<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
zeeker-app

Zeeker app

Dansk Håndværk anbefaler ny app, der matcher lærlinge og virksomheder

 • Byggeriets udvikling
 • IT og ny teknologi
 • Uddannelse og Rekruttering
 • 2022-04-08
 • | Af Malene K. Holm
 • IT er en rejse, der er gået i gang, og man skal sørge for at komme med, siger Dansk Håndværks direktør Morten Frihagen og anbefaler den nye app Zeeker, som gør det nemt at finde lærlinge og for de unge at finde praktikpladser.

  morten-frihagen-pressefoto1Dansk Håndværks Direktør Morten Frihagen  Flere og flere håndværksvirksomheder har fået øjnene op for, at IT er et godt værktøj. Hos Dansk Håndværk hjælper man sine medlemsvirksomheder med at komme med på den digitale rejse, der er i gang, fortæller direktør Morten Frihagen.

   

  De anbefaler den nye gratis app Zeeker, som gør det let for små virksomheder at finde den rigtige lærling - og for de unge at finde virksomhederne.

   

  Zeeker

  Zeeker er udviklet af tidligere tømrersvend Ronni Steinfeldt og er en app, Dansk Håndværk har fulgt med i fra den spæde ide til færdig resultat, fortæller Direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen:

   

  - Vi kan se et stort potentiale i den færdige løsning. Der kan være mange kanaler til at finde en lærling, og lærlingen kan have svært ved at finde den rigtige virksomhed. Zeeker app’en er en nem og intuitiv løsning.

   

  Stiller alle unge lige

  Det er også hele tankesættet bag app’en, som Dansk Håndværk godt kunne lide.

   

  - Der ligger nogle tanker bag om at give alle en chance. Det er jo unge mennesker, som ikke som sådan har et langt cv. I app’en har man prøvet at stille alle lige, så ingen kan promovere sig mere end andre. Og det er gjort på et meget fin måde, hvor man ikke skal sætte noget stort i værk. Man får et godt indblik i lærlingen, og virksomheden får en mulighed for at profilere sig overfor lærlinge.

   

  - Skolerne skal have den ros, at de også gør et stort arbejde for at få det rigtige match, og deres virksomhedskonsulenter forsøger at skabe flere lærepladser. Men det er jo også rigtig fint, når initiativet kommer fra de unge mennesker selv. Det er der mange mestre, som har stor sympati for og kan være lige det, der giver lyst til at tage en snak med den unge.

     haandvaerker-1
  IT-indfødte generationer på vej

  IT er i højere og højere grad et redskab i mange håndværksfag. På uddannelserne bliver de unge præsenteret for de digitale redskaber, men det er et område, man godt kunne tænke mere ind i, siger Morten Frihagen,

   

  - Vi fornemmer, at man i virksomhederne kan se værdien i. Samtidig kommer også flere generationer, der er digitalt indfødte og de kan komme til at udfordre mestre, for det er også noget, de unge kigger på ift. valg af virksomheden.

   

   

  En rejse, der skal tages i bidder

  I fremtiden ser Dansk Håndværk kun, at der kommer større og større krav til at drive en håndværksvirksomhed.

   

  - Er man ikke er kommet i gang med at få IT ind i sin dagligdag, så er det nu, man skal komme i gang, for der kommer mere lige om hjørnet, siger Morten Frihagen:

   

  - Men vi oplever, at vores vækst i IT skal tages i bidder. Ellers kan det godt være en uoverskuelig opgave, da man skal afsætte tid til at få det implementeret.

  Der er en stigende interesse i systemer, der kan hjælpe dels til at håndtere byggeprocessen ift. ordrestyring, men også ift. indberetning af timer og fakturering. Det har mange af vores virksomheder taget til sig. Men der er et potentiale for at udvikle det videre inden for f.eks. kvalitetssikring og materialer, hvor vi kan se, at der vil komme stigende krav.

   

  - Bæredygtigt byggeri er også noget af det, vi kommer til at se ind i med nye dokumentationskrav. Men vi er stadig i den spæde start ift. hvordan man skal håndtere dokumentationskrav og beregningsmodeller.

   

   

  Zeeker

  Zeeker app’en kan downloades fra båe Google Play og App Store og er gratis for elever og virksomheder i forhold til at finde lærepladser.

  Anbefalede artikler