<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Regina-bygningen_2

Bevaringsværdig Aarhusbygning klædes på til kulden

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Renovering
 • Tag og Facade
 • 2023-08-16

  Den ikoniske Regina-bygning på Strøget i Aarhus har gennemgået en omfattende renovering de seneste år. Nu fuldendes den med 140 nye koblede vinduer fra Frovin, som viderefører bygningens originale udtryk.

  I mere end 100 år har den ikoniske Regina-bygning ligget på Strøget i Aarhus i ”Regina-krydset”. Nogle husker biografen, og at bygningen blev opført, da filmindustrien boomede over hele verden. Men mange kender arkaden og tager stadig forbi og køber blomster for enden af bygningen.

  Ejendommen har gennemgået en omfattende renovering og får nu monteret nye, koblede vinduer, som både lydisolerer og energioptimerer boligerne i bygningen.

  Det er en bevaringsværdig bygning og de nye vinduer har skulle passe til ejendommens originale udtryk. Hos Frovin har man stor ekspertise i at lave koblede vinduer, og for Jan Saabye, Key Account Manager hos Frovin Vinduer og Døre, har det været et spektakulært projekt at være leverandør på, fortæller han i en pressemeddelelse.

  - Vores produktion i Nykøbing Mors har været travlt beskæftiget med at producere de 140 koblede vinduer, som skal leveres til Regina-bygningen i Aarhus. Der er tale om en bevaringsværdig og ikonisk bygning i Aarhus, og derfor er vi selvsagt stolte over at være valgt som leverandør til sådan et spektakulært projekt, som matcher vores kompetencer meget præcist.

  – Sammen med bygherre fandt vi frem til en løsning med tofarvede koblede vinduer med trærammer. Det vil sige, at den udvendige ramme er hvidmalet, mens den indvendige karm har en anden farve, hvilket er helt i tråd med de oprindelige vinduer. Ind mod gården monterer vi også de koblede vinduer, så bygningen får et meget smukt helhedsindtryk.


  Regina-bygningen_1


  Vinduer der minimerer varmetabet

  Selvom det ydre er holdt i den gamle stil, har bygningen også fået opgraderinger, der ikke nødvendigvis kan ses med det blotte øje, mensørger for, at boligerne i ejendommen kan leve op til nutidens krav om lydniveau og varmetab.

  – Det var vigtigt for bygherre, at de nye vinduer havde en lyddæmpende effekt, da Regina-bygningen ligger i et travlt vejkryds med kørende trafik og handlende midt i Aarhus. Vi har udviklet på vores vinduer gennem mange år, så de giver en mærkbar støjreduktion uden at gå på kompromis med det æstetiske udtryk til glæde for beboerne. Samtidig har koblede vinduer, grundet den særlige konstruktion, en unik isoleringsevne, der minimerer varmetabet. Beboerne vil uden tvivl kunne mærke og få glæde af det den kommende vinter, forklarer Jan Saabye.

   

  Man mærker en god efterspørgsel og den nordjyske vinduesproducent synes at kunne se frem til flere spændende renoveringsprojekter i det jyske, når monteringen af vinduerne iRegina-bygningen er færdig.

  – Historisk set har vi haft flest projekter i hovedstaden, hvor der er mange ældre bygninger med koblede vinduer. Nu ser vi dog en stadig større efterspørgsel vest for Storebælt. Leverancen til Regina-bygningen er da også vores hidtil største af sin art i Aarhus, afslutter Jan Saabye.

   

  Fakta om vinduesprojekt for Regina-bygningen:

  Bygherre: DEAS A/S
  Entreprenør: Bytømreren A/S
  Vinduesleverandør: Frovin Vinduer & Døre

  Anbefalede artikler