<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
badesonordrefaelled

Glæde i Randers, der kan gå i gang med stor badesø på Nordre Fælled

 • Byggeriets udvikling
 • Anlæg
 • Virksomhedsnyt
 • Byggeprojekter
 • Landskab
 • 2023-02-23

  A.P. Møller Fonden har bevilget 37 millioner kroner til en 6 hektar stor badesø på Nordre Fælled i Randers. Badesøen giver plads til en dukkert med badebroer, sandstrande, sauna, omklædningsrum og foreningshus til vandsport.

  A.P. Møller Fonden støtter omdannelsen af det tidligere militærareal for at bidrage til et nyt folkeligt, rekreativt og populært samlingssted for Randrusianerne og byens gæster. Et område som også kommer til at styrke sammenhængen mellem natur og by i Randers.

  - Nordre Fælled er en naturperle i Randers, og etableringen af en badesø vil løfte området til nye højder. Det bliver en attraktion, der vil tiltrække folk fra nær og fjern med uanede muligheder for sociale og kulturelle aktiviteter og fællesskaber, siger borgmester Torben Hansen i en pressemeddelelse.

  Nordre Fælled er et tidligere militært øvelsesområde, der ligger i den nordlige del af Randers by. I de seneste år har området gennemgået en stor forvandling. Med lokale borgere i spidsen har ønsket været at udnytte områdets potentiale bedre, blandt andet ved at etablere rum til naturformidling, nye stisystemer, en hundeskov og en multihal ved Langvang Idrætscenter, der grænser op til det i alt 140 hektar store naturområde.

  Badesøen bliver kronen på værket og med hele 6 hektar, bliver der god plads til, at både lokale, byens borgere og tilrejsende kan få sig en kølig dukkert i de varme sommermåneder.

  Foruden søen vil der blive lavet sandstrande, badebroer og omklædningsfaciliteter med sauna. Der bliver også bygget et hus til foreninger med værksted og mulighed for opbevaring af bl.a. kajakker og paddleboards, samt en amfiscene til kulturelle arrangementer.

  Den samlede pris på udviklingen af området er på 44 millioner kroner, og med bevillingen på 37 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, er finansieringen på plads. De resterende 7 millioner kroner vil blive betalt af Randers Kommune.

  - Mange gode kræfter har gjort et kæmpestort arbejde for, at vi er nået hertil, og jeg er utrolig glad for, at A.P. Møller Fonden kan se potentialet i projektet. Det er innovativt, og projektet bliver et stort aktiv for området, byen og kommunen, når det er realiseret, siger Torben Hansen.

  Badesøen ventes klar til sommeren 2026

  Randers Kommune har allerede gennemført de første forundersøgelser i området, og nu venter yderligere forberedende arbejde, før projektet kan komme i udbud og anlægsarbejdet gå i gang.

  Her bliver tale om et større udgravningsarbejde for søen vil få en gennemsnitsdybde på 3 meter og være 9 meter på de dybeste steder. De første badegæster kan hoppe i søen i sommeren 2026.

  Randers Kommune bliver ansvarlig for at drive stedet. I den forbindelse er det planen at etablere en socialøkonomisk virksomhed, der kan sælge forplejning til de besøgende. Det vil skabe lokale arbejdspladser, og overskuddet skal bidrage til at finansiere driftsomkostningerne

   

  Anbefalede artikler