<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
9
Annonce

Tegloverliggere skal også være smukke og kunne leveres i en ruf

 • Materialer og Løsninger
 • Tag og Facade
 • Renovering
 • Tegl
 • 2023-02-22
 • | Af Frank Ulstrup
 • TS-Tegl A/S i Låsby gør en dyd ud af at have fingeren på pulsen, og hurtigt at kunne levere det byggebranchen efterspørger. Og to gazellepriser, 25 medarbejdere og en stigende efterspørgsel tyder på, at opskriften har båret frugt.

  1,3 millioner teglsten blev det til sidste år. Teglsten, der blev bundet sammen med jern og beton, og som dermed udgjorde de overliggere, som benyttes over alt i byggeriet.

  1
  2
  3
   
   


  Men spørger man Torben Højbjerg, der sammen med sin svigerfar grundlagde TS-Tegl A/S i 2002, er der mere i det, end det:

  - Vi har f.eks. altid gjort en dyd ud af at have fingeren på pulsen, så vi fangede de sidste trends indenfor nye stentyper og dermed kunne levere det, markedet efterspurgte. Det betyder bl.a., at vi lægger vægt på æstetikken, og på en bygnings historie og fremtid. Dertil kommer selvfølgelig, at vores produkter skal være rene og pæne, og at de bliver leveret til tiden, lyder det.


  To gange gazelle

  Og den cocktail er tilsyneladende faldet i markedets smag. I hvert fald er det gået stærkt hos TS-Tegl:

  Allerede tre år efter etableringen, byggede man i 2005 eget firma-domicil på adressen Ulvehøjvej 5 i Låsby.

  Herefter gik det, som det ofte går, når efterspørgslen er stigende: Lokalerne blev hurtigt for små og i 2007, 2016 og sidst i 2021/22 måtte man bygge til igen, så man nåede op på et samlet areal på 3300 m2.

  Samtidig med det steg bemandingen i både produktion, kontor og på lageret, så man i dag beskæftiger 20 – 25 medarbejdere inklusive en chauffør.

  Hele rejsen har også indbragt TS-Tegl to gazellepriser for den hurtige vækst – en vækst, der bl.a. skyldes efterspørgslen fra de danske tømmerhandler:

  - Tømmerhandlerne har gennem årene været vores primære kunder, men vi leverer også direkte til større byggerier, siger Torben Højbjerg og peger på Danske Banks nye hovedkontor i København og Lidls hovedkvarter i Aarhus, som nylige eksempler.


  4
  7
  8
   
   


  Leveret til det hele

  - Men vi har også leveret overliggere til masser af parcelhus-byggerier, skoler og lejlighedskomplekser. Derfor er vores produktion også indrettet, så vi kan levere speciallavede løsninger, siger Torben Højbjerg og peger på, at tegloverliggerne ikke bare skal kunne bære det overliggende murværk:

  - I det moderne byggeri bruges overliggerne jo på en række forskellige måder for at skabe interessante arkitektoniske udtryk. Vi ser f.eks. at arkitekter ofte vælger at bruge dem i kombination med glasfacader for at skabe kontrast og tekstur. Dertil kommer, at de faktisk også er et godt valg ved passivhus-byggeri, da tegl hjælper med at regulere indeklimaet og beskytter mod solens varme.


  Kom med dine egne sten

  Men ud over de fabriksfremstillede overliggere, har TS-Tegl også valgt at tilbyde en anden løsning ved renoveringer.

  For står man med et ældre hus, der skal have en ny overligger, kan det være svært at finde en ny sten, der matcher de gamle.

  Men TS-Tegl har løsningen:

  - Vi har valgt at sige, at man kan levere sine egne sten, som vi så producerer en ny overligger med. Det betyder, at kunden enten kan pille gamle mursten ud af sin bygning eller levere en sending af det samme brændingsnummer til vores lager.

  - Det er igen noget, vi har valgt at tilbyde, fordi æstetikken er vigtig for os, og fordi de oprindelige sten selvfølgelig giver et meget mere strømlinet udtryk. Det er en service, som rigtig mange er glade for, lyder det fra Torben Højbjerg, der trods de urolige tider har et positivt syn på fremtiden:

  - Folk bliver jo ved med at skulle have døre at gå ind ad og vinduer at kikke ud ad. Og over dem skal der som regel placeres en overligger – naturligvis helst i tegl, hvis du spørger mig. Så vi er fortrøstningsfulde og tænker, at fremtiden bliver god, smiler han.

   

  Anbefalede artikler