<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
articlebanner
14_1920

Stemning fra forrige BYGGERI-messe

Byggeriet kigger ind i mere udfordrende tider – og nye muligheder

 • Byggeriets udvikling
 • Målbar bæredygtighed
 • Den effektive byggeproces
 • 2023-03-15
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • Danmarks største byggerimesse inviterer igen byggeriets fagfolk til Fredericia fra den 21. til 24. marts 2023. Det sker i en tid, hvor byggebranchen kigger ind i udfordrende tider – men også nye muligheder – lyder det fra direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

  Efter en ufrivillig corona-pause danner den 21.-24. marts igen rammen om Danmarks største byggerimesse, BYGGERI’23, som samler producenter og håndværkere på tværs af fag under ét tag i MESSE C, Fredericia.

   

  Messen løber af stablen i en tid, hvor branchen efter år med fremgang nu oplever, at sorte skyer trækker sammen, og mere udfordrende tider lurer i horisonten – men også nye muligheder for at gøre byggeriet mere effektivt og bæredygtigt.

   

  BYGGERI’23 fokuserer derfor på det effektive og bæredygtige byggeri og giver de besøgende indblik i nye materialer, løsninger og metoder, der kan skabe en grønnere og mere effektiv proces.

   

  – Byggeriet skal øge sin effektivitet og anvendelsen af bæredygtige og energibesparende materialer, hvis branchen – fra bygherre til den udførende håndværker – skal opfylde nye forpligtelser og fortsat være konkurrencedygtig. Mange af de nye materialer, løsninger og metoder til at arbejde mere effektivt og grønt er allerede til stede, og dem kommer cirka 300 udstillere til at præsentere på BYGGERI’23, siger Palle Thomsen, direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre, som arrangerer BYGGERI-messen.

   

  Palle byggeplads_1600Palle Thomsen, direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre

   

  Danmarks største udstillingsvindue for byggeriet

  Efter år med corona-restriktioner ift. større forsamlinger glæder Palle Thomsen sig nu til, at hele byggeriet igen kan samles i MESSE C. Denne gang med det måske største nyhedskatalog blandt udstillerne nogensinde.

   

  – Skal vi som branche udvikle os, er det vigtigt at udveksle viden og erfaringer samt få ny inspiration til måder at arbejde på. BYGGERI-messen er et vigtigt samlingspunkt for byggeriet, hvor man ikke alene møder og hygger med kolleger og samarbejdspartnere – men også kan opleve de nyeste produkter og løsninger. I år med et nyhedskatalog fra udstillerne jeg aldrig har oplevet større.

   

   

  Det er ikke kun mængden af nyheder, der adskiller årets messe med tidligere. For en hel ny generation af byggefagfolk vil besøget i MESSE C være deres første bekendtskab med BYGGERI-messen.

   

  – Byggeriet står foran en stor opgave med at rekruttere og beholde unge i branchen. Derfor arrangerer vi blandt andet elevdage på messen, ligesom der blandt udstillerne vil være erhvervsskoler og arrangementer målrettet til de førstegangsbesøgende. Så jeg ser frem til at, at hele branchen byder den nye generation velkommen på BYGGERI’23 og giver dem en masse inspiration, faglighed og gode oplevelser med hjem, siger Palle Thomsen.

   

  2_1600
  8_1600
   
   

  Bæredygtighed skal fra skrivebord til byggeplads

  Bæredygtighed er og bliver også et endnu større konkurrenceparameter for byggeriet i fremtiden, der både stiller nye krav til viden og kompetencer.

   

  Ifølge Palle Thomsen kan bæredygtighed dog være vanskelig størrelse. Det bliver oftest omtalt eller kommunikeret i et arkitekt-, ingeniør- eller Christiansborg-sprog, som udførende ikke kan relatere sig til i det daglige arbejde. Det vil årets messe gøre op med.

   

  – På BYGGERI’23 vil vi gøre bæredygtighedsbegrebet mere håndgribeligt for de udførende håndværkere. Som noget nyt har vi en Vælg Bæredygtig-stand, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål og få svar om bæredygtighed, som relaterer sig til de konkrete valg, man som udførende træffer omkring bæredygtighed i det daglige, så det bliver nemmere rigtige valg på et oplyst grundlag, siger Palle Thomsen.

   

  Udover den nye Vælg Bæredygtig-stand har Brancheforeningen Danske Byggecentre også taget initiativ til to seminarer målrettet små og mellemstore entreprenører om det nye bygningsreglement, der blev indført i januar.

  Anbefalede artikler