100-års jubilar byder ind på nutidens udfordringer
Odenseanske BG Burcharth har siden år 1924 solgt slanger, spændebånd, koblinger og pakninger. Virksomheden har løbende tilpasset sine produkter efter erhvervslivets behov, og det holder den fynske virksomhed i live.
Slangerne ser måske ikke ud af meget, men de er en del af et CO2-fangstprojekt på Skærbækværket i Fredericia og således en del af bestræbelserne for at nå de danske og internationale klimamål. Efter henvendelse fra Danmarks største energiselskab Ørsted, har BG Burcharth rådgivet og leveret slanger til pilotprojektet, der er gennemført ved hjælp af 600 meter letvægtsslange fra BG Burcharth, fortæller produktchef Kasper Sø:
- Projektet med Ørsted understreger vores ønske om at levere kompetent og brugbar rådgivning. I BG Burcharth er vi er stolte af projektet, og vi vil hellere end gerne bidrage til at løse samfundsrelevante problemstillinger sammen med andre sværvægterne i dansk industri.
Produktchef Kasper Sø.
Innovation i 100 år
CO2-fangstprojektet er et eksempel på, hvordan Burcharth hele tiden holder sig aktuel med produkter som taler ind i den grønne omstiling. Som nabo til Odense Havn er BG Burcharth godt placeret i forhold til de mere end 100 virksomheder, der holder til omkring havnen, som er inde i en rivende udvikling. Blandt kunderne kan nævnes FAYARD (tidligere Fredericia Shipyard), et skibsværft som konstant har brug for hurtige løsninger, fleksibilitet og leverandører der har varer på lager, hvilket man finder hos BG Burcharth.
- Vi er stolte over samarbejdet med FAYARD, og sætter en ære i at være blandt deres foretrukne leverandører af tekniske artikler. Set i et større perspektiv, så tror jeg, at BG Burcharth runder en milepæl i år, fordi vi insisterer på at være top-of-mind i det innovative erhvervsliv, fortæller produktchef Kasper Sø i en pressemeddelelse.
Også bump på vejen
Der er sket meget siden den beskedne start i 1924 i en baggård i Odense, hvorfra Valentin Burcharth og sønnen Knud solgte olie og smøreudstyr til byens mange værksteder. Og der har naturligvis også været bump på vejen. Salgschef Marie Bredning fra kontoret i Seden udtaler:
- Jeg husker tydeligt, hvordan vi holdt vejret under finanskrisen i 2008, fordi vi frygtede at miste 10, 20 eller 30 % af vores gode kunder. Det var en meget svær periode, hvor vi måtte træffe fornuftige og sikre valg. Derfor besluttede vi at sprede risikoen på endnu flere produkter, for at være knap så sårbare. Ligesom vi også måtte satse på mellemstore kunder fremfor de store kunder. Alt andet var for risikofyldt.
Fusioneringer giver fordele
I 2008 blev der for alvor sat gang i udviklingen da BG Burcharth fusionerede med BG Byggros, som førte til dannelsen af BG Group med Byggros Holding som det samlende administrationsselskab. Under samme tag i Hjallese fandt de sammen i en stærk fælles kultur, der handlede om at levere en værdifuld løsning, fremfor et produkt. Fusionen betød, at BG Burcharth med et stærkt bagland i ryggen nu kunne tilbyde noget helt nyt – nemlig løsninger til ventilationsbranchen. Det viste sig at være så stor en succes, at det siden hen er blevet skilt ud i et nyt selskab BG Termic Plus, der også er en del af BG Group. Siden er der foretaget flere opkøb, så der i dag er fem faglige spydspidser under BG Group (Burcharth, Byggros, Termic Plus, Vexti og Millag). De fem spyd- spidser kan samlet set blandt andet tilbyde anlægstekniske løsninger, grønne tage, grønne vægge og regnvandshåndtering til de danske byer, små og store ventilationsanlæg til boligbyggeri samt slanger til alverdens formål.
BG Group overtog i 2021 Damixas tidligere kontor og produktionshaller i det nordøstlige Odense, hvor gruppen i dag råder over 4.000 m2 kontorfaciliteter og 12.000 m2 lager- og produktionsfaciliteter. Det har givet BG Burcharth og de andre i gruppen nogle helt nye muligheder for at invitere kunder på besøg og samtidig tilbyde faglig undervisning i de løsninger som BG Group kan levere.
Læs flere artikler om Klimasikring på vores temaside