<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
øverste billede
Annonce

Danske håndværkere viser vejen med digitalisering

 • Byggeriets udvikling
 • IT og ny teknologi
 • 2021-01-28

  Byggebranchen har haft relativt gode kår i 2020, og der forventes fremgang i 2021. Og med en stigende opgavemængde er det væsentligt for håndværker-branchen at digitalisere og optimere forretningen, og være klar til et stigende antal opgaver.

  Ordrebøgerne ser lovende ud for byggebranchen i 2021, og Dansk Industri lavede i oktober 2020 en analyse over forventningerne til det kommende år. Her konkluderes det, at optimismen er intakt i Bygge- og Anlægsbranchen og man forventer en stigning på 2.500 medarbejdere i 2021. Det er godt hjulpet på vej af den såkaldte Bygningspulje og Grøn Boligaftale 2020.

   

  Der har længe været fokus på at digitalisere håndværker-branchen mere, og få den på niveau med andre brancher. En mulighed for digitalisering er, at håndværkerne vælger en platform til ordrestyring, der hjælper dem i den daglige drift med fakturering, tidsregistrering og sagsstyring.

   

  En af de absolut største leverandører af disse platforme, nordjyske Apacta A/S, oplever stor efterspørgsel og har i hele 2020 haft stor kundetilgang.

   

  - Da Corona-krisen ramte, så var vi da nervøse for, hvordan markedet ville reagere. Men som året er gået kan vi konstatere, at vi står markant stærkere end da året begyndte, og vi fortsætter vores flotte vækst-eventyr, fortæller Direktør Anders Kondrup Risager fra Apacta.

   

  Apacta_facade-scaled

   

   

  Norske byggekroner til Danmark

  Norske Mestergruppen AS har netop investeret et tocifret millionbeløb i Nordjyske Apacta A/S, og opnår dermed en ejerandel på ca. 20% af virksomheden. Mestergruppen er en af Skandinaviens største aktører i byggebranchen, med tilstedeværelse i Norge og Sverige inden for handel med byggematerialer, samt bygning, udvikling og drift af ejendomme.

   

  - Det er en stor anerkendelse af, at vi er – hvis ikke dét bedste – så blandt de absolut bedste og nemmeste værktøjer til håndværkerne. Vi skærer fedtet fra og koncentrerer os udelukkende om at levere værdi til den her specifikke branche, og hjælper dem væk fra de kedelige gentagne opgaver – Håndværkerne skal levere kvalitet og bruge deres tid til det de er bedst til! At en så stor koncern som Mestergruppen ser os som den rette partner for det norske og svenske marked, er en kæmpe cadeau, og investeringen vil komme alle vores kunder til gode, lover Anders Kondrup Risager.

   

  Med investeringen kommer der en markant mængde nye kunder til fra Norge og Sverige, hvor mere end 10.000 håndværkere kommer til at bruge Apactas system dagligt, udover de mange tusinde i Danmark og Tyskland. Apacta har haft kunder i Tyskland siden 2015, båret frem af succesen i Danmark.

   

  - Vi kommer helt op i eliten, ikke bare i Skandinavien, men i hele Europa. Vi vil bruge den succes til at bære systemet ind på nye markeder – udover Danmark, Norge, Sverige og Tyskland kommer Apacta også til England og Holland indenfor en overskuelig fremtid. Vi har nu musklen til at konsolidere vores position og skabe fortsat vækst. De danske håndværkere har vist vejen for, hvordan en sund håndværkervirksomhed skal drives.

   

  Nicolai Malling, Chief Digital Officer i Mestergruppen udtaler:

   

  - Vi har set på ALLE de systemer, der findes på markedet for planlægning og projektstyring for håndværkere i Europa, men har ikke kunnet finde noget der kan måle sig med Apacta, hvad angår brugervenlighed og enkelthed. Apacta er bare det bedste system til små og mellemstore håndværksvirksomheder af alle dem vi har set på!

   

  Væksteventyret fortsætter dermed for Apacta A/S, der kun ser ud til at gå fra succes til succes i øjeblikket, med en massiv vækst de seneste to år. Den første prøve består i at få bemandet de rette poster, da man forventer yderligere 5 ansatte på kontoret i Aalborg i den nærmeste fremtid.

   

  Fremtiden for ordrestyrings-systemer

  Der er en sund konkurrence på markedet for Ordrestyrings-systemer til håndværker-branchen, og det er et fåtal af håndværkere, der ikke får succes. Alligevel har mange håndværkere endnu ikke taget det i anvendelse, af forskellige årsager.

   

  - Pris og brugervenlighed er ofte afgørende for valg af leverandør. Men der er også rigtig mange nicher i branchen, hvor nogle nøglefunktioner ikke er udviklet bredt endnu, fordi det er for få, der får gavn af dem. Udbyderne konsoliderer sig mere og sætter sig på bestemte brancher, så der vil blive færre udbydere på den lange bane, og de vil være mere specialiserede.

   

  Med en stor pulje af byggeprojekter på vej støttet af offentlige midler, er der i fremtiden også udsigt til, at der bliver sat krav om en nemmere tilgængelig kvalitetssikring, der taler sammen på tværs.

   

  - Der er fokus på kvalitetssikring i øjeblikket, efter flere uheldige episoder. Det bliver nødvendigt at være langt mere struktureret i projekteringer fremover, så det er med at komme i gang – hvis ikke hos os, så nogle andre – hurtigst muligt, og vænne sig til fremtidens måde at drive en håndværker-forretning på. Digitalisering er vejen frem for en bedre produktivitet og rentabilitet, og det er nu man skal med.

   

  Om Apacta:

  Apacta startede i 2015 af Anders Kondrup Risager, der selv er udlært kloakmester og netop oplevede problemerne med at skabe en rentabel håndværker-forretning. Systemet er derfor fuldstændig skræddersyet håndværkernes virkelighed og behov, med fuldt fokus på brugervenlighed og tidsbesparelse i dagligdagen.

   

  Apacta beskæftiger i dag 40 medarbejdere i Danmark, Tyskland og Bulgarien. Hovedkontoret ligger i Aalborg.

  Anbefalede artikler