<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
20200306_AKJ0689

Håndværkerportræt: Sådan blev VVSøren digital

 • Byggeriets udvikling
 • IT og ny teknologi
 • Håndværker-portræt
 • VVS
 • 2020-07-27
 • | Foto af Joachim Rode

  VVS-installatøren VVSøren Rasmussen i Vordingborg fik hjælp fra et EU-projekt til at sætte strøm til manuelle processer i sags- og ordrestyringen. Det har givet en bedre udnyttelse af timerne. Både kontor og de kørende svende arbejder i samme system og svendene sparer en tur til kontoret på grund af indtastningerne på mini-iPads ude kos kunderne.

  Tekst af John Bo Northroup

  Søren Rasmussen er grundlægger og indehaver af det tolv mand store VVS-firma VVSøren Rasmussen I/S i Vordingborg. Han havde længe gået og tænkt over, at der uden tvivl var manuelle processer i virksomheden, der kunne gøres smartere via en eller anden form for digitalisering. Men hvordan skulle han komme i gang?

   

  Takket være en god bekendt blev han opmærksom på et EU-støttet projekt for virksomheder i Region Sjælland, Digitale Veje til Vækst, som tilbyder hjælp til digitalisering af processer i små og mellemstore virksomheder.

   

  Sags- og ordrestyring

  Søren Rasmussen tog kontakt til Digitale Veje til Vækst og sporede sig hurtigt ind på, at firmaets største behov var et elektronisk sags- og ordrestyringssystem. Digitale Veje til Vækst, der har ikke færre end 45 digitaliseringsrådgivere tilknyttet projektet, stillede to mulige rådgivere til rådighed, og Søren Rasmussen valgte selv, at rådgiveren skulle være Teknologisk Institut. Og så gik det stærkt:

   

  - Jeg skulle praktisk ikke gøre noget selv i forhold til forberedelse. Teknologisk Institut hjalp med at kortlægge de daværende processer i min virksomhed, og jeg bidrog selv med ønsker til, hvad systemet skulle kunne, fortæller Søren Rasmussen.

   

  På den måde fik rådgiveren hurtigt en kravspecifikation og anbefalingen mundede ud i at vælge sags- og ordresystemet Minuba.

   

  Stort udbytte

  Minuba stod for oplæring af firmaets ansatte i de nye digitale processer, både kontorfolk og svende. Fra det øjeblik Søren Rasmussen tog kontakt til Digitale Veje til Vækst til sags- og ordresystemet var taget i brug, gik der kun nogle få måneder. Og det krævede blot tre møder med rådgiveren undervejs i processen.

   

  Digitale Veje til Vækst refunderede stort set hele rådgiverudgiften og investeringen i digitaliseringen har for Søren Rasmussens side begrænset sig til køb af adgang til sags- og ordresystemet og indkøb af ti mini-iPads til VVS-firmaets svende. Knap et år senere kan udbyttet af digitaliseringen gøres op:

   

  - Vi har bedre udnyttelse af timerne. Vi er mere effektive. Både kontor og de kørende svende arbejder i samme system og svendene sparer en tur til kontoret på grund af indtastningerne på mini-iPads ude kos kunderne, fortæller Søren Rasmussen.

   

  Uvildig rådgivning

  Søren Rasmussens vigtigste råd til andre, der står overfor en lignende digitaliseringsproces er at fokusere på uvildig rådgivning i de indledende faser af en digitalisering.

   

  - Det var meget vigtigt for mig, at jeg ikke skulle trækkes med en stribe supersælgere af forskellige løsninger, men i ro og mag kunne drage nytte af den uvildige rådgivning. Det var et meget stort plus i processen, siger Søren Rasmussen.

     Fakta om VVSøren Rasmussen

  Søren Rasmussen er grundlægger og ejer af VVS-installatøren VVSøren Rasmussen I/S i Vordingborg. Firmaet har 34 år på bagen og beskæftiger 12 medarbejdere. Kunderne i Sydsjælland og på Møn er både husejere og industrivirksomheder, der har brug for VVS-hjælp. Det kan være alt fra badeværelser til energioptimering. VVSøren Rasmussen gør den også indenfor jordvarme og installation af varmesystemer fra andre alternative energikilder. Firmaet er VE-godkendt og certificeret energivejleder.
  Håndværksvirksomheder kan søge støtte til digitalisering

  Digitale Veje til Vækst er et tilbud om støtte til digitalisering af virksomheder i Region Sjælland. Det sker via en digitaliseringsrådgiver, der uden beregning hjælper med at afdække virksomhedens digitaliseringspotentiale og forventede økonomiske gevinster.

   

  Målet er at styrke små og mellemstore virksomheders vækstpotentiale gennem digitalisering, automatisering og innovation. Projektet er støttet af EU’s Regionalfond og Socialfond.

   

  Bag projektet står Sjællands Erhvervsakademi i Køge i partnerskaber med en række organisationer, bl.a. SMVdanmark og Dansk Byggeri, og uddannelsesinstitutioner, fonde og erhvervshuse.

  Projektet løber fra april 2018 til april 2021.

   

  Anbefalede artikler