<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Direktør Niels Bjerregaard

Niels Bjerregaard, direktør for Unicontrol

Unicontrol viser flot resultat for 2023

 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsen
 • Virksomhedsnyt
 • IT og ny teknologi
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • Den effektive byggeproces
 • Kraner, lifte og arbejdsplatforme
 • 2024-02-26
 • På trods af udfordringer i byggebranchen, har maskinstyringsvirksomheden Unicontrol i 2023 øget sin vækst med 50 % . Efterspørgslen efter automatiserede byggeprocesser ser ud til at fortsætte – især i udlandet.

  Det er kun fem år siden startede den fynske maskinstyringsvirksomhed Unicontrol startede op og nu går de ud af i 2023 med omsætning på 106 mio. kr. Trods høje renter og stigende materialepriser i byggebranchen, var 2023 virksomhedens bedste år med et overskud 14 mio. kr. efter skat. Virksomheden har således øget sin toplinje med 50 % sammenlignet med året før og mere end tredoblet ift. 2021.

  I efteråret blev de kåret som Syddanmarks hurtigst voksende virksomhed ved Børsens Gazellepris med en vækst på 2749 % siden 2018/19.

   

  Fokus på automatiseringsprocesser

  Unicontrol øger produktiviteten og reducerer omarbejde med deres moderne maskinstyringssystem, der omfavner de digitale arbejdsprocesser på byggepladsen. 

  - Der er en stor efterspørgsel efter at skabe besparelser i byggebranchen, og det hjælper vi med ved at skabe bedre vilkår for maskinoperatøren med digitale redskaber, der kan optimere hans arbejdsopgaver. Vores vækst er et tegn på, at vi har skabt en intuitiv produktportefølje, der skaber værdi på byggepladsen ved at øge effektiviteten, siger direktør for Unicontrol, Niels Bjerregaard i en pressemeddelelse.

  De høje renter og materialepriser pressede sidste år byggebranchen, men selvom der overordnet set forventes et fald i aktiviteten igen i år, vil den forblive på et højt niveau, forudser direktør Niels Bjerregaard: 

  - På trods af, at vi befinder os i et udfordrende økonomisk klima, oplever vi en stor efterspørgsel på automatiseringsprocesser, og det gør, at vi generelt ser frem mod et år med positiv vækst og nye, spændende projekter. 

  55c3bdce-05c1-4f4a-a33c-b022389bfc9c (1)   

  Markedet er stort i udlandet

  I dag er Unicontrol til stede i 27 lande og har mere end 55 ansatte, heraf 50 på hovedkontoret i Odense. I alt kommer 80 % af virksomhedens omsætning fra udlandet.

  Sidste år gik virksomheden ind i USA, og derfor handler det i år om at etablere sig yderligere i eksisterende markeder, men også om lanceringen af en række nye produkter. 

  - Vi har brugt mange ressourcer på at skabe nye innovative produkter, fordi efterspørgslen efter automatiserede processer på byggepladser er så stort - særligt i udlandet. I år kommer vi derfor til at lancere en række produkter, der vil imødekomme en del af den efterspørgsel, så vi kan være med til at skabe en endnu mere effektiv byggeproces, siger Niels Bjerregaard. 

   

  Anbefalede artikler