<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
overnskomst-dansk-metal-blik-og-ror-dansk-haandvaerk-scaled

Her sætter forhandlerne fra de fire organisationer det sidste punktum i den kommende aftale.

Ny overenskomst for Dansk Håndværk, Blik og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Træ
 • VVS
 • 2021-11-10

  Dansk Håndværk, Blik og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal har her til morgen sat punktum i en helt ny overenskomst mellem de tre organisationer.

  Dermed bliver de ansatte indenfor vvs- og blikområdet hos de knapt 1000 medlemsvirksomheder i Dansk Håndværk fremover overenskomstdækket gennem den arbejdsgiverforening, virksomhederne i forvejen er medlem af.

   

  – I øjeblikket er kun en del af vores medlemsvirksomheder, der udfører vvs- og blikkenslagerarbejde. Men tendensen er, at flere og flere arbejder indenfor området og derfor har brug for både overenskomstdækning og rådgivning om personale og lønforhold. Det er baggrunden for, at vi i de seneste måneder har ført drøftelser med Blik og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal, forklarer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

   

   

  Nye medlemmer på vej

  Arbejdsgiverdirektøren lægger dog ikke skjul på, at det også vil være interessant for andre virksomheder:

   

  – Vi kan også se, at der er en stigende gruppe af håndværksvirksomheder med blandede fagområder indenfor både tømrer og vvs arbejde, som ikke er medlem af en arbejdsgiverforening. Det betyder, at de ikke er direkte overenskomstdækket, men det vil vi kunne tilbyde fremover, forklarer Morten Frihagen.

   

  Aftalen mellem de tre organisationer skal nu godkendes af de tre parters kompetente forsamlinger før den endeligt kan underskrives og træde i kraft.

   

  Dansk Håndværk er arbejdsgiverforening for små og mellemstore virksomheder indenfor håndværk, byggeri, og industri. I forvejen står Dansk Håndværk for tre overenskomster, primært med fokus på træområdet.

  Anbefalede artikler