<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Renault Express_1920

Skydedøren i venstre side er blandt de bredeste i klassen.

Test: Handy Renault Express med frisk motor

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-06-15
 • | Af Thomas Schiermacher

  Renault-koncernen har droppet Dacia som varebil-mærke. Så den lille billige Dokker er ude af billedet. I stedet har Renault sendt Express på banen. Størrelsen er den samme, udstyret lidt bedre – og den dur.

  Det er størrelsen, der betyder noget i dette segment af varebiler. For de mindste gulpladebiler kan noget andre ikke kan. De kan komme rundt i byen og finde plads, der hvor kassevognene må give op.


  Vi har testet Renault Express i udgaven med 95 hk. De kommer fra en 1,5 liters dieselmotor.


  Derfor har jeg i testugen med den nye Renault Express også lagt mærke til mange håndværkere og bygningsarbejdere af den slags, der ikke behøver have masser af værktøj med i denne biltype.


  Der er ikke meget at sige om udseendet på den nye Renault Expres. Den ligner det, den er - en lille kassevogn. Det gør konkurrenterne også, så det er ikke her den skiller sig ud, hvis den da gør det.

   

  Renault Express_1600De ligner hinanden, alle varevognene i denne klasse. Men det er helle rikke udseendet, det kommer an på, men hvordan de fungerer. Express’en gør det godt.


  Bag rattet i Express’en er der personbilsagtigt. Men på den billige måde. Plastikken er lidt hård, men det betyder også hårdfør og det er godt i en bil, hvor murersvenden eller maleren kaster sig ind og ud med beskidt tøj. Gulvet i testbilen var belagt med en solid omgang gummi, der ser ud som om, det kan spules og gøres rent med lidt grove metoder. Selv om det måske virker som en billig løsning, så er det godt tænkt at undlade sarte tæpper i en bil, der er bygget til at blive brugt.


  I kabinen er der gode muligheder for at smide nøgler, telefon og hvad man ellers har i lommerne. Især er det store aflæggerum oven på instrumentbrættet godt. Det er også her man finder de to USB-stik til at lade mobiltelefon med.


  Standardudstyret er rimelig godt, men langt fra overvældende. Man får bl.a. LED-kørelys, el-justerbare sidespejle, regnsensor, DAB-radio mv. Der er også trådløs opladning til mobilen. Det bliver man hurtigt glad for.


  Radioen og andre indstillinger styres fra en 8” touchskærm. Testbilen havde en del ekstraudstyr og det er værd at tænke på en fartpilot, hvis man kører langt. Det kan du få, hvis du tilkøber Tekno-pakken for ca. 23.000 kr. ekstra – den indeholder aircondition, blindvinkelalarm, parkeringssensor for & bag, Easy Link 8" display Radio, trådløs opladning, bakkamera og fartpilot. Det er mange penge, når man tager bilens pris i betragtning og man skal have en flink mester, hvis det ønske skal gå i opfyldelse. En genvej til ekstraudstyret er,


  Sæderne er ok. Det er ikke sportssæder og ved frisk svingkørsel kunne de støtte bedre, men generelt lever de op til forventningerne og er komfortable i det daglige.

   

  Renault Express_1660_3Bagdørene åbner på vid gab.

   


  Kører som den skal?

  Uden læs er Express’en rigtig kvik. Overraskende kvik faktisk. Gearskiftet er præcist og kræver en fast hånd.


  Dieselmotoren er ret støjsvag og behagelig med et godt bundtræk. Alt i alt kører Renault Express godt. Den gør sit arbejde let og uden at anstrenge sig.


  Vi kørte en tur på genbrugspladsen med et læs og med vægt i varerummet går det faktisk endnu bedre. Så er Express en smule mere stabil.

   

  Renault Express_1600_4Masser af kroge gør det let at holde godset på plads. Gulvet er meget glat.


  Om bag i

  Det er ikke mindre vigtigt hvad der er – og kan være – omme bag i. Og der kan være en del. Selve varerummets længde er næsten to meter – helt præcist 1,991 m – og det kan rumme 3,3 kubikmeter. En anden vigtig ting er, at bagdørene åbner 180 grader, så det er til at komme til, når man skal losse og laste. Der er også en dejlig bred skydedør i højre side.


  Der er masser af kroge i gulvet, så der er noget at surre kasser fast i, hvis man har brug for det. Gulvet er meget glat, så alt gods skøjter rundt omme bagi.


  Skal du have mere med?

  Hvis det hele ikke kan være i de lidt mere end 3 m3, varerummet kan indeholde, så er der også mulighed for at køre med trailer. Express kan trække 1.,200 kg med bremser og 675 kg uden. Det er rigeligt på sådan en lille bil.


  Summen af testen er. Ja! Renault Express er en god lille varebil. Den er bygget til at blive brugt og skal nok holde til de tæsk den får. Motoren er det bedste ved bilen. Godt træk og frisk i byen, også med lidt læs på. Kig efter skarpe leasingtilbud. Der er et lige nu.

   

  Renault Express_1600_45jpgRenault Express er en god og handy varebil

  Renault Express 1.5 dCi 95

  Pris 117.263 kr ex. moms
  Priserne for Renault Express begynder ved 111.263 kr (ex. moms).
  Renault har netop nu en leasingkampagne, hvor du med 19.995 kr. i udbetaling og 1.345 kr. pr. md. Kan køre Renault Express.

  Motor: 4 cyl. 1,5 liters diesel.
  Ydelse: 95 hk v. 3.750 omdr.
  Moment: 200 Nm v. 1.750 omdr.
  Gearkasse: 6 trins manuel.

  Topfart: 162 km/t.
  Acc. 0-100 km/t: 13,6 sek.

  Forbrug WLTP: 23.7 km/ll. CO2 udledning: 133 g/km.

  Lasteevne: 600 kg.
  Trailervægt: 675 kg. u. bremser / 1.200 kg. m. bremser

  Anbefalede artikler