<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Test af doseringsapparatet AQiX: Giver mureren en bedre mørtelblanding
Test af doseringsapparatet AQiX: Giver mureren en bedre mørtelblanding

Test af doseringsapparatet AQiX: Giver mureren en bedre mørtelblanding


Der er mange nye og vilde opfindelser der rammer byggebranchen hvert eneste år. Nogle vildere end andre. Men til tider er det de helt simple, der for alvor rammer et lille, men vigtigt hulrum i håndværkerens værktøjskasse. Det er lige netop hvad doseringsapparatet AQiX fra Collomix gør. Vi snakkede med murer Lasse Hald, hvor han fortalte om sine oplevelser med doseringsapparatet.

 

Det nye doseringsapparat AQiX fra Collomix, der forhandles i Danmark af Itools, gør det muligt at dosere den præcise mængde vand, der kræves for at blande et hvilket som helst materiale, ved bare et tryk på en knap. Når man bruger AQiX får man altid den mængde vand, som er udspecificeret af materialeproducenten, hvilket sikrer en ensartet kvalitet i blandingerne.

AQiX_65l_Eimer_einlaufend_HF_DU_300dpi_20cm_klein_ml

 

- Man vil jo aldrig rigtig indrømme det, men det er ikke altid lige let at finde det helt perfekte blandingsforhold, siger Lasse Hald, der til daglig er indehaver af Jysk Skridsikring og er uddannet murer. Han uddyber:

 

- At få den helt rigtige konsistens af f.eks. mørtel, spartelmasse eller fliseklæb kan til tider bare drille og det kan tage tid. Det er jo som at lave en pandekagedej på øjemål, så kommer der for lidt mælk, så pludseligt er der for meget og når det endeligt er perfekt, står man med en alt for stor portion.

 

 

 

Fordel for miljø og pengepung

Den batteridrevne vandoseringsenhed tilsluttes en vandslange og herefter indtastes den ønskede mængde vand via displayet. AQiX slukker automatisk, så snart den indtastede mængde er nået.

 

- Jeg havde ikke nogen udfordringer med at bruge det. Det er en ret simpel anordning, som er let at betjene, og det er lige det man går og ønsker. Bliver det for kompliceret så får man den alligevel aldrig brugt. Jeg syntes også det var rart at man ikke står med for store mængder, fordi man har lavet alt på øjemål. Det er jo mindre vand og materialespild, hvilket er godt for miljøet og pengepungen, smiler han.

 

Nem tilslutning

Producenten lover også en stødfast, støvtæt og sprøjtetæt konstruktion:

 

- Jeg har jo kun brugt den i en måneds tid, hvor den har virket upåklageligt og den har ikke taget skade. Men det bør den jo heller ikke til trods for at jeg har tabt den et par gange. Men den virker godt konstrueret og vi murere er jo lidt klodsede så den skal også bare være lige i skabet, griner Lasse og afslutter:

 

- Gevindet er også fleksibelt så jeg havde ikke udfordringer med at passe den til vandslangen. Så kort og enkelt, så har jeg været rigtig glad for det her lille apparat. Det er en simpel, men vigtig funktion den udfylder i min hverdag og alle der arbejder med større blandingsforhold, der indebærer vand, ville kunne få god brug af den her.

 

itools2Tekniske Specifikationer

Itools

AQIX doseringsapparat til 3/4" kobling

Dosering: 0,3-99L i 0,1L intervaller

Flow-rate: 38,3 L/min ved 6 bar

MAX tryk: 2-6 bar

Akkuratesse: +/- 0,05L (v. 10 L)

Batterier:2xAA

Hukommelse for doseringsmængder: 2 stk

Kobling på apparatet: 3/4"

Vægt: 688g


P1150068

 

Tak til Jysk Skridsikring

Lasse Hald er indehaver af Jysk Skridsikring og er uddannet murer. Når ikke han tager rundt i hele landet for at skridsikre alt fra parkeringspladser til spaområder, arbejder han hos Øens Murerfirma for at holde murergerningen ved lige.