<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
1

Frisk strøm til Renaults arbejdsheste

 • Varevogne og Transport
 • Målbar bæredygtighed
 • 2022-06-01

  Renault Kangoo Van E-TECH lanceres med stort batteri og lang rækkevidde. Også Renaults største varevogn opgraderer på batterifronten. Renault Master klarer nu op til 200 km på strøm.

  36 år efter, at den første Renault Master all electric prototype blev præsenteret, og 10 år efter den første Renault Kangoo Z.E. electric blev lanceret med mere end 70.000 solgte siden, er Renault nu klar til 2. bølge i elektrificeringen af varebilerne.


  300 kilometers rækkevidde uden kompromiser

  Den nye Renault Kangoo E-TECH electric trækker på alle de gode egenskaber som gjorde, at Kangoo Van sidste år vandt International Van of The Year 2022. Og ja faktisk før den titel – som det første sted i Europa, - Årets Varebil i Danmark.

  Det 45 kWh store batteri er placeret under bunden, og efterlader den elektriske Kangoo fuldt ud lige så rummelig som versionen med benzin eller diesel.

  Det betyder, at der er op til 3.9 m3 varerum i L1 versionen og 4.9 m3 i L2 versionen. Lastevnen er 600 kilo i den korte og 800 kilo i den lange version. Og ganske som Kangoo Van, kommer den elektriske version også med den unikke Open Sesame by Renault i L1 versionen. Altså den store sidedørsåbning, der gør det muligt at laste en Europalle ind fra siden gennem den 1.45 meter brede døråbning. Desuden kan bilen trække 500 kilo på krogen.


  2

  Af andre ting, der er hentet direkte fra benzin og dieselversionen, er naturligvis de op til 60 liters fralægningsplads i kabinen, de tre forsæder med mulighed for at lægge midtersædets ryglæn helt ned – og dermed skabe et mobilt kontor.

  Det 45 kWh store batteri giver bilen en rækkevidde på 300 km (WLTP), og kan fås med den geniale 22 kW AC-oplader der gør, at man kan lade 0-80 % på 90 minutter. Den fås også med 80 kWh DC hurtiglader, der giver 170 km rækkevidde på 30 minutter. Batteriet er naturligvis kølet, og der er varmepumpe for at sikre optimal rækkevidde under alle forhold. Motoren er i øvrigt på 122 hk, og har et solidt bundtræk på 245 Nm.

  Dobbelt op på Renault Master

  Renault Master er en ordentlig kleppert af en varevogn – og den kommer nu i stærkt forbedret version i forhold til forgængeren. Batteriet er nu på hele 52 kWh som nærmest fordobler rækkevidden til 200 km i forhold til det tidligere batteri. Og hermed er brugbarheden måske også mere end fordoblet.

  Motoren er på 57 kW – eller hvad der svarer til 76 hk og rækker fint til bykørsel og kørsel i udkanten af byen. Den nye Master Van E-Tech Electric, som er dets fulde navn, fås i hele 15 forskellige versioner – mod tidligere kun seks. Den fås i tre forskellige længder, tre forskellige højder med vægte på 3.1 tons, 3,5 tons og 3.8 tons. Den elektriske Master har identisk lastvolumen som dets dieselfætter.

  Begge biler forventes til Danmark efter sommer – endnu er der ikke priser på dem.

  Anbefalede artikler