<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Københavns-kommune-parkering

Erhvervsparkeringspladser i Farvergade Københavns Kommune

Dyre parkeringspladser i København giver højere håndværkerregninger

 • Byggepladsen
 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Varevogne og Transport
 • Arbejdsmiljø
 • 2023-11-27

  Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester foreslår sammen med SF, Venstre og Alternativet at flere af hovedstadens parkeringspladser bliver øremærket til erhvervsparkering. Forslaget bakkes op af Dansk Industri.

  Selvom håndværkere hopper i mindre biler eller op på elektriske ladcykler, er det stadig svært at finde ledige parkeringspladser i København. Det er slet ikke blevet mindre af, at flere og flere københavnere har fået egen bil, selvom byen er dækket godt af kollektiv transport, og flere delebilsløsninger er tilgængelige.

  Derfor foreslår Enhedslisten sammen med SF, Venstre og Alternativet i København nu, at kommunen skal undersøge og komme med forslag til, hvor der er behov for at ændre eksisterende p-pladser til erhvervsparkeringspladser.

  - Det er nødvendigt at nedbringe biltrafikken i København, så vi får bedre forudsætninger for at afvikle den nødvendige biltrafik for erhverv og for mennesker med handicap. Samtidig skal vi sikre, at der også er ledige parkeringspladser til de erhvervsdrivende, som ikke kan undvære en bil for at klare deres opgaver, og derfor foreslår vi at øge antallet af erhvervsparkeringspladser. Tiltaget er efterspurgt fra adskillige dele af erhvervslivet, og derfor er jeg glad for, at vi nu kan tage et skridt mod at opfylde ønsket, som forhåbentlig også gør det lettere for københavnerne at få besøg af en håndværker, siger København Kommunes teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) i en pressemeddelelse.

  Forslaget forventes at blive vedtaget i Borgerrepræsentationen torsdag d. 30. november, og hvis der ikke justeres på ordlyden, skal Teknik- og Miljøforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen med inddragelse af andre relevante forvaltninger og interesseorganisationer udarbejde et forslag til, hvordan behovet for erhvervsparkeringspladser kan dækkes ved at konvertere eksisterende p-pladser, og hvordan placeringen af de nuværende erhvervsparkeringspladser kan justeres, så de dækker behovet bedst muligt.

   

  Flere øremærkede håndværkerparkeringspladser

  Og Dansk Industri bakker op og vil gerne bidrage til arbejdet. For de ser også et stort behov for flere dedikerede p-paladser til erhvervslivet:

  - Når håndværkere i København kører rundt i deres biler med værktøj og materialer og forgæves leder efter en parkeringsplads, så bliver det dyrere for kunderne i København at få håndværkere ud. Derfor har DI Byggeri Hovedstaden været meget tilfredse med, at Københavns Kommune i dag har øremærkede håndværkerparkeringspladser. De er en daglig hjælp og har betydet, at det er blevet nemmere for håndværkerne at finde en parkeringsplads tæt på de lokationer, hvor de skal udføre deres opgaver. Men vi kan også høre, at der er brug for flere øremærkede håndværkerparkeringspladser, så det fortsat bliver lettere at finde en parkeringsplads for håndværkerne. Derfor hilser jeg forslaget fra teknik- og miljøborgmesteren og andre partier meget velkomment. Endnu flere øremærkede håndværkerparkeringspladser vil være en kæmpe hjælp for håndværkere i København, siger bestyrelsesleder for DI Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.


  Fakta

  I København er der reserveret parkeringspladser til erhvervskøretøjer med gule nummerplader. Køretøjer på hvide nummerplader eller papegøjeplader må ikke benytte pladserne, selvom køretøjet også anvendes til erhverv.

  Se et kort over de nuværende pladser.
  Medlemsforslag om konvertering af p-pladser til nødvendig erhvervsparkering

  Forslag stillet af Enhedslisten, Venstre, SF og Alternativet:

  1. at Borgerrepræsentationen pålægger Teknik- og Miljøforvaltningen i samarbejde med Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen med inddragelse af andre relevante forvaltninger og interesseorganisationer at udarbejde et forslag til, hvordan behovet for erhvervsparkeringspladser kan dækkes ved at konvertere eksisterende p-pladser, og hvordan man kan justere i placeringen af de nuværende erhvervsparkeringspladser, så de dækker behovet bedst muligt.

   

  Motivering for forslaget:
  Det er vigtigt at sikre gode forudsætninger for den nødvendige erhvervstrafik i København. Det er f.eks. vanskeligt for mange håndværkere at finde parkeringspladser i dele af byen, når de udfører opgaver for københavnerne. Det koster for både miljøet, virksomheden og kunden, når en håndværker skal cirkle rundt for at finde en parkeringsplads til varevognen i nærheden af, hvor arbejdet skal udføres. Og det koster dyrebar arbejdstid for udkørende læger eller hjemmepleje, som de ellers kunne være have brugt hos borgerne. Det kræver et vedholdende blik fra kommunens side at sikre, at der også er tilgængelige parkeringspladser for den nødvendige erhvervstrafik, herunder kommunens.


  Anbefalede artikler