<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
2-top

Test: Områdelys på to vidt forskellige måder

 • Værktøj
 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2023-12-19
 • | Af Frank Ulstrup
 • I en tid, hvor det bliver mørkere og mørkere, og hvor vinterforanstaltningerne bør være på plads, har Bygge- & Anlægsavisen kikket nærmere på to lamper fra Milwaukee. Den ene er lille og buttet og nærmest sød. Den anden tårner sig op, og kan vrides og vendes i alle retninger.

  Det er blevet koldt og mørkt derude på de danske byggepladser, hvor gode mænd og kvinder holder hjulene i gang. Hvis de har udvist rettidig omhu, er vinterforanstaltningerne i form af bl.a. godt lys allerede på plads. Og hvis det ikke er tilfældet, kan de med fordel læse med her.

  Bygge- & Anlægsavisen har gennem de seneste to uger testet lystårnet M18 HOSALC samt områdelyset M18 HOAL fra Milwaukee. Og lad det være sagt med det samme – begge lamper leverer masser af lys, hvad enten man benytter den medfølgende netledning eller et M18-batteri.

  1-3
  1
   
   

  M18 HOSALC - fyrtårn på 6000 lumen

  Med lystårnet M18 HOSALC behøver man ikke flytte ret meget rundt på sit lys. De tre lyshoveder kan nemlig drejes i alle retninger, og desuden placeres i valgfri højde fra 1m til 2,2 m over terræn.

  Det hele foregår på basis af teleskop-princippet og tre ben, der let foldes ud, så lystårnet står stabilt.

  Lampen har tre indstillinger for lysstyrke, hvoraf den kraftigste leverer ikke mindre end 6000 lumen. Med så stor lyseffekt og med lyset fordelt 360 grader rundt, tager Milwaukee ikke munden for fuld, når de kalder M18 HOSALC for et ”områdelys”.

  De tre indstillinger giver ved batteridrift lys i henholdsvis 3,5 – 5,0 og 10 timer – svarende til effekter på 6.000/4.000/1.700 lumen.

  En anden feature, som vi godt kan lide, er den integrerede oplader i tårnets bund – og ikke mindst USB-porten, der gør det muligt f.eks. at oplade en mobiltelefon.

  Når lystårnet skal flyttes over større afstande eller transporteres i bil, foldes det ganske enkelt sammen, og de godt 11 kg. løftes i den dertil indrettede bæreskinne.

  Overordnet set virker M18 HOSALC om et gedigent og gennemført stykke belysningsværktøj, der kan holde til den behandling, det nu engang vil få på en byggeplads. Hertil kan også føjes, at lystårnet med IP-koden IP54 – er beskyttet mod både støv og regn.

  2Områdelyset M18 HOAL

   

  M18 HOAL – kompakt og slagfast

  Mens M18 HOSALC bedst kan beskrives som et højt og slankt fyrtårn, er vi i en helt anden boldgade med M18 HOAL. Lampen er nemlig lille og kompakt – nogle vil måske sige buttet og sød - og den kan som store broderen både drives med netledning og M18-batteri.

  Dens størrelse og vægt på bare 3,3 kg inkl. batteri, gør den væsentligt lettere at flytte rundt på, og lampen er i det hele taget et dejligt lille bekendtskab.

  I modsætning til M18 HOSALC har den kun et lyshoved, og afgiver dermed kun lys i én retning, hvilket dog kan justeres 120 grader op og ned.

  Ikke mindst justeringsmuligheden er en stor fordel, når M18 HOAL ved hjælp af de integrerede monteringshuller hænges op på væg eller loft.

  Det er også her, når lampen er monteret højt, at man sætter ekstra stor pris på det hårdføre og slagfaste design, som lampen er gjort i.

  Vælger man at benytte M18 HOAL på den mest energieffektive indstilling (1200, 2000 og 4000 lumen) er der ifølge Milwaukee kraft og saft nok til 12 timers drift med et M18 Redlithium 5,0 Ah batteri. Driftstiden for de to andre indstillinger er henholdsvis 3 og 6 timer med samme batteri.

   

  Fællesmængden

  Fælles for de to lamper er, at de holder godt fast på batterierne, og at det kræver lidt tilvænning at fjerne dem i et snuptag. Fælles er også, at LED-lyskilderne inde bag glasset aldrig behøver at udskiftes - og at begge lamper leverer fremragende lys på hver deres helt egen måde.  Anbefalede artikler