<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
sd

Bøghs Kloakservice

”De sidder og prutter - vi kommer og sutter” – sjove slogans betaler sig

 • Håndværker-portræt
 • Byggeriets udvikling
 • 2022-02-09
 • | Af Frank Ulstrup

  Det gælder om at blive husket, og om at komme på kundernes mentale indkøbsliste. Derfor er hjemmestrikkede håndværkerslogans slet ikke nogen dårlig ide, siger brandingekspert.

  Er gulvet grim og skummel – så ring til Hummel / Bøgh’s Kloakservice – Byens bedste blowjob / De sidder og prutter – vi kommer og sutter / Fryser madammen – så ring til Mammen – er hun helt kold, ring 112….

  Holdningerne til de hjemmelavede håndværkerslogans er mange:


  Nogle kan knap få hænderne ned og synes, de er hylende morsomme. Andre karakteriserer dem som en lille smule platte. Og endelig er der dem, der rynker på næsen, og synes, at de let bliver en tand for vulgære.


  Men fælles for holdningerne er, at personerne bag husker sloganets afsender. Og det er det helt afgørende, siger brandingekspert og kreativ direktør i Fireball, Anthony Aconis i et interview med DR:


  - Branding handler om, at få folk til at huske afsenderen. Et almindeligt navn og et telefonnummer rækker ikke. Det handler om at komme på brugernes mentale indkøbsliste, siger han og peger på et slogan fra Bøgh's Kloakservice:


  De sidder og prutter – vi kommer og sutter


  - For det første er det jo sjovt på en høhø-agtig måde, som afspejler brandet. Og så går det til kanten. Og jo mere budskaber går til kanten, jo bedre husker vi dem, siger brandingeksperten, der selv har skruet masser af slogans sammen for store virksomheder.

   


  Billede1Bøghs Kloakservice - slogans


  Bedre end de professionelle?


  For ligegyldigt, om virksomheden hedder Novo Nordisk eller Danske Bank, handler slogans om præcis det samme – om at blive husket. Dog med den lille tilføjelse, at de store virksomheder helst ikke vil træde nogen over tæerne, eller være alt for politisk ukorrekte.


  Det sidste ser mange af håndværker-poeterne dog relativt stort på, har man indtryk af. Måske fordi de kender deres kundegruppe bedre – eller måske fordi de slet og ret håber på tilgivelse:


  - Ligegyldigt, hvad så er der mange, der godt kan lide, at det hele ikke bliver alt for strømlinet og korrekt. Det skaber jo en diversitet, og så er det sjovt. Så jeg er ikke i tvivl om, at det virker efter hensigten, og måske nogle gange endda bedre, end de professionelle slogans, lyder det fra Anthony Aconis.


  Nedstammer fra H.C. Andersen


  Den slags udtalelser er sød musik i ørene på Klaus Bøgh, der gennem godt 30 år har drevet Bøgh’s Kloakservice ved Aarhus.


  Men ud over at spule folks kloaker rene, kan Klaus også noget med ord. Det er f.eks. ham selv, der har flækket firmaets to iørefaldende slogans sammen:


  De sidder og prutter – vi kommer og sutter / Bøghs Kloakservice – Byens bedste blowjob


  Og hans selvtillid – og humoristiske sans fejler bestemt ikke noget:


  - Jeg plejer jo at sige, at jeg er i familie med H.C. Andersen, og derfor har lift flair for poesi, griner han og fortæller, at ordsmederiet så afgjort virker efter hensigten:

   

  - Folk smiler jo og tager billeder, når jeg kører forbi. Og når de ringer, spørger de, om det er mig, der kommer og sutter. Så ja, jeg er helt sikker på, at det giver flere kunder i butikken, lyder det.

   

  Og hvis det lyder som en opfordring til andre, om at gå samme vej – må de hellere end gerne det, siger Klaus Bøgh:

   

  - Det må de da hjertens gerne. De skal bare huske på, at der kun er én Elvis, én Michael Jackson - og én Klaus Bøgh... hahaha.

   


  Anerkendt slamsugerpoesi

  Men Klaus Bøgh har faktisk noget at have sin selvtillid i. Hans slogans er nemlig optaget i ikke bare én men hele to bøger, der samler 700 af de lystige amatørslogans.

   

  Det er professor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, Niels Brügger, der har udgivet bøgerne, hvoraf den seneste hedder ”Er gulvet grim og skummel så ring til Hummel - hverdagens amatørslogans i et medievidenskabeligt perspektiv”.

   

  Og i et interview med DR peger Niels Brügger direkte på: De sidder og prutter – vi kommer og sutter – som et af sine favoritslogans.


  - Det er morsomt, og opfylder virkelig kriteriet om at blive husket af kunderne, siger han til mediet.


  Og selvom man er fuldt ud bevidst om egen poetisk kraft, er den slags akademisk anerkendelse ikke noget, man kan undgå at blive lidt stolt af, smiler Klaus Bøgh:


  - Det er da altid dejligt, når man bliver anerkendt for sine talenter. Både når det gælder slamsugning og slamsugerpoesi, smiler han.

   

  Se flere amatørslogans på Niels Brüggers hjemmeside: amatørslogans.dk

   

  Anbefalede artikler