<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
fire-2946038_1280
Annonce

Rådgivervirksomheden Skark har specialiseret sig i at levere gennemarbejdet brandteknisk dokumentation inden for 14 dage, så du ikke risikerer at komme bagerst i byggesagskøen. Foto: Skark

Effektiv branddokumentation: Skark leverer på under 14 dage

 • Byggepladsen
 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Tag og Facade
 • Den effektive byggeproces
 • 2024-06-26
 • Rådgivervirksomheden Skark har med ekstra bemanding af certificerede brandrådgivere knækket koden til hurtig levering af brandteknisk dokumentation, så byggeprojekter kan få den nødvendige godkendelse i BK2 på under 14 dage.

  SKARK-Portrætbilleder-5Michael Dalby Jørgensen, der er partner og brandrådgiver hos rådgivervirksomheden Skark

  Skal du i gang med at bygge en tilbygning, sammenlægge lejligheder eller opføre en ny bygning til lager, kontor eller bolig, er det vigtigt at overholde Bygningsreglementet for at få kommunens godkendelse, så skitsen på papiret kan blive til en virkelig bygning.

  Her er branddokumentationen vigtig at have på plads, så bygningen er sikker i tilfælde af, at der opstår brand.

  - Du skal kunne dokumentere, at byggeriets brandforhold er i overensstemmelse med de gældende krav til sikkerhed og anvendelighed. Så kan du ikke fremskaffe den nødvendige dokumentation inden for kommunens fastsatte tidsrum, kan det have negativ betydning for din byggesagsbehandling. Man kan risikere, at det helt bremser byggeprocessen, hvilket har stor betydning for byggeriets økonomi, fortæller Michael Dalby Jørgensen, der er partner og brandrådgiver hos rådgivervirksomheden Skark.

   

  Hurtigere leveringstid hjælper kunden

  Branddokumentation er et komplekst og omfattende arbejde, og som bygherrer har det betydning at have en kort leveringstid på dokumentationen, så byggeriet hurtigere kan komme i gang.

  - Der er fire brandklasser, som alle siger noget om brandrisikoen i et byggeri. Jo større risiko – jo højere klasse. Når du kommer op og skal levere BK2-4, er leveringstiden på de brandtekniske dokumenter lang, forklarer Michael Dalby Jørgensen.

  I 2021 oplevede Skark en stigende efterspørgsel efter en hurtigere levering af det færdige materiale, og derfor begyndte man at se på, hvordan man kunne imødekomme kundernes behov.

  SKARK-Portrætbilleder-11Nicolai Gudkov er partner og administrerende direktør hos Skark. Foto: Skark

  Ifølge loven skal man benytte en certificeret rådgiver til dokumentation af brandforhold i et byggeri, hvis man er oppe i BK 2-4. Derfor satte rådgivervirksomheden flere medarbejdere på den krævende opgave, hvilket betyder, at man i dag altid har to brandrådgivere på samme byggesag.

  - Det har den fordel, at vi kan levere dokumentationen hurtigere, så vores kunder kan komme i gang

  med deres byggeri så hurtigt som muligt. Når vi siger under 14 dage, så mener vi under 14 dage - og jeg får tit tilbagemeldinger om, at vi leverer hurtigere i forhold til vores konkurrenter, siger brandrådgiveren.

   

  Landsdækkende service

  Skark udarbejder de brandtekniske dokumenter til både erhvervsbyggerier og private byggeprojekter i hele landet, og de er hastigt på vej til deres sagsnummer 600.

  - Vi har en masse erfaringer at bygge på, når vi skal løse en opgave. Vi har opbygget en metodik, som gør os særlig skarpe på, hvordan vi løser det bedst for kunden og samtidig opfylder alle krav. Uanset hvornår i byggeprocessen vi kommer ind som rådgiver. Det betyder dog ikke, at vi bare vil køre efter samme metode fra nu af. Tværtimod finjusterer og optimerer vi hele tiden på, hvordan vi kan gøre det bedre og hurtigere, ligesom vi holder os ajour med alt det nye indenfor brandsikkerhed, slutter Michael Dalby Jørgensen.

  Anbefalede artikler