<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
clever-topbillede

Clever kommer til at investere 1 mia. kr. i ladeinfrastruktur i 2024, lyder det fra Casper Kirketerp-Møller, CEO hos Clever.

En elektrisk byggebranche – hvilke ladeløsninger bliver standard?

 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Varevogne og Transport
 • 2024-03-26
 • | Af Sean Fitzgerald Coard

  Der er gang i omstillingen til en fremtid med elbiler og elvarebiler. Derfor har Bygge- & Anlægsavisen kigget på det danske landkort for at se på udviklingen og tendensen indenfor opladning. For der er virkelig gang i udrulningen af ladestandere og der er efterhånden mange, der byder op til dans, vi har set på nogle af aktørernes gøren og laden.

  clevet-ladestandI løbet af foråret bliver EWIIs ladepunkter tilgængelige for Clevers kunder.


  Det er redaktionen bekendt, at det kan være svært at gennemskue abonnementer og prisstrukturer på det nye marked for opladning.

  Danmark har et stykke vej endnu til et velfungerende lademarked, hvor det både er let og gennemskueligt at agere som håndværkervirksomhed. Men det er meget vigtigt, at det kommer til at ske, for hvis vi skal have nedbragt transportens CO2-udledning, så skal den grønne omstilling helt ud på vejene og ud til alle håndværkervirksomheder og resten af den danske befolkning.

  Det vil kræve, at markedet er præget af gennemsigtighed, stærk priskonkurrence, smarte og lette løsninger, som er tilgængelige for alle.

  Ifølge De Danske Bilimportører nåede danmarkskortet ved udgangen af januar op på 18.220 offentlige ladepunkter, hvilket er 84% flere end ved udgangen af januar 2023. I samme periode er antallet af lynladepunkter vokset med 92%.

  Udviklingen betyder, at færre elbiler nu skal deles om hvert ladepunkt, hvilket gør det nemmere at være håndværker i Danmark – men der skal endnu mere fart på.

  Samtidigt kan Bygge- & Anlægsavisen konstatere, at der ifølge en undersøgelse udført af Norstat for Circle K Danmark foregår 44% af alle opladninger af erhvervskøretøjer på arbejdspladsen, mens 32 procent bliver opladt hjemme i carporten.


  Udover opbygningen af et milliarddyrt netværk af lynladestandere over hele landet, har Circle K sat strøm til sin erhvervssatsning med et erklæret mål om at tage en fjerdedel af markedet for opladning af firmabiler. Med det nye tiltag forventer kæden allerede i år at etablere flere tusinde ladere hos virksomheder og hjemme hos medarbejderne.

  - Vores mål er, at hver fjerde nyindregistrerede elbil solgt på erhvervsmarkedet skal lades på en Circle K lader. For at realisere det mål samarbejder vi med en række leasingfirmaer, som hjælper med at få vores erhvervsløsning ud til deres kunder. Vi har mange års erfaring i at levere erhvervsløsninger og har derfor allerede en eksisterende organisation, som fra dag et kan levere og supportere vores nye erhvervsløsning på elbilområdet, siger konstitueret adm. direktør for Circle K Danmark, Peter Rasmussen.

  Davidsen Tømmerhandel har testet Circle K’s nye erhvervsløsning siden november 2023 og har løbende givet input til udvikling af erhvervsløsningen.

  - Som virksomhed har Davidsen et stort ansvar for at handle mere bæredygtigt. Et af vores tiltag er løbende at udskifte alle vores person- og varebiler til el. For at gøre arbejdsdagen mest effektiv for vores medarbejdere er det centralt, at bilerne både kan lades på farten, hjemme hos den enkelte og på sigt også på Davidsens lokationer i hele landet. Vi lægger vægt på, at løsningen er nem at anvende og administrere for den enkelte firmabilsbruger og vores økonomiafdeling, fortæller Jesper Godskesen, Facility Chef, hos Davidsen Tømmerhandel.

  Circle K_Davidsen_Foto_220224(1)Direktør for Circle K Danmark, Peter Rasmussen og Jesper Godskesen, Facility Chef, hos Davidsen Tømmerhandel.

