kommune inspirerer unge med struktørværkstedet

 • Byggeriets udvikling
 • Uddannelse og Rekruttering
 • 2023-06-14
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • Anlægsentreprenøren Holbøll inviterede for nylig skoleelever til at deltage i et struktørværksted i samarbejde med Erhvervsplaymaker Ole Hilden fra Næstved Kommune. Dette initiativ er en del af deres ambition om at inspirere og motivere unge til at udforske en karriere inden for bygge- og anlægssektoren.

  Holbøll og Ole Hilden samarbejder om at skabe et inspirerende og uddannelsesmæssigt miljø for de unge. Struktørværkstedet er en del af en bredere indsats for at øge unges kendskab til bygge- og anlægssektoren og motivere dem til at forfølge erhvervsuddannelser. Struktørværkstedet giver de unge 4 dage med praktiske opgaver, og introducerer dem til struktør- og brolæggerfagene.

  18 unge havde af egen interesse meldt sig til Struktørværkstedet, der byder på en god mulighed for at opleve, hvordan det er at være en del af anlægsbranchen og udføre de tilhørende arbejdsopgaver.

  De unge mødte op ved Holbølls hovedsæde i Næstved, hvor en af Holbølls mentorer introducerede de unge for faglige aspekter og praktisk erfaring gennem aktiviteter der bl.a. indebar rørlægning og betjening af minigraver.

  IMG_6067_1600
  IMG_6110_1600
   

  To af deltagerne, Birk Jerichau Clausen og Lauge Bonne Kristensen deler deres entusiasme over struktørværkstedet. Birk Jerichau Clausen siger:

   

  – Det har været rigtig sjovt. Vi har fået lov til at lægge kloakrør og køre i gravemaskine. De første dage lagde vi fliser, det hele har været rigtig interessant.

   

  Og Lauge Bonne Kristensen tilslutter sig:

   

  – Jeg synes det er fedt, at vi har fået så mange praktiske opgaver. Det er meget sjovere end at gå i almindelig skole. Det bedste har faktisk været at lægge rør i jorden, som vi har øvet os på i dag.

   

   

  Erhvervsplaymaker Ole Hilden fra Næstved Kommune og Faxe Kommune er en afgørende drivkraft bag initiativet. Han er dedikeret til at skabe forbindelse mellem unge og det lokale erhvervsliv for at øge de unges kendskab til forskellige fagområder og virksomheder.

  IMG_6050_1600Projektleder og lærlingementor Kevin Petersen giver en præsentation af Holbøll

  – Det er afgørende, at de unge kommer ud og prøver f.eks. struktørfagene. Hvis ikke man har mødt en struktør eller prøvet faget igennem 10 års skolegang, så er sandsynligheden for, at man vælger faget efterfølgende meget lille. Der er desværre i dag mange elever i den danske folkeskole hvor det stadig er tilfældet. Det vil vi gerne lave godt og grundigt om på, fortæller Ole Hilden og uddyber:

   

  – Vi begynder faktisk at se effekten af indsatsen. Vi har været i gang i 3,5 år og på EUC i Næstved går der lige nu 42 elever på struktøruddannelsens grundforløb 2, som nu skal ud at finde læreplads efter sommerferien. For 5 år siden var det 7-8 stykker.

   

  Holbøll og Ole Hilden opfordrer alle unge til at deltage i struktørværkstedet eller lignende arrangementer. Ligeledes håber de også, at det kan inspirere andre kommuner og virksomheder til at gøre det samme.


  Anbefalede artikler