Find vej gennem byens labyrint
Stilren skiltning og klar besked om wayfinding. Erfarne Idéskilte udvikler skilte og kommunikation til bl.a. byrum og parker, hvor visuelle og holdbare løsninger er afgørende for oplevelsen af byens fortælling.
Siden 1990 har familievirksomheden Idéskilte stået bag forbedret byservice og enkel vejvisning i bl.a. byrum og parker med skilteserier tilføjet unikke, identitetsskabende og stedbundne designelementer. Et eksempel er serien Fingerpost, som Idéskilte selv har udviklet:
-Fingerpost er standard, men kan samtidig tilføjes et touch af særpræg. Den kan pege i otte forskellige retninger i samme lag, og den er modulær, så den kan ændres efter behov for farve, længde og antal skilte. Serien gør wayfinding letforståelig, og så er den god i byrum og parker, hvor der ikke er meget plads ved jorden. Skiltene er hævet op i højden, hvilket også vanskeliggør hærværk, siger Lars Beuchert, produktionschef hos Idéskilte i Horsens.
Unik skiltning fra Kongernes Jelling til Givskud Zoo
Fingerpost-serien bliver bl.a. anvendt i Jelling, som besøges af mange endagsturister, der ikke er så kendt i byen og som især ønsker at se den berømte runesten og Harald Blåtands to gravhøje. Skiltene omfatter dansk og engelsk tekst, et piktogram for aktiviteten, angivelse af afstand og endelig det helt særlige vartegn: En unik skiltetop med en tredimensionel miniatureudgave af Jellingestenen.
Fingerpost finder bred anvendelse i hele Danmark såsom i campus Ceres Byen i Aarhus, i Givskud Zoo, i boligområder og i byer som Horsens, Maribo, Nyborg og mange flere.
Fortællingen om byen
Et andet eksempel fra Idéskilte er serien Urban Line, hvor formidlingsskilte og infostandere formår at fortælle en stedspecifik historie om byen og dens rum:
-Det kan være en infostander i cortenstål, galvaniseret og lakeret stål med knæk. Vi tager udgangspunkt i byen og stedet, og vi kan for f.eks. kommuner lægge en strategi, så vi holder samme, gennemgående linje i design, materialevalg og udtryk. Urban Line har vi bl.a. leveret til Godsbanen i Aarhus, hvor cortenstålet falder naturligt ind i omgivelserne, til Silkeborg Kommune med udskåret byvåben i infostanderen og mange flere. Overordnet handler det om at bidrage til en positiv oplevelse af rummet, så skiltene falder naturligt ind i miljøet, den aktuelle kommunikation og konkrete placering, og at mennesker får en god service og letforståelig formidling af byens fortælling.