<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image

Blåklæder skotest

Test af Blåkläders Elite Sikkerhedssko: Komfortable, lette og sikre

  • 2021-10-20
    • Tekst af Alexander Tengbjerg

En håndværker går 80 millioner skridt i løbet af sit arbejdsliv. Derfor er gode og behagelige sikkerhedssko mindst lige så vigtige for den moderne håndværker som boremaskinen og tommestokken. Derfor har vi sat os for at teste Blåkläders Elite Sikkerhedssko. Det blev vores murer Kasper Tjagvad, der har fået fornøjelsen af at teste de nye sikkerhedssko.

Sikkerhedssko… Vi kender dem alle sammen og de færreste af os har et godt forhold til de ufleksible hælegnavere og tåklemmere. Deres formål er at beskytte håndværkerens fødder, men i bestræbelserne på at sikre mod alverdens murbrokker og tabte boremaskiner, har man måske glemt komforten. For en håndværker får tilbagelagt mange skridt i løbet af en dag, især på de store byggepladser, hvor skridttælleren uden problemer når de 20.000. Ifølge Blåkläder går en håndværker i gennemsnit 80 millioner skridt i løbet af sit arbejdsliv. Det er rundt regnet 64.000 km, hvilket svarer til at en dansk håndværker spadserer fra København til Rom og hjem igen 20 gange. Så skulle man støde på fordommene om dovne håndværkere kan man jo roligt fremhæve de statistikker.

Blåklæder test gif

Derfor kan man også sige at behagelige sikkerhedssko hører til blandt håndværkerens vigtigste redskaber. For den gode sikkerhedssko skal både være komfortabel og yde tilstrækkelig beskyttelse. Heldigvis har sikkerhedsskoene gennemgået en revolution og de store byggemarkeder har skoafdelinger, der næsten kunne forveksles med en smart Nike-store på strøget.

 

Svenske Blåkläder mener selv, at de er frontløberne indenfor denne revolution og har derfor indvilliget i at lade vores hårdtarbejdende og aktive murer Kasper Tjagvad, prøve en af deres flagskibssikkerhedssko: Blåkläder Elite sikkerhedssko S3.

 

Ifølge Blåkläder er der brugt mange ressourcer på at skabe en sko, der er ergonomisk og åndbar, så man foruden en behagelig sko også undgår de sure fødder, der gør enhver skurvogn til et sandt helvede. Hertil har den en skridhæmmende og SRC godkendt ydersål, der samtidig er vandafvisende og olieresistent. Tåværnet er i aluminium så vægten holdes på et minimum, men med en sikkerhedsklasse S3, kan den klare det meste byggepladsen kan kaste efter ens stakkels tær.

 

 

Blåklæder_skotest2Blåklæder skotest

Ligner en arbejdssko, føles som en fritidssko

Flere sikkerhedssko ligner efterhånden lette og smarte sneakers. Det er ikke tilfældet her. Det er stadig en sikkerhedssko! Men ifølge Kasper er det kun udseendet, der lugter af arbejde:

 

- De er ekstremt lette og helt utrolig behagelige. For at sige det lige ud af posen, så har de været helt uundværlige under de lange arbejdsdage. Jeg har aldrig haft noget fodtøj som dem her. Jeg har især været glade for dem når jeg har arbejdet på tag. Man stod godt fast, men de føltes ikke som sikkerhedssko, tværtimod var de mere behagelige end de fleste fritidssko.

 

- De er lette og fleksible og jeg kan godt lide, at man ikke prøver at skjule, at det er sikkerhedssko. Det er et arbejdsredskab, men det betyder ikke, at de er grimme. Jeg kan godt lide designet og vi håndværkere vil jo også se godt ud, så det er rart når man ikke skal gå på kompromis med ens praktiske sans og forfængelighed. Jeg har nok også mere krudt i røven end de fleste. Jeg kan bare ikke sidde stille, så et par gode sko er helt uundværlige for mig, griner Kasper.

 

 

Skoene efter en måned

Efter nogle uger tager vi igen fat i Kasper. For nogle sko skal gås til og andre vil med tiden gnave og afsløre deres manglende kvalitet. Men for Kasper var dommen uændret. Vi talte med ham mens han var i gang med at istandsatte et fint stråtækt bondehus. Her skulle han blandt andet lægge et muret gulv, der ville kunne pryde forsiden i ethvert designmagasin:

 

- De er stadig helt fantastiske. I bruger ikke karakterer i avisen, men hvis jeg skulle give dem en, ville det være 12-tal. De er virkelig i top, fortæller Kasper, der viser et par støvede sko frem, der vidner om at de allerede har set lidt af hvert. Systemet til at stramme og løsne (FreeLock lukkesystemet) har også været fint. Jeg har tidligere oplevet at den slags hurtigt kan gå i stykker kontra de gammeldags snørebånd, men det også kunnet overleve min dagligdag, siger Kasper med et glimt i øjet og afslutter:

 

- De er kort og godt behagelige og kvaliteten er i top. Jeg kan virkelig anbefale dem og de har den sidste måneds tid været en god følgesvend på mine mange forskellige arbejdsopgaver.


Tekniske specifikationer:

Serie: Blåkläder Elite

Køn: Unisex

Pasform: Bred pasform

Certificering: EN ISO 20345 (Tåværn), EN 61340-5-1 (ESD)

Fodtøj Egenskaber: Skridhæmmende - SRC godkendt ydersål, Vandafvisende, Olieresistent ydersål - ORO, ESD godkendt (0,1 MΩ til 35 MΩ)

Tåværn: Aluminium

Sømværn: Fiber

Funktionalitet fodtøj: Med sikkerhed, ProNose, Stigegreb

Sikkerhedsklasse: S3

Udvendigt materiale: Microfiber

For: Polyester

Indlægssål: PU, Tekstil

Mellemsål: PU

Ydersål: Gummi