   


  Når vi tager et kig på, hvad der sker hos Clever, kan man konstatere at deres kunder snart kan streame strøm på flere end 2.000 af energikoncernen EWIIs ladepunkter.

  Det er realiteten, efter Clever og EWII har indgået en aftale, som betyder, at Clevers kunder fremover kan lade elbilen op ved EWIIs nuværende og fremtidige ladepunkter. Frem mod udgangen af 2025 forventer EWII at have opført flere end 4.000 ladepunkter i hele landet.  

  - Samarbejdet styrker sammenhængskraften i det danske ladenetværk. Det er et konkret bud på, hvordan vi i branchen bedre udnytter lademulighederne, så de kommer endnu flere til gode. I det her tilfælde vores kunder, som fremover får endnu bedre muligheder for at lade bilen op, når de bevæger sig rundt i landet, siger Casper Kirketerp-Møller, der er CEO hos Clever, som i dag har Danmarks største ladenetværk med flere end 30.000 ladepunkter på farten.

  Aftalen er historisk og den første af sin slags på lademarkedet i Danmark. Og den går i tråd med de værdier, som kendetegner energikoncernen EWII, der arbejder for gennemskuelige og tilgængelige produkter til fordel for kunderne og den grønne omstilling. 

  Med aftalen viser EWII vejen for, hvordan deres lademuligheder kommer endnu flere elbilister til gode.

  - EWIIs ladenetværk kan i forvejen bruges af alle uden abonnement, og vi er glade for, at samarbejdet nu gør det nemmere og mere gennemskueligt for Clevers kunder at lade på vores ladestandere. Ved at gå forrest og samarbejde får vi langt hurtigere et finmasket netværk af ladestandere i Danmark til glæde for alle elbilister, siger Jesper Antoni Nicolaisen, chef for Ladeinfrastruktur i EWII.

  Det skal være simpelt. Enkelt. Og så skal det ikke koste mere for forbrugerne. Sådan har mantraet været lige siden EWII og Clever begyndte de indledende dialoger. Og det afspejler den endelige aftale også.

  - Vi håber og tror på, at der kommer mange flere af denne type aftale på lademarkedet. Vi gør det først og fremmest nemt for elbilisten og fjerner roamingomkostningerne ved at indgå en direkte aftale med Clever. Dermed skærer vi en dyr mellemmand væk. Desuden skal elbilisterne ikke bruge tid på at køre efter ladestandere fra en bestemt operatør. Set ud fra et samfundsøkonomisk og miljømæssigt perspektiv, så giver det en bedre udnyttelse af kapacitet og ressourcer, at vi stiller hinandens netværk til rådighed frem for at opføre ladestandere side om side, siger Jesper Antoni Nicolaisen fra EWII.  

  Michael-Løve-CEO-energiselskabet-OKMichael Løve, CEO i energiselskabet OK.

   

  Læs også:

  Hvad skal man være opmærksom på, når man køber en brugt elektrisk varebil?

  OK står også klar til at hjælpe sine kunder godt på vej med et godt tiltag, der skal støtte kunderne i overgangen til eldrevne biler. Potentielt kan op imod 500.000 kunder gøre brug af muligheden, lyder det.

  - Vi vil gerne tage et ansvar for at hjælpe flest muligt over i en elbil. Det er den vej, vi skal som samfund og virksomhed, og den udvikling omfavner vi i OK, selvom vi kunne have en økonomisk interesse i det modsatte. For at sætte handling bag den holdning, har vi besluttet os for at starte med at give vores eksisterende private kunder et usædvanligt tilbud på vores ladeløsning til hjemmet, siger Michael Løve, CEO i energiselskabet OK.

  OK's eksisterende private kunder kan nu spare hele oprettelsen på en ladeboks til hjemmet. Tiltaget er et led i OK’s nye strategi, hvor der er en klar ambition om fortsat at være et energiselskab, der tager et reelt ansvar for samfund og klima - og det inkluderer bl.a. denne satsning på e-mobilitet.

  … Så overgangen til en elektrisk flåde tegner godt. Også for bygge- og anlægsindustrien.
  Anbefalede artikler