<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Efter at vi med kun én fuldtidsansat i 2016 blev nomineret til Årets Tømrer, er vi målrettet gået efter at vinde i år, og jeg må sige, at det at vinde har været den største succesoplevelse i mit liv, fortæller den 25-årige Ask Arensbach.

Håndværkerportræt: Gode brugeranmeldelser kræver hårdt arbejde

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Håndværker-portræt
 • IT og ny teknologi
 • 2017-05-22
 • Skarpt fokus på kvalitet og kundetilfredshed har givet Arensbach Tømrer, Snedker & Byggerådgivning lutter gode brugeranmeldelser på de sociale medier. Årets Tømrer begyndte som et studiejob, der nu er vokset til en virksomhed med otte fuldtidsansatte – mens mester stadig læser.

  Det, der begyndte som et studiejob, har nu udviklet sig til en tømrervirksomhed med otte medarbejdere for den 25-årige Ask Arensbach, der for har vundet prisen som Årets Tømrer. Konceptet var klart fra begyndelsen: Stærkt fokus på tilfredse kunder.

   

  -Vi går op i at aflevere arbejde, vi selv er tilfredse med og stolte af. Og hvis kunden mod forventning har en mindre detalje at sætte en finger på, så finder vi en løsning – for at sikre, at kunden ender med at være 100 % tilfreds. Her handler det selvfølgelig også om at afstemme forventningerne med kunden, læse kunden, så vi har den samme forventning til det færdige resultat, forklarer Ask Arensbach.

   

  -Samtidig har jeg fokus på at være tilgængelig. Jeg svarer på mails alle ugens syv dage fra kl. 6 til kl. 23. Det er noget, kunderne sætter pris på, og det kan man også se på kommentarerne på de sociale medier, fortæller han.

   

  Positive brugeranmeldelser

  I en digital virkelighed hvor sociale medier har afløst annoncerne i telefonbogen og mund til mund-anbefalingerne, er gode brugeranmeldelser afgørende. Især hvis man som Ask Arensbach har valgt også at servicere hr. og fru Danmark-segmentet.

   

  - Hvis du vil have det til at fungere, skal du have tilfredse kunder. Her kan et par dårlige anmeldelser ødelægge hele forretningen. Den laveste score, vi har fået, er fra én, der gav 4,1 stjerner ud af fem i en ellers fin anmeldelse, fortæller Ask Arensbach, der aktivt opfordrer sine kunder til at gå til tasterne.

   

  -Desværre er det ikke alle kunder, der skriver anmeldelser. Kun 40 % gør det. Derfor bruger vi lidt energi på at opfordre kunderne til at bedømme os. De får en opfordring sammen med fakturaen, og så har vi altid en flyer med i bilen som en personlig hilsen fra tømrersvendene, der opfordrer kunden til at skrive om sin oplevelse, fortæller han.

   

  - At vi så får så mange positive anmeldelser er et kæmpe skulderklap til mig og mine svende. Og så er det god markedsføring, mener han.  Læs også:

  Håndværkerportræt: Lars Kjøller-Cortzen fra Trio Gulve


  Ros til svendene

  Gode brugeranmeldelser kræver selvsagt, at arbejdet er i orden. Hvilket kræver dygtige og stabile medarbejdere. Derfor er rekruttering og fastholdelse af dygtige svende vigtigt for forretningen.

   

  - Jeg er jo afhængig at mine medarbejdere. Og jeg vil have de bedste folk. Ud over at de har en god løn og gode arbejdsvilkår, så skal de kunne mærke, at jeg sætter pris på dem. Der er jo ikke så meget ros i denne branche. Her siger man altid, at ros er, når mester ikke siger noget. Sådan var det også, da jeg stod i lære. Jeg roser mine svende hver gang, de har lavet et godt stykke arbejde. Og jeg tror, at de fleste mennesker bliver motiveret af at blive rost for et godt stykke arbejde, siger Ask Arensbach.

   

  Konstant vækst siden 2014

  Arensbach Tømrer, Snedker & Byggerådgivning har været i konstant vækst siden starten i 2014 og består nu af fem biler, otte fuldtidssvende og mester selv.

   

  -Jeg vil ikke udelukke, at virksomheden på sigt vokser sig større med flere medarbejdere opdelt under flere projektledere med hver deres kundesegment. Men vi er ni nu, og det er lige på grænsen af, at der er timer nok i døgnet, til at man kan styre det selv med fuldtidsstudiet ved siden af. Det at være leder er en essentiel del af at drive en god forretning, og det er jo også nyt for mig, så jeg har helt sikkert meget, jeg kan lære endnu, inden vi vokser mere, siger Ask Arensbach.
  Startede firma som studiejob

  Sep. 2012: Ask Arensbach bliver udlært tømrer som 21-årig.

  Dec. 2012: Han kommer til skade og langtidssygemeldes. Lægen mener, han skal finde et andet erhverv.

  Feb. 2014: Begynder at læse til bygningskonstruktør.

  Maj 2014: Han køber en kassevogn til 14.000 kr. og starter tømrerfirma som studiejob i weekenderne.

  Feb. 2016 Ansætter sin første fuldtidstømrersvend, mens han går i skole 37 timer om ugen.

  April 2016: Nomineret til Årets tømrer (1-9 ansatte)

  April 2017: Vinder af Årets Tømrer (1-9 ansatte). Er i dag 25 år og i gang med at skrive sit speciale på 7. semester. Ved siden af har han fem biler og otte svende i sit tømrerfirma.

   

  20 positive anmeldelser på Trustpilot med en score på 9,2

  51 positive anmeldelser på Anmeld Håndværker med en maksimum score på 5

   
  Anbefalede artikler