<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Test af Milwaukee dykkerpistol: Træfsikker tidsbesparer

 • Byggepladsen
 • Værktøj
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2019-10-29
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • | Fotos af Therese Buch-Andersen

  Den nye dykkerpistol fra Milwaukee til hårdt træ, har indbygget ’ready to fire'-teknologi, der gør, at den altid skyder med det samme, når der trykkes. Huller i præcis samme størrelse som dykkerhovedet efterlader en flot overfladefinish. Dykkerpistolen kan også sænke dykkere i forskellige vinkler, og dybdejustering kræver ikke brug af værktøj/nøgle. På en enkel opladning med et 2,0 Ah batteri er det muligt at affyre 1.200 søm.

  Allerede tidligt i testen, finder vi ud af, at mange af testpanelets deltagere har dårlige erfaringer med dykker- og sømpistoler. Derfor var testpanelet positivt overraskede over dykkerpistolens ydeevne:

   

  - Jeg troede, den var i stykker, da jeg først gik i gang med at skyde søm i. Jeg har mange gange stået med sådan én her, og det meste af tiden bruger man på at pille søm ud, der ikke er skudt ordentligt i. Man skal ofte holde dem meget præcist og trykke helt rigtigt ned, før der sker noget. Men her røg sømmene så hurtigt og ubesværet ned i træet, at jeg slet ikke opdagede det. Det virkede bare for godt til at være sandt, fortæller Ruben Wollenberg.

   

  - Jeg tror vitterligt, den kan spare en for mange timer, når man bare kan skyde løs uden for mange ups’ere undervejs, indskyder Mads Buch.

   

   

   

  Herefter griber Steffen Slott Jørgensen fat i den, og efter noget tid kommer dommen:

   

  - Jeg har aldrig før set, at en dykkerpistol skyde sømmene så pænt i. Det er virkelig en overraskelse det her. Den klarer egetræ uden problemer, og sømmene krøller ikke. Jeg er også utroligt vild med, at man kan skyde skævt og i alle vinkler, uden at det giver problemer. Den kunne vi godt bruge hos Hoffmann.

   

  - Den er jo guld hver for folk, der arbejde på akkord, griner Peter Johnny Hansen.

   

  - Den skyder bare rigtigt i første gang. Det er ikke som andre dykkerpistoler, hvor man først vænner sig til dem efter lang tid. Den skyder ikke for dybt, og den kan nemt indstilles til hver enkelt opgave. Ligesom Steffen, så synes jeg også, det er interessant, at man kan skyde fra siderne, og dermed bruge den til paneler, forklarer Peter Johnny Hansen, der tænker tilbage på sin egen læretid, hvor man gik og skød lidt efter hinanden for sjov.

   

  Ida Sofie Prien, butikschef i Carl Møller Trælast, står på sidelinjen og kan heller ikke holde fingrene fra dykkerpistolen, efter at den har fået de rosende ord med på vejen:

   

  - Wauw, den er fed. Man skal bare have den i hænderne i to sekunder, og så ved man lige præcist hvordan, den skal håndteres. Den er altså en fornøjelse at stå med.

   

   

  Tekniske specifikationer:

  Milwaukee M18 FUEL™ FN18GS-202X Dykkerpistol

  Dykkerdiameter (mm): 1,2

  Magasinkapacitet søm: 110

  Sømtype (mm): 16/54

  Skudrate: 900

  Spænding: 18V

  Vægt inkl. batteri: 3,1 kg

   

  Stor tak til Carl Møller Trælast

  Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte værkstedet hos Carl Møller Trælast på Sølvtorvet i centrum af København, som også kan lånes af butikkens kunder. Butikschef Ida Sofie Prien var en god samarbejdspartner, og hun kunne heller ikke lade være med at deltage i værktøjstesten. Carl Møller Trælast har et stort udvalg af hånd- og el-værktøj, el-artikler, isenkram, maling, arbejdstøj og lister i træ til både private og professionelle. Vi mærkede tydeligt, at man i Carl Møller lægger vægt på den tætte kontakt og høje serviceniveau, hvor man som kunde går ud af døren med en god oplevelse.

   

  Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel


  Mads Buch er i gang med at uddanne sig til tømrer ved   ZBC Erhvervsskole – og er sjakbajs for testpanelets to andre elever fra ZBC.

   


  Ruben Wollenberg er i gang med at uddanne sig til tømrer ved   ZBC Erhvervsskole.

   


  Rasmus Andersen er i gang med at uddanne sig til tømrer ved   ZBC Erhvervsskole.

   


  Lasse Buch Olesen er murer hos   Jeudan, hvor han primært laver facadearbejde på fredede ejendomme i København.

   


  Peter Johnny Hansen er faglærer på   Roskilde Tekniske Skole og er også skolens   Skills- og talenttræner og er uddannet møbel- og bygningssnedker.

   


  Steffen Slott Jørgensen er i gang med at uddanne sig til bygningssnedker på   Roskilde Tekniske Skole, og har vundet   DM i Skills i bygningssnedkerkategorien. Hertil er han i lære hos   Hoffmann.
  Anbefalede artikler