<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Femern skal skabe arbejdspladser på Sjælland og Lolland-Falster

 • Femern
 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • 2019-12-09

  14,5 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal medvirke til, at virksomhederne er konkurrencedygtige, og at arbejdsmarkedet er stærkt og leveringsdygtigt, når Femern-byggeprojektet ruller ind over Sjælland, Lolland og Falster.

   

  Femern-forbindelsen skaber store muligheder for virksomheder og arbejdsmarkedet i bygge- og anlægsbranchen og servicesektoren på Sjælland, Lolland og Falster. Derfor har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse besluttet at give 14,5 mio. kr. til projektet ”Femern-forbindelsen som vækstdriver”. Bag projektet står CELF, Center for Erhvervsrettede Uddannelser Lolland-Falster.

   

  Der skal skaffes kvalificeret arbejdskraft og uddannes medarbejdere til en lang række opgaver, og flere af regionens virksomheder skal styrkes på konkurrencekraften, så de kan blive stærke underleverandører til det 18 km lange tunnelbyggeri mellem Danmark og Tyskland.

   

  Heino Knudsen, formand for regionsrådet i Region Sjælland, ser både en aktuel og en fremtidig løftestang i CELF-projektet.

   

  - Femern-byggeriet er med en investering på 55 mia. danmarkshistoriens største anlægsbyggeri. Det skal udnyttes til at skabe udvikling og vækst i Region Sjælland og til at sikre et kompetenceløft hos rigtig mange danskere. Og når Femern-projektet engang er afsluttet, kommer der jo andre byggerier, hvor vores virksomheder skal være konkurrencedygtige og medarbejderne veluddannede, siger Heino Knudsen.

   

  Vil styrke udviklingen både lokalt og regionalt

  Bestyrelsesformand for CELF Niels Henriksen glæder sig over, at CELF sammen med en række erhvervsskoler i Region Sjælland, Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, Femern Belt Development og Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland nu skal samarbejde om at styrke regionale virksomheders vækstpotentialer og lærlinges muligheder for at blive faglærte.

   

  - Den kommende Femern-anlægsinvestering vil styrke udviklingen både lokalt og regionalt. Det er derfor essentielt at styrke virksomhedernes mulighed for at byde på underleverancer, så flest mulige elever kan opnå en lærlingeplads og blive faglærte. Derfor er det rigtig godt, at Danmarks Erhvervsfremmestyrelse har valgt at støtte projekt ”Femern-forbindelsen som vækstdriver”, siger bestyrelsesformanden, der også er afdelingsformand i 3F Guldborgsund.

   

  Læs også: Interview med Lars Storr-Hansen fra Dansk byggeri: Jeg kan godt savne en større anerkendelse af byggebranchen

   

  Kræver grundig forberedelse

  I Vordingborg ser borgmester Mikael Smed frem til en saltvandsindsprøjtning i virksomhederne.

   

  - Med tanke på de mange potentielle ordrer i forbindelse med de kommende års store anlægsprojekter på Sjælland, Lolland- og Falster er det uhyre vigtigt, at virksomhederne faktisk er i stand til at løfte opgaverne. De skal kunne byde ind på ordrerne, og det kræver god forberedelse, siger Vordingborg-borgmesteren.

   

  I Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse betegner bestyrelsesmedlem Gert Jørgensen, og også borgmester i Sorø Kommune, indsatsen som indbegrebet af det, bestyrelsen gerne vil fremme:

   

  - Hele formålet er at understøtte de lokale virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen, og dem er der mange af på Sjælland, Lolland og Falster. De skal stå klar, når Femern-efterspørgslen for alvor kommer, og det vil vi gerne hjælpe med.

   

  Fakta om indsatserne

  I april 2019 etablerede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse en strategisk pulje med 80 mio. kr. til erhvervsfremmeindsatser. I den første ansøgningsrunde afsatte bestyrelsen 33,4 mio. kr. til 8 projekter.

   

  Til den anden ansøgningsrunde har bestyrelsen modtaget 31 ansøgninger og besluttede på sit møde den 14. november 2019 at støtte følgende ansøgere med op til 34,8 mio. kr.:

   

   

  Anbefalede artikler