<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
_DSC1423

Efter 14 dages test af borehammeren, er de minimale vibrationer det, der har gjort størst indtryk på Carsten Berthelsen.

Test af Milwaukee borehammer: Der er gode vibrationer – og der er dårlige vibrationer

 • Byggepladsen
 • Værktøj
 • 2022-10-10
 • Tekst af Frank Ulstrup
 • Amerikanerne er tilsyneladende enige om, at Harley’er gerne må vibrere, mens rystelser fra håndværktøj skal bekæmpes med alle midler. Og med borehammeren M18 FH-0X er Milwaukee lykkes fuldt ud med bestræbelserne, lyder det fra tømrermester Carsten Berthelsen.

  _DSC1425Tømrermester Carsten Berthelsen

   

  Kan man både være Harley Davidson-fan og samtidig foragte unødvendige rystelser?

  Ja, sagtens, siger tømrermester Carsten Berthelsen og peger på sig selv som bevis.

  For den splinternye Harley hjemme i garagen står hans hjerte nær.

  Også selvom den med sine to cylindre og en slagvolumen på ikke mindre end 1868 ccm er kendt for sine vibrationer og for at være lidt af en røvryster.
  En del af charmen

  - Men det er jo de ”gode rystelser”, som er en del af oplevelsen – eller charmen, om du vil, smiler han og understreger, at det er noget helt andet med rystelser og vibrationer fra eldrevet håndværktøj.

  De skal bekæmpes med alle til rådighed stående midler, lyder det:

  - De er trods alt noget voldsommere og forplanter sig direkte op i armene på dig. I længden er det hverken sundt eller sjovt, siger han og peger på borehammeren M18 FH-0X fra Milwaukee, som han nu har testet i 14 dage.

  _DSC1419


  Den er en undtagelse og dermed et godt eksempel på, at selv meget voldsomme vibrationer kan dæmpes, hvis producenten vil:

  - Selvom der er rigtig mange kræfter i den, er den næsten vibrationsfri på grund af det indbyggede AVS-system, siger Carsten Berthelsen og tilføjer, at han gennem årene har ejet en række forskellige borehamre fra Milwaukee:

  - Derfor ved jeg også, at AVS-systemet faktisk bliver mere og mere effektivt med tiden, efterhånden som maskinen bruges.


   

  _DSC1422


  Helt perfekt

  For Carsten Berthelsen, der driver Berthelsen Teknik i Hammel – en kombineret murer- og tømrervirksomhed - er vægten og balancen i borehammeren også afgørende:


  - Den er jo så let og kompakt, at man kan betjene den med én hånd. Jeg har mest anvendt den til montageopgaver, og der har den været helt perfekt.

  Men med den lave vægt og de minimale vibrationer kan man sagtens gå med den i mange timer uden problemer, lyder det.

   

   

  Om borehammer M18 FH-0X fra Milwaukee

  • Yderligere betegnelse: M18 Fuel, 4-trin, 26 MM SDS-Plus borehammer
  • Leverer 2,5 J (EPTA) slagenergi ved vibrationer på 12.9 m/s²
  • Gyrobaseret autostop-funktion lukker værktøjet ned og beskytter brugeren mod skarpe bevægelser
  • Indstillinger: hammerboring, boring og mejsling + variolås
  • Udstyret med kulfri motor

   

   

  Anbefalede artikler