<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Caterpillar-forhandleren Zeppelin udvider med nyt demo- og træningscenter
Caterpillar-forhandleren Zeppelin udvider med nyt demo- og træningscenter

Caterpillar-forhandleren Zeppelin udvider med nyt demo- og træningscenter


Caterpillar-forhandleren, Zeppelin, har taget et nyt demo- og træningscenter i brug i Skejby ved Aarhus. Her bliver både kunder, interne sælgere og montører dus med 3D-maskinstyring og de andre teknologier ombord. 

Dozere og gradere var de første entreprenørmaskiner, der blev udstyret med 3D-maskinstyringer. Det var en forholdsvis enkel opgave.


Derefter kom turen til gravemaskinerne, der var en lidt mere kompleks størrelse at have med at gøre. Både hvad angår den tekniske installation, og de mange automatiserede funktioner.


Det er da også netop for at fremme samspillet mellem menneske og maskinstyring, at Caterpillar-forhandleren, Zeppelin Danmark A/S, har taget et nyt demo- og træningscenter i brug på adressen i Skejby, fortæller produktmanager, Anders Thomsen:


- Det handler om, at vi gerne vil tilbyde træning her hos os selv til både vores montører og sælgere og til vores kunder. Der er jo en verden til forskel på, om man betjener en ”gammeldags” manuel gravemaskine, eller om det er en moderne en af slagsen med 3D-maskinstyring og alle de andre teknologier, der i dag er tilgængelige, siger han og fortsætter:


- Som forhandler er vi selvfølgelig interesserede i, at kunden får den bedst mulige oplevelse med vores maskiner, og det gør de altså, når de får lidt indledende instruktion, lyder det.

 

Vaerkstedet-Zeppelin

 


Egentlige kursusforløb

Demo- og træningscenteret er stadig i sin opstart, men på sigt er det planen, at Zeppelin vil udbyde egentlige kursusforløb i håndtering af det moderne maskineri.


Til det formål har man på det sandplateau, der udgør træningsbanen, opsat noget, der mest af alt ligner en lille Beach Bar. Egentlig er der tale om en slags container eller salgsstand, hvor front og sider kan åbnes op og dermed give ly for vind og vejr.


Men fremover skal den tjene som klasseværelse:


-Tanken er, at maskinføreren på træningsbanen udstyres med et go pro kamera og walkie-talkie, og at resten af kursusholdet og instruktøren så kan følge med på en storskærm i containeren. På den måde håndterer vi både Corona-risikoen, og sikrer samtidig, at kursisterne kan lære af hinanden, forklarer Anders Thomsen.

 


Sikre kalibreringer

Men internt hos Zeppelin, kommer træningsbanen også til at gøre en forskel, fortsætter han. For ud over instruktion af montører og sælgere, der selvfølgelig skal vide, hvad de skruer i, og snakker om, handler det også om kalibreringer:


- En moderne gravemaskine fungerer jo også som både vægt og landmåler, siger han og peger på at den slags systemer skal kalibreres, hvilket kræver masser af plads – og ikke mindst sikker afskærmning:


- Med gravearmen strakt helt ud, taler vi om et område på minimum 25 meter i diameter. Dermed er det en stor fordel at have dedikeret område, som kan afskærmes, og som dermed er sikkert at udføre kalibreringerne i, lyder det fra Anders Thomsen.

 

Zeppelin og Caterpillar

  • Zeppelin Danmark A/S er autoriseret forhandler af Caterpillar, og står for salg og service i Danmark, Grønland og på Færøerne.

 

  • Caterpillar er verdens største producent af bygge- og minedriftsudstyr, entreprenørmaskiner, diesel- og gasmotorer, turbiner, generatorer og diesel-elektriske lokomotiver