<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_3587
Annonce

Den seriøse samarbejdspartner til grundvandssænkning på byggepladsen

 • Klimasikring
 • Anlæg
 • Den effektive byggeproces
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • 2021-09-13
 • | Af John Bo Northroup
 • Anlæg & Kloak har igennem 30 år udført en bred vifte af kloakopgaver, og entreprenørvirksomheden har de seneste år udlejet sugespidsanlæg til grundvandssænkning. Man lægger vægt på at være en effektiv og pålidelig samarbejdspartner, hvor der samtidig bruges tid på at rådgive og finde det rette udstyr til den enkelte byggeplads.

  På en byggeplads er det alfa og omega at undgå spildtid, så næste led i kæden kan komme i gang hurtigt. Det er man meget bevidste om hos Anlæg & Kloak, og indehaver Henning Lübcke fortæller:

   

  - Vores kunder er afhængige af os – at vi overholder alle aftaler. Der kan selvfølgelig være force majeure, men vi gør absolut alt for, at tingene skal lykkes. Og som udgangspunkt mener vi ikke, der er noget, der ikke kan lade sig gøre – det er bare et spørgsmål om hvordan. Eksempelvis laver vi ofte justeringer på udstyret hjemme på vores eget smedeværksted, hvis det er nødvendigt for at klare en specifik opgave. Det er en del af at være en seriøs samarbejdspartner, og vi kører altid med ud for at se hvad, en opgave indebærer, så vi kan være med til at vurdere hvilket udstyr, de har brug for, ligesom vi altid er med til at sætte det op.

   

  IMG_3564

  Den holdning giver tryghed for Anlæg & Kloaks kunder, og virksomheden har mange tilbagevendende kunder, som sætter pris på den gode service.

   

  - Når vi får en opgave, så er vi klar til at rykke med det samme. Det er er vilkårene, at når telefonen ringer, så skal vi være klar til at sende folk ud, siger Henning Lübcke og fortsætter:

   

  - Vi investerede for fire-fem år siden i topkvalitets udstyr til grundvandssænkning, og det er med at have det i brug så meget som muligt, så når vi ikke selv bruger det, så lejer vi ud. Nogle spørger, om vi kan være klar med det samme, og hvis udstyret er ledigt, så er vi klar. Men de fleste opgaver planlægges frem i tiden, ligesom vi har kunder, der ringer ind i forbindelse med et udbud, hvor de skal have afklaret, om de kan leje vores udstyr i en vis periode.

   

  Når Anlæg & Kloak lejer sugespidsanlæg og andet udstyr til grundvandssænkning, så vil det typisk dreje sig om én til fire uger, men ved større nybyggeri kan det være nødvendigt at sænke grundvand i en længere periode.

   

   

  IMG_3580

  Sikkerhed for en tør byggegrube

  I og omkring de større byer er jordpriserne steget voldsomt, og det gør det oplagt at udnytte kvadratmeterne under jorden til at bygge parkeringsanlæg – ofte ned til 2-3 etager – hvilket stiller nye krav til sikkerhed i forhold til at kunne opretholde en tør byggegrube. Med et sugespidsanlæg, bliver vandet fjernet fra jorden, inden der graves, og vacuum-anlægget sørger for (til forskel fra en dykpumpe), at byggegruben er tørlagt, inden man bygger.

   

  - Der er flere fordele ved at bruge vores sugespidsanlæg. Vi kan sætte det op ret hurtigt, hvor sugespidserne bliver boret og spulet ned i jorden uden at grave kæmpestore huller. Så trækkes vandet væk løbende. Vi har både el- og diesel-vakuumpumper, og den diesel på diesel kan køre op til fem dages drift uden påfyldning, og da lydeffektniveauet blot er 56 dB, så bliver ingen naboer generet af støj, siger Henning Lübcke og fortæller, at virksomheden netop nu er på et grundvandssænknings-projekt, hvor en elevatorskakt i Københavns indre by skal udvides.

   

  - Vi blev kontaktet af murerfirmaet på opgaven, og vi sendte straks folk ud for at tage beskik af forholdene. Her blev det klart, at det var nødvendigt at lave små ændringer på udstyret på vores eget smedeværksted, så det kunne være klart på den aftalte dag fem dage senere.

   

  IMG_3581

  Kunsten at have de rigtige folk

  Anlæg & Kloak har mere end 30 års erfaring med kloak-arbejde og følgeopgaver, og firmaet har i dag 10 mand ansat. Henning Lübcke lægger vægt på, at man gennem årene har fået de rigtige folk ind.

   

  - Vi har virkelig dygtige medarbejdere på både værkstedet og ude på byggepladserne. Folk som har en stor faglig stolthed. For at man kan gøre det godt på sit arbejde, så er det vigtigt at trives – at man kan lide at møde op om morgenen. Derfor forsøger jeg at lytte til deres ønsker og behov, så de også har lyst til at løbe hurtigt, når det er nødvendigt. Og der er travlt alle steder lige nu, slutter Henning Lübcke af.

  Anbefalede artikler