<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
aaavej ext bagside_1920
Annonce

Et agilt bygningsreglement vil sikre hurtigere grøn omstilling

 • Materialer og Løsninger
 • Tag og Facade
 • Indeklima
 • 2020-04-28

  Horn Group Aps, der står bag ventilationssystemet Livingbetter efterlyser et mere agilt bygningsreglement, der giver plads til lettere anvendelse af nye grønne teknologiske løsninger.

  peter LClausen 2Peter L. Clausen  Selv om coronakrisen dominerer overskrifterne, er det ikke den, der giver administrerende direktør og partner i Horn Group Aps, Peter L. Clausen, forretningsmæssige rynker i panden. Virksomheden bag konceptet Livingbetter, der kombinerer Horn Groups selvudviklede ventilationsvinduer med varmepumpeløsninger, oplever omsætningsfremgang på trods af pandemien.

  Peter L. Clausen peger i stedet på en anden udfordring, der står i vejen for virksomheder, der  arbejder på grøn omstilling gennem nye teknologier. De oplever, at bygningsreglementet ofte beskriver produktet i stedet for at holde sig til at stille krav til løsningerne.

  - Sammen med en række andre virksomheder i branchen, som oplever det samme, har vi henvendt os til Folketingets Boligudvalg for at inspirere magthaverne til at bruge ressourcer på at gøre bygningsreglementet mere agilt. Man bruger formuleringer, der ofte gør det nødvendig for at søge dispensationer, hvis de vil bruge moderne veldokumenterede løsninger som vores, som opfylder kravene, men er et andet produkt end reglementet specificerer, siger direktøren.

  - Der har været talt om at pumpe milliarder ud i ny grøn produktudvikling. Man ville kunne anvende pengene bedre og fremme den grønne omstilling hurtigere ved at sikre at reglementerne er løsnings- snarere end produktorienteret, slutter direktøren.

   

   

  0P7A3489_1920

   

  Anbefalede artikler