<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
2fbfa3d5-2993-4ed6-b9a6-933a452c877e_1920

VVS-messe startede med studiedag og legatuddeling

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Energi og Energioptimering
 • Uddannelse og Rekruttering
 • VVS
 • 2023-05-25
 • – Det har været en meget positiv start på VVS’23. Allerede fra morgenstunden har der været mange besøgende. Og udstillernes standene har et ekstremt højt niveau i år, lyder det fra medarrangør og direktør for VELTEK, Per Rømer Kofod.

  45839012-37a5-47b8-bc86-2c430ee1a156_1600


  Årets VVS-messe fik en forrygende start. Kort tid efter, at dørene blev åbnet var de fire haller i Odense Congress Center fyldt godt op med besøgende. Messens første dag har også budt på flere interessante oplæg fra den faglige scene, hvor IDA Energi var vært, en studiedag for flere 100 lærlinge og uddeling af messens nystiftede legat.

   

  Der er mere end 180 udstillere på messen, der på første dag bød velkommen til en række lærlinge, VVS-installatører og teknikere fra uddannelsessteder landet over, som først fik en række faglige indlæg om automatisering og digitalisering, ligesom to nyudlærte VVS’ere fortalte om, hvordan verden ser ud som nyuddannet.

   

  – Det har været en meget positiv start på VVS’23. Allerede fra morgenstunden har der været mange besøgende, og man kan mærke, at de har savnet at være på messe. Hos udstillerne bemærker jeg også, at standene har et ekstremt højt niveau i år, hvor udstillerne virkelig har gjort noget ud af det. Samtidig er dem, der står på standene også meget motiveret og klar til at give de besøgende en god oplevelse, så det er fornøjelse at opleve, siger medarrangør og direktør for VELTEK, Per Rømer Kofod i en pressemeddelelse.

   

   

  4418cfd8-e697-4e64-af57-385e02a9fec2_1600

  15.000 kr. til VVS-lærling

  Studiedagen kulminerede i overrækkelsen af et nystiftet legat, som messens to arrangører, VELTEK og Odense Congress Center, står bag. Det er stiftet for at styrke fokusset på VVS-uddannelserne og branchens efterspørgsel på arbejdskraft. Derudover har især arbejde med grøn omstilling været en del af udvælgelseskriterierne.

  Legatet gik til den unge lærling, Simon Plauborg fra Hanning VVS, og dermed blev han den allerførste til at modtage VVS-messens legat på 15.000 kr.

   

  Studiedagen er en vigtig del af messen for både VELTEK og Odense Congress Center (OCC) ser og Per Rømer Kofod indledte sin tale ved legatoverrækkelsen således:

   

  – Selv de mest fantastiske komponenter og løsninger er ikke meget værd alene. Det er kombinationen mellem teknologier og menneskets faglige kunnen at værdien kommer frem.

   

  Og hos messe- og eventchef fra OCC, Morten Ihlow er der ingen tvivl om, at VVS-lærlingene spiller en stor rolle for, at eventet kan favne alle i en branche i udvikling.

   

  – Vi vil gerne være med til at fremme fokusset på morgendagens arbejdstagere i VVS-branchen – og med det naturlige fokus, der er kommet på grøn omstilling i samfundet generelt og især i VVS-branchen, er de studerende med til at sikre udviklingen og dynamikken i branchen, så vi får nye teknologier i spil, siger han.

   

   

  75269288-dddd-4c5a-aada-74a4f0570e1d_1600

   

  Faglige oplæg

  På messens første dag var IDA Energi vært ved en række oplæg omkring samspillet mellem byggeriets installationer og energisystemerne, fjernvarme eller varmepumper og termonet.

   

  Hos Lars Sønderby Nielsen, direktør for IN-Therm og bestyrelsesmedlem i IDA Energi, var der glæde at spore over de faglige oplæg og deltagerne:

   

  – Jeg er positivt overrasket over, hvor mange engagerede folk, der lagde vejen forbi Fagscenen, men især også, hvor stort et spænd, der var blandt tilhørerne. Vi fik også vores budskab frem om, at samarbejdet mellem energisystemet og bygningsinstallationerne er forudsætning for energirigtige løsninger til den grønne omstilling, siger Lars Sønderby Nielsen. 

   

  Øvrige indlæg på fagscenen var fra Ian Wisler-Poulsen hos Brødrene Dahl, som satte fokus på at tage ansvar for kundeoplevelsen, ligesom BWT lancerede et helt nyt blødgøringsanlæg, BWT Perla One, for messens mange besøgende.

   

  VVS’23 er åben torsdag d. 25. maj kl. 8.30 til 16.00 og fredag 26. maj fra 8.30 til 15.00. Det er gratis at besøge messen i Odense Congress Center, men det kræver tilmelding via messens hjemmeside.

  Anbefalede artikler