<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Annonce

Gasdetektering fra Lotek A/S forhøjer sikkerheden i tunnelbyggeri

 • Femern
 • 2019-11-20
 • | Af Rune H Jensen

  Sønderjyske Lotek A/S er totalleverandør af sikkerhedsløsninger og har et innovativt overvågningssystem til gasdetektering på programmet, der kan være udslagsgivende for sikkerheden i bl.a. tunneler. 

  Højeste sikkerhed og en fornuftig luftkvalitet er en nødvendighed i et langt, lukket miljø som Femern-tunnelen, og her kan gasdetektering være en afgørende, medhjælpende faktor:

   

  - Udsivning af CO, eksplosive gasarter og dampe har før forårsaget alvorlige katastrofer rundt omkring i verden, hvis f.eks. ventilationssystemet svigter. Derfor kan et overvågningssystem med gassensorer i bl.a. tunneler, P-huse eller biogasanlæg have stor sikkerhedsmæssig betydning, fortæller Martin P. Binderup, Sales and business development manager hos hos Lotek A/S.

   

  Undgå forhøjet udledning med gasdetektering

  Den sønderjyske virksomhed er landets eneste totalleverandør af sikkerhedsløsninger og specialist i alle former for sikkerhedsudstyr til brand, redning og sikkerhed. Herunder også gasdetektering, som Lotek A/S har indgået et samarbejde med tyske MSR-Electronic GmbH om. Der er tale om et på én gang enkelt og højteknologisk system:

   

  - I praksis vil der sidde en række gassensorer ned gennem tunnelen. Vi prædefinerer, hvad vi forventer, der er af udledningsstoffer fra biler og tog. Hvis sensorerne så detekterer noget usædvanligt, sender de straks signal videre til en kontrolenhed, som igen omdanner det til et alarmpunkt, der sendes videre til kontrolsystemet. Vi er med andre ord et første, men afgørende punkt, der sørger for at sende beskeden videre til samlingspunktet, så der kan reageres hurtigt, siger Martin P. Binderup og konkluderer:

   

  - Det handler jo om at opdage et gasudslip i tide. Og hvis der ikke er gasdetektering, så får man ganske enkelt ikke at vide, at der er en forhøjet udledning, siger Martin P. Binderup.

  Banebrydende teknologi

  Lotek A/S har siden 2016 stået for den danske distribution af gasdetektering fra den sydtyske producent, der er specialister i innovative produkter med ny, banebrydende teknologi.  MSR-Electronic har stor erfaring på området, udbyder en lang række løsninger til stationær gasdetektering og udvikler gassensorer til industrielle anlæg med ekstreme miljøforhold.

   

  Lotek A/S har hovedkontor i Sønderborg og desuden et afdelingskontor i Fredericia og er blevet udvalgt af MSR-Electronic pga. virksomhedens markedsmæssige placering på det skandinaviske sikkerhedsmarked. Lotek A/S leverer desuden udstyr og løsninger til sikkerhed, redning og brand både til land og til søs til såvel industrivirksomheder som offentlige myndigheder og det maritime miljø.

   

  Den brede palet

  Virksomheden har en bred palet af detekterings- og slukningsudstyr og skræddersyer løsningen til det specifikke sted som leverandør og serviceprovider:

   

  - Vi kan f.eks. også tilbyde flugtapparater til mennesker, når der er begrænset tid i bl.a. lukkede tunnelmiljøer. I tilfælde af forhøjet udledning af farlige gasser, uheld eller pludseligt opståede nødsituationer er det selvfølgelig centralt at tage sine forholdsregler med et allround beredskab – herunder et overvågningssystem til gasdetektering i tilknytning til ventilationsanlægget, siger Martin P. Binderup.

   

  Serien af gassensorer fra MSR-Electronic og Lotek A/S tilfører permanent monitorering af eventuelle giftige og eksplosive gasser og betyder dermed varig og høj sikkerhed også i en underjordisk, lukket passage som en sænketunnel.

  Anbefalede artikler