<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Skurvogne_Applus+ Bilsyn_1960

Tunge påhængsvogne såsom skurvogne hører fremover ind under de nye skrappere synsregler.

Tjek med din synshal, før du får synet påhængsvognen

 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Byggeriets udvikling
 • Varevogne og Transport
 • Virksomhedsnyt
 • 2023-06-20

  Der er kommet nye skrappere regler for inspektion af påhængvogne. De skal sikre en mere grundig kontrol og gavne trafiksikkerheden, siger Applus+ Bilsyn, hvor alle 50 inspektionshaller følger de nye krav.

  Håndværkervirksomheder og andre erhvervsdrivende, der skal have en Tempo100-godkendelse eller foretage et ejerskifte af firmaets påhængsvogne, skal have påhængsvognen til syn og her er det en god idé at tjekke sin synshal.

   

  For markant færre inspektionshaller har fremover tilladelse til at syne trailere, skurvogne og påhængsvogne med en tilladt totalvægt på mere end 750 kilo og under 3.500 kilo.


  – Før næste syn skal man være opmærksom på, om man skal finde en ny synsvirksomhed, fordi mange synsleverandører ikke opfylder de skærpede kvalitetskrav. Det kan man undersøge på synsvirksomhedens hjemmeside. Hos Applus+ Bilsyn har vi 50 inspektionshaller i hele landet, som følger kravene, forklarer John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus+ Bilsyn i en pressemeddelelse.

   

   

  Ensartet synskvalitet positivt for trafiksikkerheden

  - Regelændringen omfatter de fleste påhængsvogne, fordi hovedparten, der bruges i erhvervsøjemed, skal fragte maskiner, instrumenter og tungere gods og ofte vejer over 750 kilo, siger John Gantzhorn:

   

  – Formålet med de nye regler er at sikre en mere ensartet kvalitet i syn af påhængsvogne på tværs af alle bilsynsvirksomheder og på den måde forbedre trafiksikkerheden. Det er positivt for alle trafikanter

   

  Ifølge Statistikbanken er der registreret 64.055 påhængsvogne over 2.000 kilo samt 192.510 med en vægt under de to ton.

  Erhvervstrailere omfattes af nye regler_1600
  En erhvervstrailer på over 750 kilo hører ind under de nye synsregler.

  Ikke nok med at tjekke med donkraft


  Indtil nu har en lang række af synsvirksomheder kontrolleret påhængsvogne ved hjælp af en donkraft. Men med de nye regler skal synsmedarbejdere fremover udføre et syn ved hjælp af en mekanikergrav eller en egnet lift, så campingvognen kan inspiceres ordentligt nedefra.

   

  – Påhængsvognens egenvægt og totalvægt henfører til hhv. vægt uden og med udstyr. Vægtene står anført på påhængsvognens registreringsattest, forklarer den tekniske konsulent.

   

  Er man i tvivl om vægten, kan man få påhængsvognen vejet den hos en godkendt vejer og måler. Se Applus+Bilsyns oversigt.

  Anbefalede artikler