<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Test af røreværk fra Collomix: Behagelig for hænder og ryg
Test af røreværk fra Collomix: Behagelig for hænder og ryg

Test af røreværk fra Collomix: Behagelig for hænder og ryg


Collomix, der i Danmark forhandles af Itools, har en serie af røreværk, der tilbyder håndværkeren kraft og saft til selv de tunge blandingsopgaver. Vores murer Lasse Hald havde fornøjelsen af at prøve kræfter med røreværket XO4 1500W. Her var der begejstring over en maskine, der var god for både ryg og hænder.

Et røreværk er en vigtig del af murerens hverdag. Ikke mindst for Lasse Hald, der både bruger det i sin murergerning og til at blande materialer, når han skal skridsikre overflader med sit firma, Jysk Skridsikring. Lasse gik derfor straks i gang med at sætte røreværket på en prøve. Han blandede 60 liter mørtel op, som producenten lover, den kan klare. Herefter blev der sat fuld turbo på maskinen.

 

collomix2- Den brokker sig en lille smule, men den bliver jo også trukket til det yderste her, siger Lasse gennem larmen. Han fortsætter i noget tid.

 

- Det lykkedes, siger han med et smil, hvorefter han straks går i gang med en ny blanding, og en til igen.

 

- Man vil måske sætte lærlingen til at stå med det her monstrum en hel dag, så man skal stå med den i lang tid før, man virkelig kan fornemme om maskinen er god for både blanding og krop. Men nu er vi på den fjerde spand, og jeg kan godt fornemme at ergonomien er helt i top. Jeg har et fast greb om den og føler at jeg er i kontrol. Der mangler ikke power, men den kører heller ikke derudaf, siger Lasse og fortsætter:

 

- Den har også en højde så man ikke skal stå med bøjet ryg. Det er jo sådan nogle små detaljer, der hjælper til, at vi ikke slider vores kroppe for meget her i murerfaget.

 

 

Simpel udskiftning af piskeris

Collomix Røreværket har en såkaldt HEXAFIX lynkobling, der lover et let og hurtigt udskifte af piskeris. Lasse inspicerede mekanismen:

 

- Det er smart at man kan skifte piskeriset uden værktøj, men det syntes jeg efterhånden at man er vandt til med de nyere modeller. Så det er et plus, men også noget jeg efterhånden ser som en selvfølge. Men når det er sagt, så er et hurtigt skifte af piskeris eller omrører, bestemt ingen selvfølge, og her er jeg rimeligt tilfreds med skiftet. Det er simpelt og intuitivt så selv lærlingen ville kunne finde ud af det, griner Lasse.

 

Han gør igen en spand klar for at teste hastighedsreguleringen. Røreværket sætter igen i gang.

 

- Det er let at skifte hastighed mens man er i gang. Det er vigtigt for mig at disse små, men vigtige ting, bare er i orden. Og så er det også rart at der er en elektronisk sikkerhedsafbryder, så man undgår en utilsigtet start.

 

collomix

 

Fortsat positiv dom

Lasse afslutter derfor testen med en positiv indstilling overfor røreværket fra Collomix.

 

Efter en uges tid ringer vi ham op for at høre om dommen er den samme:

 

- Jeg har sgu aldrig pisket og rørt så meget før. Jeg skulle jo kunne give en seriøs vurdering. Men jeg er stadig positiv. Jeg syntes at højden og håndtaget er klart det bedste her. At man kan stå en hel dag, uden at skulle bøje ryggen er guld værd! Så jeg vil klart kunne anbefale det her, afslutter Lasse.

 

Tekniske specifikationer:

Collomix røreværk XO4 R HF 1500W

Motor: 1500W

Strøm: 230V

Omdrejningshastighed i brug (2 trin): 420 rpm og 590 rpm

Anbefalet blandemængde: 60 l.

PUR kabellængde: 4 m

Vægt med piskeris: 6,2 kg

 

Tak til Jysk Skridsikring

Lasse Hald er indehaver af Jysk Skridsikring og er uddannet murer. Når ikke han tager rundt i hele landet for at skridsikre alt fra parkeringspladser til spaområder, arbejder han hos Øens Murerfirma for at holde murergerningen ved lige.

 

Air støvmaske2