<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Blaaklaederbukstest2_ny

Test af arbejdsbukser: Blåkläders opgør med hængerøven

 • Byggepladsen
 • Beklædning
 • Værktøj
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-06-13
 • | Af Alexander Tengbjerg

  Er du træt af hængerøv og arbejdsbukser, der ikke sidder ordentligt? Så læs med her, for Bygge- & Anlægsavisen har været ude og teste Blåkläders helt nye arbejdsbukser med tilhørende bælte og knæpuder.

  Et par arbejdsbuksers værste mareridt må være at sidde på en murer. De skal stå model til skæve arbejdspositioner og alverdens skidt og snavs. Så hvis ikke kvaliteten er i orden, går der ikke lang tid før mureren bemærker det. Derfor sendte vi Blåkläders nye arbejdsbukser ud til den selvstændige flisemurer Kasper Tjagvad, der lovede at udsætte dem for alt hvad murerfaget kan byde på.

   

  Og de fik som fortjent og klarede sig igennem fine vådrumsrenoveringer og klassisk murerarbejde med alt det støv og skidt, som følger med.

   

  BlåklæderbukstestKasper Tjagvad  Først blev bukserne bedømt visuelt:

   

  - De ser fede ud og man kan føle at det er god kvalitet. For at sige det ligeud, gider man ikke ligne en idiot bare fordi man skal have arbejdstøj på. Man vil føle sig godt tilpas og se anstændig ud. De sidder tæt på læggen og poser ikke, så man føler, at man har et par almindelige ”pæne” bukser på. Man skal ikke underkende hvor forfængelige vi håndværkere er.

   

  Men hvordan er de at have på?

   

  - Der er stretch i og det er et must have for mig! Jeg har ødelagt så mange bukser, der især går i stykker omkring skridtet fordi man hele tiden sidder på hug og hvad ved jeg. Der har ikke været nogle problemer med dem her og de strammer eller klemmer ikke de forkerte steder. Også selvom man til tider skal ud i nogle akrobatiske arbejdspositioner. Her er det også fint med lommerne til knæpuder, der også er solidt konstrueret, siger Kasper.

   

   

  Knæpuder der passer på dig

  Knæpuderne fra Blåkläder er også en historie for sig. De lavet i EVA materiale, hvor den stærke frontside giver effektiv beskyttelse mod skarpe genstande. Puden er blød og komfortabel indvendig, og den har en ekstra bred pasform for at sikre, at ens knæ er i den rigtige position.

   

  - Igen gjorde puderne, sammen med bukserne, det til en tålelig oplevelse at være på knæ i flere timer ad gangen. Der er også alle de lommer man har brug for og de er syet ordentligt på, for det er jo ellers noget som hurtigt kan gå i stykker. Jeg var også glad for at den ene lomme kan tages af, for det er praktisk til hverdag, men skal jeg ned og ligge fliser vandret, så er den bare i vejen, fortæller Kasper.

   

  Slut med håndværkerrøven

  Med til bukserne hørte også et bælte og her var der også positive toner:

   

  - Nu hvor bukserne er pæne er det jo fint at bæltet matcher. Det er godt kvalitet, hvilket man straks mærker på bæltespændet. Det vil kunne holde selv den værste hængerøv oppe. Bæltet i kombination med bukserne vil faktisk gøre håndværkerrøven til forhistorie og det er vi mange som er glade for, griner Kasper og afslutter:

   

  - Jeg må sige, at jeg har været glad for bukserne, der sammen med bælte og knæpude var en behagelig overraskelse. Det er dejligt at arbejdstøj både kan være behageligt, praktisk og rent faktisk se anstændigt ud.

   

  Blåklæderbukstest4

   

  Info om bukser, knæpude og bælte:

  Knæpude:

  Materiale: Polyeten

   

  Bælte med Stretch:

  Justerbar længde

  Stærkt stretchmateriale

  Tekstilbælte

  One Size

  Længde: 125 cm

  Bredde: 40 mm

   

  Håndværker buks med stretch

  Stof: 65% polyester, 35% bomuld, twill, 300 g/m²

  Stretchpaneler på front, knæ, bagdel, front lommer, læg og skridt

  Cordura®-stretch forstærkede knælommer

  3-nålssøm på indvendige ben

  Baglommer med læg

  Indstikslommer med stretch panel

  Benafslutning med forstærkning på bagsiden

  Anbefalede artikler